fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mira: “Mijn man trekt zich steeds verder terug”

man trekt zich steeds verder terug

Hoe het komt weet Mira niet, maar de laatste tijd botert het niet tussen haar en haar man. Waar ze voor een jaar geleden nog stapeldol op elkaar waren, lijkt het erop dat Stefan zich steeds meer terugtrekt. Stiekem heeft Mira wel een vermoeden waarom, maar dat durft ze niet hardop te zeggen. “Dan ben ik bang dat het waar is…”

Samen met hem lente uitjes doen

Vijf jaar geleden leerden Mira en Stefan elkaar kennen en vrijwel direct na hun eerste kennismaking kregen ze een relatie. “Het was pats boem raak! Ik zag Steef en viel als een blok voor hem. We hebben het zo leuk samen, stapeldol verliefd op elkaar en in het begin hebben we het zelfs over kinderen krijgen gehad. Daar is het uiteindelijk niet van gekomen en dat is ook prima zo.” Veel doen ze samen: ze wandelen regelmatig, gaan samen op vakantie, naar de film en rommelen graag met zijn tweetjes in huis. “Maar de laatste tijd is het allemaal een beetje minder, het lijkt wel alsof Steef zich wat terugtrekt. Ik ben dol op lente uitjes en wil er graag met Steef op uittrekken, maar hij ontwijkt het. Gelukkig heb ik ook vriendinnen die dat wel fantastisch vinden.”

Niet nu, ik kijk lekker televisie

Prima dat ze er lekker even tussenuit kan gaan met vriendinnen, maar diep haar in hart wil ze gewoon graag met Stefan op pad. Natuurlijk probeert ze het gesprek met hem aan te gaan, maar Mira krijgt het idee dat hij de gesprekken lijkt te ontwijken. “Als ik mijn twijfels op tafel gooi, dan zegt hij: ‘Ach, Mier, nu even niet ik zit net lekker televisie te kijken’. Laatst zei hij zelfs: ‘jeetje wat ben je weer zwaar op de hand’. Ik schrik van dat soort reacties en wil niet te veel doorzeuren omdat hij dan super geïrriteerd raakt en kwaad naar boven loopt.” Mira zit er maar mooi mee en haalt zich van alles in haar hoofd.

Hij zal toch geen ander hebben?

“Toen hij een tijdje terug weer zo korzelig reageerde, dacht ik: ‘het zal toch niet? Hij zal toch geen ander hebben?’. Misschien heeft hij wel gevoelens voor iemand anders. Toen ik laatst lekker voor hem had gekookt en mijn nieuwe outfitje had aangetrokken om hem te verrassen, belde hij op van zijn werk. Hij moest overwerken en kwam later thuis. Ik was zwaar teleurgesteld en hield het eten warm. Toen Steef thuiskwam had ik gehoopt dat hij blij was mij te zien, in mijn nieuwe kleren, maar hij zag niet eens dat ik iets anders droeg. Hij lepelde zijn eten snel naar binnen, zei dat hij moe was en viel niet veel later in slaap op de bank.”

Straks pakt hij zijn koffers en vertrekt

Hoewel de vraag ‘heb je iemand anders?’ op haar lippen brandt, durft ze hem niet te stellen. “Beetje stom misschien, maar ik ben zo bang dat als ik het vraag het waar is en hij meteen zijn koffers pakt en vertrekt. Dat is mijn grootste angst. Aan de andere kant denk ik, of liever gezegd: hoop ik, dat het allemaal overtrekt. Dat het een tijdelijk iets is, dat Steef gewoon even niet zo lekker in zijn vel zit.” Zelf zit Mira momenteel ook niet heel goed in haar vel omdat ze afscheid heeft moeten nemen van haar vader. “Ik was dol op mijn vader, het was de liefste en de leukste man die ik kende. Maar het ging al een tijdje niet zo goed met hem, het is goed zo.”

Gek van onzekerheid

Omdat Mira geraakt is door het afscheid van haar vader, vermoedt ze dat Stefan haar wil sparen omdat ze zo verdrietig is. “Ik denk dan, stel je nou voor dat hij een punt achter onze relatie wil zetten. Daar heeft hij dan al langer over nagedacht en dan komt het onverwachte afscheid van mijn vader er tussen. Het is dan wel een heel beroerd moment om de relatie te verbreken. Dan is het beter om nog even te wachten tot een beter moment. Maar misschien is hij helemaal niet van plan mij te verlaten, ik weet het echt niet. Ik vind het zo jammer dat hij er niet met me over wil praten, want ik word gek van de onzekerheid. Met vriendinnen wil ik er niet over praten omdat ik bang ben dat ze zeggen dat ik zelf de knoop moet doorhakken en niet moet afwachten.”

Mira weet niet wat ze moet doen. Gewoon maar even afwachten en zien wat er gebeurt, of toch zelf actie ondernemen. “Ik pieker me suf maar kom er niet uit.”

Hoe kan Mira de onzekerheid verbreken? Wat moet ze volgens jou doen? Stefan op de man afvragen wat er aan de hand is en waarom hij zo afstandelijk doet? Of wachten tot hij over de brug komt. Ze is stapeldol op hem, nog steeds, en wil hem niet kwijt. Wat raad jij Mira aan? Praat mee in de comments onder het artikel.

Foto door Keira Burton via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Joris -

Pff, ga gewoon het gesprek aan. Als je niet het juiste moment blijkt te hebben gekozen, vraag hem dan wanneer het hem wèl schikt. Zeg “we moeten praten” en je hebt vast z’n aandacht. Vertel hem hoe zijn houding op jou overkomt en wat het met je doet. En ja, je loopt het risico dat ie op je uitgekeken blijkt te zijn en al dan niet af en toe met een ander stoeit. Vraag je af of je dat wilt weten.

Sanderien van Mul -

Hoezo suf piekeren? Ja, als je amechtig op de bank gaat zitten mekkeren wat te doen, gebeurt er nooit wat. Wil jij zo behandeld worden? Wil jij zo (lijdzaam) afwachten tot meneer de stekker er al dan niet uittrekt? Geef jezelf een schop onder je hol, en hem erbij. Vraag hem wat er aan de hand is, want het antwoord, welk antwoord dan ook, is beter dan in onzekerheid af te wachten. Je haalt nu van alles in je hoofd en piekert je suf. Kom op zeg, beetje sterke vrouw anno 2024 gaat toch niet in de hoek sippen? En als hij van je af wil, dan wil hij heus van je af, vroeger of later, en dan kun jij je voor je kop slaan dat je zo veel tijd, moeite en energie heb gestoken in het nutteloze tobben en piekeren. Dan zul je alsnog aan de bak moeten om alles omtrent een scheiding te regelen. Zorg ervoor dat je financieel onafhankelijk ben en raadpleeg een (echtscheidings-)advocaat indien nodig. Maar ga niet pruttelend en teutend afwachten!

Fiene -

Je hebt niets aan om in onzekerheid te zitten toch? Vraag het hem misschien is het wel iets volkomen anders. Snel de pleister ervan af trekken.

Reageer ook