fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nederlandse filmmaker laat telefoon jatten om de dader te volgen

Toen ongeveer anderhalf jaar geleden mijn spiksplinternieuwe iPhone 6 werd gejat heb ik een weekend huilend in bed gelegen. Niet zozeer omdat ik het heel erg vond dat mijn iPhone weg was, maar meer dat iemand het in zijn hoofd haalde om aan mijn spullen te zitten. Spullen waar ik had voor heb gewerkt en gespaard! Woest was ik eerst, maar daarna dus vooral verdrietig.

Waarom?

Het zette me aan tot nadenken: waarom zou iemand mijn telefoon willen hebben. Hij kan er niks mee, want ik kan hem op afstand helemaal laten blokkeren. En waarom heeft deze persoon zo weinig geld dat hij moet overgaan op stelen? En tot slot: waarom gebeurt dit zo vaak, maar pakt de politie nauwelijks daders?

Medelijden 

Anthony van der Meer, een student aan de Willem de Kooning Akademie, besloot op zoek te gaan naar antwoorden en liet zijn telefoon expres stelen. Niet om hem terug te krijgen, maar om de dief te kunnen volgen. Door middel van bepaalde apps kon hij de telefoon op afstand besturen en kwam zo steeds meer te weten over de dader. Zo veel, dat hij uiteindelijk zelfs medelijden met hem krijgt.

De documentaire 

Je kunt de documentaire van Anthony van der Meer hier bekijken. Wij vinden het echt enorm fascinerend en hebben met open mond zitten kijken. Ook wij kregen medelijden met de dief van de telefoon. Oh, en we konden er ook een les uit trekken: let goed op je telefoon. je krijgt hem als hij gestolen is echt niet zomaar terug. Ook voor telefoondieven is er een goede les uit te trekken: als iemand een beetje moeite doet ben je binnen no-time ontmaskerd. Voorkom dit door met je poten van andermans spullen af te blijven.

We zijn ook heel benieuwd naar jullie reacties! Laat ze achter in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Anita te Gussinklo -

Wauw, indrukwekkend, goed gedaan Anthony.

Reageer ook