fb
Damespraatjes Damespraatjes

Charlotte: ‘Mijn man vindt me een oude zeiksnor …’

zeiksnor

Het lijkt wel of Charlotte en Paul continu ruzie hebben. Over niks. Charlotte wordt doodmoe van alles dat Paul achter zich aan laat slingeren, hij vindt dat ze niet zo moet zaniken. Zaniken? Zaniken? Wie doet nou alles in huis en wie ligt dweilend te zappen op de bank?

Met weemoed denkt Charlotte nog vaak aan de eerste jaren met Paul. “We waren jong en een enorm leuk stel. Onze relatie leek moeiteloos te verlopen we hadden altijd pret samen. We deden ook veel samen. We zijn beiden fanatieke klimmers en dol op festivals en concerten. Elke weekend waren we op pad en een onvertogen woord viel nauwelijks.” De relatiekoers veranderde al een beetje toen het happy koppel ging trouwen en er niet veel later kinderen kwamen. “Dolblij waren we toen we ontdekten dat ik zwanger was. Onze dochter Janice was niet helemaal gepland maar zeer welkom. Dat ik een jaar later weer in verwachting was, was ook niet helemaal de bedoeling, maar een tweede was prima.”

Ik wilde weer vrouw zijn

Als Charlotte thuis is en op de kleine meisjes past, sluit Paul zich aan bij een groep klimmers en bestijgt bergen zonder haar. “Ik vond dat lastig. Enerzijds gun je iemand zijn pleziertjes en wil je ‘m niet aan banden leggen, maar ik voelde ook een soort van eenzaamheid of misschien wel een beetje jaloezie. Ik wilde weer lekker met Paul op pad en niet alleen maar thuis zitten met mijn kleine hummels. En van die gedachten werd ik verdrietig, want het leek net of ik niet blij was dat ik moeder was geworden, maar dat was het niet: ik was namelijk supergelukkig en voelde me heerlijk als moeder. Maar ik miste het vrouw zijn.”

De liefste oppas ever

Denken in oplossingen is een van de talenten van Charlotte en ze ging op zoek naar een lieve en betrouwbare oppas. “We vonden Dinie, een super lieve dame van in de zestig die het heerlijk vond om op onze meisjes te passen. Met plezier bleef ze als het nodig was slapen in de logeerkamer zodat we soms ook een weekendje weg konden gaan. En dat deden we: we gingen weer naar concerten, klommen samen en hadden de vibe weer te pakken. Het was ouderwets dikke mik tussen ons.”

Schat, is er iets?

Dat ging een aantal jaar prima, maar de laatste twee, pak ‘m beet, drie jaar gaat het bergafwaarts. Charlotte voelt zich niet meer gezien, Paul gaat steeds meer zijn eigen gang en is avonden op pad met vrienden en ze praten nauwelijks meer met elkaar. “En als Paul niet weg is, dan ligt-ie dweilend op de bank te zappen. Vroeger hielp hij me nog wel eens met huishoudelijke klusjes, maar tegenwoordig doet hij helemaal niks meer. Ik loop maar te sloven in huis en word met elke klus die ik doe, bozer. Als het stoom uit mijn oren komt, informeert Paul waarom ik zo driftig en bozig doe. Je snapt het al: dan ontplof ik helemaal en staan we weer tegenover elkaar te bekvechten.”

Heb je enig idee hoe ik me voel?

Verbaal is Charlotte sterker dan Paul en in het begin van de discussies bleef Paul staan, maar tegenwoordig pakt hij na vijf minuten ruzie zijn jas van de kapstok en vertrekt naar buiten. “Kwader kan hij me niet krijgen. Hij laat me achter met kloppende aders op mijn slaap, ik kan mijn frustratie niet kwijt en als hij na een uurtje thuiskomt gaat hij naar zijn kamer. Hij wil niet meer praten dan. Ik wil de angel uit de discussies en ruzies halen en praten met Paul. Hem vertellen hoe ik me voel. Het enige dat Paul me toe bitst is dat ik een oude zeiksnor aan het worden ben en met die opmerking raakt hij me enorm. Ik ben geen oude zeiksnor, ik ben zijn vrouw en ik wil het gewoon weer leuk hebben met hem.”

Ik wil weer gierend door het leven

Op internet is Charlotte informatie gaan zoeken en op een aantal forums leest ze steeds weer dat relatietherapie mogelijk kan helpen hun relatie weer leuk te maken. “Maar ja, dan lees ik dat je het wel allebei echt moet willen en dat je bereid moet zijn om aan je relatie te werken en ik weet nu al dat ik Paul nooit zo ver krijg. Hij weigert om aan onze relatie te werken. Hij heeft al een baan en één is meer dan genoeg zegt hij dan. Ik denk dat een relatiecoach ons kan helpen in elk geval kan hij of zij Paul duidelijk maken wat zijn gedrag met mij doet. Ik krijg dat niet aan zijn verstand gepeuterd. Ik verlang zo naar de tijd dat we dol op elkaar waren, gierend door het leven gingen en altijd pret hadden.”

Onverteerbaar

Ze vraagt zich af hoe ze het weer leuk kan hebben met Paul. “Want ik moet er niet aan denken om te scheiden van hem en de gedachte dat hij mij in de steek zou laten vind ik nu al onverteerbaar.”

Herken jij je in het verhaal van Charlotte? Wat raad jij haar aan? Is een relatietherapeut een goed idee of denk je dat ze er samen best uit kunnen komen? Hoe dan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Daphne Alexander via Pexels

Debby: ‘Ik wil liever niet meer met mijn vriend naar Londen’

niet mee naar londen

Waar je Debby voor wakker kunt maken? Voor een ticket naar Londen. “Ja echt! Ik ben dol op die stad.” Maar sinds Debby een vriend heeft, vindt ze het minder leuk. “Mijn tripjes zijn er minder leuk door. Ik vind Luther echt een schat, maar ik ga liever alleen. Ik schaam me voor hem als we in Londen zijn… Lees verder

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Twee keer per ongeluk zwanger raken? Man man man.

Reageer ook