fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mislukte staatsgreep in Turkije: kan jouw vakantie doorgaan?

Het ging er heftig aan toe de afgelopen avond en nacht in Turkije. Gisteren om een uur of 11 reed ik terug van een gezellig dineetje in Amsterdam en kon het bijna niet geloven wat er in Istanbul en Ankara aan de hand was. Terwijl president Erdogan in het buitenland was voor een internationale bijeenkomst probeerde een deel van het leger de macht over te nemen, zo hoorde ik op de radio.

Via FaceTime-verbinding in een nieuwsprogramma riep Erdogan zijn landgenoten op om niet lijdzaam toe te kijken maar de coupplegers aan te vallen. Op zo’n moment houd je je hart vast en ben je bang dat het compleet uit de hand zal gaan lopen.

Facebookvrienden

Zelf ben ik meerdere keren in Turkije op vakantie geweest en heb ook wat Facebookvrienden gemaakt die allemaal in het toerisme werken en ook hun tijdlijnen stonden vol met berichtjes over de coup. Gelukkig wonen zij in de Turkse badplaatsen, heel ver weg van de steden waar de ellende plaatsvond.

Inmiddels is president Recep Tayyip Erdogan weer teruggekeerd naar Turkije en heeft zijn regering de macht weer opgeëist. Helaas zijn er zeker zestig personen om het leven gekomen en liggen de ziekenhuizen vol.

Wat betekent dit voor vakantiegangers?

Corendon. Corendon heeft op 16 juli om 01.00 uur  een update geplaatst waarin het laat weten: ‘Er is geen negatief reisadvies, alle luchthavens waarop wij vliegen zijn open en daarom gaan onze vluchten gewoon door zoals gepland‘.

Verder laat Corendon weten: ‘Op dit moment zijn er in de media berichten over een mogelijke staatsgreep in Turkije, wat zich voornamelijk concentreert in Istanboel en Ankara’.

Voor de meest actuele info van Corendon, kijk hier

Tui. De vluchten van TUI van zaterdag 16 juli naar Antalya, Bodrum en Kusadasi worden volgens schema uitgevoerd. Reizigers die zaterdag 16 juli of zondag 17 juli vertrekken en niet meer naar Turkije willen afreizen, kunnen kosteloos annuleren of omboeken.

Voor de meest actuele info van Tui, kijk hier

TransaviaTransavia heeft haar ochtendvluchten naar Turkije van zaterdag 16 juli naar Alanya, Antalya, Bodrum en Dalaman geannuleerd, dat heeft Transavia laten weten aan TravelPro.

Over de vluchten later op de dag wordt een beslissing genomen zodra duidelijk is of hervatting al dan niet verantwoord is.

Voor de meest actuele info van Transavia, kijk hier

KLM. Hiervoor moet je even op de site van de KLM kijken, want afhankelijk van het tijdstip waarop je aanvankelijk zou vertrekken gelden er andere regels.

Lees ook: Hoe gedraag je je in het vliegtuig, 7 regels van vliegtuigetiquette

Reisadvies Rijksoverheid

Op de site van de Nederlandse overheid staat nog steeds het volgende bericht: “Op dit moment is er in Turkije een poging tot staatsgreep gaande. Reis alleen als het strikt noodzakelijk is naar Ankara en Istanbul. Bent u in Turkije? Blijf binnen en volg de ontwikkelingen. Via het reisadvies, maar ook via de media.”

Inmiddels is de staatsgreep voorbij, maar nog steeds staat dit berichtje er op. Hopelijk wordt dit binnen enkele uren aangepast. Voor actuele info kun je hier kijken.

Bronnen:

Lees ook: 18 dingen die je in het buitenland niet moet doen

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook