fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeder Lian en dochter Lielé maken samen moderne flessenpost: “Aan de telefoon klinken we exact hetzelfde”

In de serie Moeder-Dochter ondernemingen nemen we de samenwerkingen van moeders en dochters die samen een bedrijf runnen onder de loep. Damespraatjes wordt ook gerund door moeder (Sandra) en dochter (Mara) en wij waren heel benieuwd hoe het er bij ander moeder-dochter bedrijven aan toe gaat. Hoe kwam de samenwerking tot stand, wat is de invloed van jullie band op de samenwerking en hoe kijkt de rest van het gezin tegen de samenwerking aan?  Deze week nemen we het bedrijf van moeder Lian Pieters en dochter Lielé Pieters nader onder de loep. Samen runnen ze een bedrijf dat moderne flessenpost maakt. De flesjes zijn gevuld met prachtige boho arm- en enkelbandjes, minimalistische sieraden en kleine cadeautjes, zoals gelukspoppetjes, badzout en bloemzaadjes. Ze verkopen de flessenpost vanuit hun webshop BIRAMBI en ze zijn verkrijgbaar in verschillende winkels. Ook hebben ze een prachtige Instagram-pagina, waar wij super hebberig van worden! Lees hier over de bijzondere samenwerking van Lian en Lielé van BIRAMBI.

Welke opleiding hebben jullie gedaan en wat is jullie zakelijke achtergrond?

Lian: “Ik heb vanaf jongs af aan in het restaurant van mijn ouders gewerkt. Daarna heb ik een aantal jaar in een kopieershop gestaan en vervolgens ben ik een periode fulltime moeder geweest van twee kinderen. 16 jaar geleden besloten mijn man en ik een restaurant in Huijbergen te beginnen. Deze hebben we 16 jaar met veel liefde gedraaid, maar toen besloten we dat het tijd was voor iets nieuws en heb ik samen met Lielé BIRAMBI overgenomen. Het was de bedoeling dat het restaurant ook verkocht zou worden in april 2020, maar door corona moest er besloten worden om dit even uit te stellen.”

Lielé: “Ik heb mijn vmbo-tl afgerond en heb daarna de mbo-studie International Business Studies gevolgd. Deze heb ik afgerond en momenteel volg ik de hbo-studie Communicatie, waarvoor ik nu mijn afstudeerscriptie schrijf. Op werkgebied heb ik op kantoren in de marketing- en communicatiesector stage gelopen en ervaring opgedaan. Als bijbaan werk ik al bijna tien jaar in het restaurant van mijn ouders. Nu is deze natuurlijk gesloten, maar anders ben ik daar ook een aantal avonden in de week te vinden.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door // BIRAMBI gifts (@birambi_)

Wanneer en hoe is jullie onderneming ontstaan?

“In september 2020 hebben wij BIRAMBI overgenomen van een goede vriendin. Zij kreeg een fulltimebaan en had ook nog een dochter. Die combinatie werd te druk. Wij vonden BIRAMBI altijd al een geweldig concept en toen we hoorden dat zij het wilde overdragen stonden wij vooraan om het over te nemen.”

Wat is de rolverdeling? Is dit in de loop der jaren veranderd?

“Lian houdt zich vooral bezig met het verpakken, bedenken en zorgt dat er altijd een mooie voorraad flessenpost is, zodat we makkelijk de orders kunnen maken. Lielé focust zich vooral op de marketing, social media, websitebeheer en het klantcontact. Verder helpt Philip (vader/man) nog mee met het financiële gedeelte. Daar zijn we beide niet zo heel goed in namelijk haha!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door // BIRAMBI gifts (@birambi_)

Wat is de invloed van jullie moeder-dochter relatie op het ondernemen? Hoe gaan jullie hiermee om binnen het bedrijf?

“Voor Birambi werkten we al bijna tien jaar samen in het restaurant. We zijn echt volledig op elkaar ingespeeld. Soms zeg Lielé iets en dan weten we gewoon dat Lian precies hetzelfde zou zeggen. Ook krijgen we aan de telefoon regelmatig te horen dat we exact hetzelfde klinken. Dan vraagt de persoon aan de ander kant van de lijn ze wie ze nou eigenlijk echt spreken. Wij kunnen er altijd wel om lachen natuurlijk, maar het laat ook zien hoe erg we op elkaar lijken in ons doen en laten. Hoe we hiermee omgaan is dat we altijd proberen elkaar te laten doen in waar we goed in zijn. We hebben allebei onze eigen verantwoordelijkheden. We gaan niet elkaars werk proberen over te nemen of claimen het ‘beter’ te weten dan de ander. We vertrouwen erop dat de ander het goed uitvoert en mochten we tijd over hebben, dan kijken we natuurlijk waar we elkaar kunnen helpen.”

Hebben jullie het gevoel eerlijker tegen elkaar te kunnen zijn dan reguliere zakenpartners?

“Ja dat denken we zeker. We zijn altijd eerlijk tegen elkaar, maar dat is ook makkelijker omdat we over veel dingen hetzelfde denken. Dan hoef je ook niet elke keer een discussie aan te gaan over bepaalde onderwerpen. Als wij bijvoorbeeld aan het brainstormen zijn over nieuwe flessenpost, vullen we elkaar goed aan.”

Wat zijn problemen waar jullie in het ondernemen als moeder en dochter tegenaan lopen?

“De grens tussen werk en privé is soms nog wel eens vaag. Dit komt ook omdat we werken vanuit huis. Het huis is naast ons thuis ook ons kantoor, fabriekje en distributiecentrum. Het is dan ook heel makkelijk om tijdens het eten het toch even over BIRAMBI te hebben. Omdat we BIRAMBI heel leuk vinden, ervaren we dat niet als negatief.”

Hoe bewaken jullie de grenzen van werk en privé?

“Zoals we hierboven al aangaven is het niet altijd even makkelijk om die grens te bewaken. Meestal als we een avondje vrij hebben dan kijken we tv of dan koken we lekker. Dan hebben we het ook echt niet alleen maar over werk. We zijn gek op serietjes kijken en (online) shoppen, dus dat is ook een veelbesproken onderwerp haha!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door // BIRAMBI gifts (@birambi_)

Hoe kijken jullie gezinsleden tegen jullie onderneming aan?

“Pascal de oudste zoon van Lian en broer van Lielé woont niet meer thuis, maar die vindt het altijd leuk om naar onze verhalen te luisteren. Hij is erg betrokken en enthousiast als we met nieuwe ideeën en producten bezig zijn. Philip (man van Lian en vader van Lielé) vindt het ook hartstikke leuk wij het zo kunnen doen samen. Soms hebben we net dat extra handje nodig als we het druk hebben. Dan gaat het fabriekje weer aan de slag en zijn we met het hele gezin flessenpost aan het inpakken. Hartstikke gezellig hoor!”

Hoe zien jullie de toekomst van het bedrijf?

“We zien Birambi de aankomende jaren zeker nog groeien. We hebben duizenden ideeën en mogelijkheden in ons hoofd die uitgewerkt kunnen worden. Heel veel mensen kennen BIRAMBI nog niet, terwijl we weten dat er een doelgroep is die BIRAMBI ontzettend leuk zou vinden. Uiteindelijk is het onze bedoeling dat zoveel mogelijk mensen aan ons denken wanneer ze een cadeautje of kaartje via de post willen versturen. Wij blijven met originele dingen komen, zodat we op deze manier iedereen een glimlach kunnen bezorgen via de post of via van een van onze resellers. Het moet een feestje zijn om te bestellen, maar ook om te ontvangen. Het is oprecht zo’n leuke business, we genieten er echt van als mensen een berichtje sturen dat ze super blij zijn. Dan is onze dag weer helemaal gemaakt. ”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door // BIRAMBI gifts (@birambi_)

Hoe zien jullie de toekomst van jullie samenwerking?

“We weten zeker dat we de aankomende jaren nog met veel liefde en plezier met BIRAMBI bezig kunnen zijn. Misschien dat we op geven moment zelfs een kantoor kunnen openen en wat mensen kunnen aannemen. Dat zou ons wel echt geweldig lijken, maar dat zijn wel dromen voor later.”

Hoe mooi is deze flessenpost? BIRAMBI komt zeker op mijn lijstje met leuke cadeauadressen! Vorige week schreven we over moeder Nellie Freriks en dochter Samantha Freriks, die samen de mooiste taarten maken.

Ken jij moeders en dochters die met elkaar samenwerken? En zou je het leuk vinden om hier over te vertellen op Damespraatjes? Mail dan naar [email protected]

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door // BIRAMBI gifts (@birambi_)

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Ria van Zitteren -

Wat een leuk en mooi stuk,precies zoals wij jullie kennen.
Altijd spontaan en bezig.
Heel veel geluk met jullie webshop en dat jullie droom uit mag komen.

Kirsten -

Wat grappig dat jullie hetzelfde klinken aan de telefoon. Mijn moeder en ik hebben hetzelfde “probleem”. Maar ook wel eens een gesprek afgemaakt dat de ander begonnen was. Zonder dat het ontdekt werd. Hilarisch achteraf!! met videobellen gaat dat nu niet meer, maar ik vind het nog steeds leuk dat we niet alleen in uiterlijk maar ook in stemgeluid zo overeen komen.

Super leuk ook de flessenpost!!

Reageer ook