fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moderne badkamer: tips voor het inrichten

Moderne badkamer: tips voor het inrichten

De badkamer is een ruimte waar ik wel een aantal keer per dag kom. Niet alleen om mezelf klaar te maken voor de dag, maar ook om onze jongste te assisteren met dingetjes zoals tandenpoetsen en douchen. De badkamer is echter niet alleen een functionele ruimte, maar ook een plek om te ontspannen en tot rust te komen (of om stiekem eventjes ongezien wat te snoepen als de kinderen thuis zijn). Waar veel mensen van hun badkamer een waar wellness paradijs hebben gemaakt (inclusief bamboe mandjes, scrubzout en van die mooie planten), hebben wij gewoon witte tegels en een wit plafond. De kleuren die er te zien zijn, zijn die van de verschillende soorten kindershampoos en de tandenpoetsposter die aan de muur hangt. Natuurlijk zou ik zo nu en dan best anders willen, vandaar dat ik ook voor dit artikel weer wat weer in het diepe gesprongen ben. 

Kies voor strakke lijnen en minimalistisch design

Een moderne badkamer kenmerkt zich door strakke lijnen en een minimalistisch design. Vermijd overbodige decoraties en kies voor functionele meubels (twee wasbakken, ik herhaal twee wasbakken) en accessoires. Rechthoekige wastafels, een inloopdouche met glazen wanden en een strak badkamermeubel zonder opvallende details (behalve dan een zwarte of gouden kraan) is iets dat je tegenwoordig veel terugziet. Daarnaast is een radiator natuurlijk ook een echte must. Je kunt hier je handdoek aan ophangen, zodat deze kan drogen na gebruik.

Neutrale kleuren en materialen

Neutrale kleuren zoals wit, grijs, zwart en beige zijn kenmerkend voor moderne badkamers (je ziet dit ook terug in de tegels waar mensen tegenwoordig vaak voor kiezen). Gebruik deze kleuren als basis en voeg accenten toe in een contrasterende kleur. Kies ook voor materialen zoals beton, natuursteen en hout om een warme en natuurlijke uitstraling te creëren.

Berg alles netjes op

Een opgeruimde badkamer zorgt voor meer rust. Kies daarom voor slimme opbergruimte, zoals een inbouwkast en eventueel een ladekast onder de wastafel(s). Zo liggen/staan spullen (zoals al het bad speelgoed van de kinderen) uit het zicht en oogt de badkamer opgeruimd en strak. Ook kun je hier de schone badlakens inleggen zodat ze voor het grijpen liggen voor iedereen.

LED-verlichting is energiezuinig

LED-verlichting is energiezuinig en geeft een moderne uitstraling aan de badkamer. Kies voor inbouwspots in het plafond, of wandlampen boven de spiegel. Ook zijn er tegenwoordig spiegels die verwarmd zijn. Hierdoor blijft de condens na het douchen niet op de spiegel staan en kun je direct aan de slag met je haar, het tandenpoetsen en je make-up. Goede verlichting zorgt voor een aangename sfeer en daarnaast kun je natuurlijk ook tegelijkertijd goed zien wat je doet.

Natuurlijke elementen toevoegen

Natuurlijke elementen zoals planten, geven een frisse uitstraling aan de badkamer. Kies voor planten die goed gedijen in een vochtige omgeving. Je kunt natuurlijk ook voor een echte nepper gaan. Natuurlijke materialen, zoals houten luxaflex en zeepdispensers van keramiek, dragen bij aan een warme en gezellige sfeer. Op deze manier maak je van de badkamer een ruimte waar je graag komt.

Heb jij plannen om je badkamer flink aan te pakken? En wat vind jij vooral belangrijk hierbij? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Afbeelding: Photo by Sanibell BV on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook