fb
Damespraatjes Damespraatjes

Barbara (44): ‘Mijn vriend werkt in een parenclub en ik schaam me daarvoor rot’

Je kent het wel. Verjaardag van een vriendin, in een kring, met blokjes kaas en worst. En jij zit uitgerekend naast die saaie oom. Die om het gesprek te beginnen vraagt wat je doet. Je geeft braaf antwoord. En voor je het gesprek kan veranderen, heeft die saaie oom de volgende vraag de kamer ingeslingerd. ‘En je vriend, waarmee verdient hij zijn geld?” Geen probleem als je partner hovenier is of bij de bank werkt. Maar als je vriend maandelijks van een parenclub zijn salaris krijgt, wordt het wat ingewikkelder. Barbara weet daar alles van. “Ik schaam me dood voor de baan van mijn vriend; hij is gastheer in een parenclub.”

Toen Barbara haar vriend Marten leerde kennen, werkte hij op een ICT-afdeling van een groot bedrijf. “Hij was zwaar ongelukkig. Verdiende veel geld, maar voelde zich ongelukkig. Ging met tegenzin naar zijn werk. Ik raadde hem aan na te gaan waarvan hij blij werd. Duidelijk niet om samen te werken met nerds.” Marten meldde zich ziek, lag dagenlang depressief op bed en na een maand hakte hij de knoop door: hij ging zijn baan opzeggen. “Hij had genoeg geld om het even zonder werk uit te zingen en wilde niet meer terug. Ik moedigde zijn besluit aan, vond dat hij moest doen waarvan hij gelukkig werd. Soms heb ik daarvan nu spijt.”

Parenclub

Toen Marten Barbara via de app liet weten dat hij een nieuwe baan had, maakte haar hart een sprongetje. “Ik wilde weten wat hij ging doen, maar hij zei: ‘vertel ik je als je klaar bent met werken’. Ik werd alleen maar nieuwsgieriger. Hij stuiterde van enthousiasme toen ik thuis kwam. ‘Ik ga in een parenclub werken!’ juichte hij. Ik verstijfde. Hoe dan? Waarom?”

Erotiek en seks

Ondanks dat Barbara heeft aangegeven dat ze het vreselijk vindt dat hij in een club werkt waar alles om erotiek en seks draait, trekt Marten zich daar niks van aan. “Hij is gastheer, dat houdt in dat hij paren ontvangt, ze rondleidt in de club en achter de bar staat. Ik word gek van de gedachte dat de meest prachtige en geile vrouwen op een kruk aan zijn bar zitten. Het kan niet toch niet anders dat hij vreemd gaat? Het is zo makkelijk om seks te hebben daar. Elke keer dat hij naar zijn werk gaat, sta ik doodsangsten uit. Marten heeft gezegd dat ik daar mee moet ophouden, dat ik zijn grote liefde ben. En dat als ik zo doorga met mijn wantrouwen, hij onze relatie beëindigt omdat hij niet kan samenleven met een vrouw die hem niet vertrouwt.”

Bdsm

Dus Barbara doet haar best om het los te laten maar kreeg een torenhoge hartslag toen Marten vertelde dat hij een cursus bdsm gaat volgen zodat hij in de club informatieavonden kan geven aan belangstellenden. “Ik had geen idee wat bdsm was, dus aanvankelijk vond ik het leuk. Een mooi compliment dat zijn werkgever hem daarvoor uitkoos. Maar toen ik verder vroeg en erachter kwam dat bdsm ruige seks is, met vastbinden en pijnigen, dacht ik dat ik gek werd. Ik vroeg of Marten daar geil van werd en mij ook zou vastbinden. Woest werd hij. Brieste dat ik er niks van begreep en dat ik me erin moest verdiepen voordat ik gelijk oordeelde. Dat Bondage and Discipline, Dominance and Submission niets met vernedering heeft te maken, dat het altijd in overleg gaat. Dat mensen die daarvoor een voorkeur hebben, heel normaal zijn, maar open minded zijn. Ik kon alleen maar heel hard huilen.”

Barbara is bang dat ze Marten kwijtraakt, omdat ze onder geen voorwaarde mee wil gaan in zijn wereldje. “Straks bindt hij me vast en slaat hij mijn kont blauw. Ik moet er niet aandenken en vind het eigenlijk gewoon doodeng allemaal. Marten vroeg of ik een keer meewilde naar de club. No way, ik ben niet gek. Ik ben radeloos en vrees dat onze relatie gaat stranden.”

Wat vind jij? Snap je Barbara? Of vind je dat ze zich niet zo moet aanstellen en Marten gewoon moet vertrouwen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

2 reacties

Hinde -

Ik zou mij ook kapotschamen als mijn man zo’n baan had. Sorry, ik zou zeggen: je moet ook rekening houden met mijn familie en collega’s als ik ze vertel welk werk hij zou doen. Ik zou om die reden gaan scheiden. Want parenclubs, sekshuizen, vreemdgaan is echt tegen mijn principe. Als je er werkt ben je geen haar beter.

Jansje -

Beste meid, wat een een vooroordelen, zeg! Je vriend is aangenomen om achter de bar te staan en mensen rond te leiden, niet om seks met de cliënten te hebben. Daar heeft hij helemaal geen tijd voor!
Ga nou gewoon eens met hem mee, dan zie je met eigen ogen hoe het daar werkt en dat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken.
Je hoeft geen melk te lusten om melkboer te zijn, hè

Reageer ook