fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moet ik mijn gordijnen wassen?

Gordijnen zijn een perfecte manier om het licht buiten te houden of juist de privacy binnen te beschermen. Daarnaast kan het ophangen van mooie gordijnen direct sfeer brengen in huis. En heb je last van een galmende ruimte? Ook dan kunnen gordijnen een groot verschil maken. Je ziet: gordijnen hebben heel veel functies. Vorige week kregen we van een lezeres de vraag of zij haar gordijnen zou moeten wassen. We gingen voor haar op zoek naar het antwoord!

Moet ik mijn gordijnen wassen?

Dat ligt er een beetje aan of het nodig is. Wanneer je gordijnen er niet vies uitzien en niet stinken, is het zeker niet nodig er iets mee te doen. Maar zien ze er niet meer zo fris uit of ruiken ze naar rook of andere viezigheid? Dan is het zeker aan te raden hier iets aan te doen.

Hoe was ik mijn gordijnen?

Dit gaat bij elk gordijn anders. Sommige gordijnen kunnen gewoon in de wasmachine, maar net als bij kleding wisselt het per stof hoe je hem behandelt. Wanneer je gordijnen koopt is het dan ook altijd slim om te vragen naar de wasvoorschriften. Er zijn ook gordijnen die helemaal niet in de wasmachine kunnen, deze breng je dus even naar de stomerij.

Mag je de gordijnen wel wassen? Doe dit dan op een zo laag mogelijke temperatuur (maximaal 30 graden). Heb je metalen haakjes in de gordijnen? Haal deze er voor het wassen af, zodat zowel je gordijnen als de wasmachine de wasbeurt overleven. Hang de gordijnen na het wassen weer op, dan drogen ze vanzelf. Doe ze in verband met krimpgevaar niet in de droger. Zijn ze gekreukt? Vaak verdwijnen de kreukels vanzelf als ze weer hangen. Vind je dit te lang duren? Strijk ze dan op een zo laag mogelijke temperatuur.

Goede tips

Heb jij nog goede tips? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook