fb
Damespraatjes Damespraatjes

Debby: ‘Ik wil liever niet meer met mijn vriend naar Londen’

niet mee naar londen

Waar je Debby voor wakker kunt maken? Voor een ticket naar Londen. “Ja echt! Ik ben dol op die stad.” Maar sinds Debby een vriend heeft, vindt ze het minder leuk. Luther is de Engelse taal niet machtig en Debby schaamt zich als hij een gesprek aanknoopt. “Mijn tripjes zijn er minder leuk door. Ik vind Luther echt een schat, maar ga liever alleen.”

Ze vermoedt dat ze in een vorig leven een Engelse was. “Misschien was ik wel een koningin ofzo,” lacht Debby. Sinds de stedentrip naar Londen op de middelbare school, is ze verslaafd aan die stad. Dol is ze op de sfeer die er hangt, de pubs en die grappige Engelsen. “De keren dat ik er ben geweest zijn niet op twee handen te tellen, zodra ik de gelegenheid heb, ga ik er heen. Van vrienden krijg ik al jaren een vliegticket voor mijn verjaardag. Heerlijk toch!”

Die Engelsen gloeien van trots

Uren kan ze shoppen in Harrods, hoewel ze Fortnum & Mason misschien nog wel leuker vindt. Ze drinkt alleen maar thee en bier en gaat ’s middags naar de pub. “Als je alleen reist en alleen een pub of restaurant instapt, heb je veel meer aanspraak. Mensen zijn nieuwsgierig en die Engelsen gloeien van trots als ze horen dat ik zo dol op hun stad ben.” Na haar marketingopleiding is Debby gaan werken bij een bedrijf dat veel zaken doet met de Britten dus ook maakt ze regelmatig zakelijke reisjes.

Wat een gentleman hee!

Nooit was het een probleem dat ze zo vaak en zo graag naar haar lievelingsstad vertrok, tot ze Luther drie jaar geleden ontmoette. “Ik was helemaal niet op zoek naar een vaste relatie. Ik heb een grote vriendengroep en vermaakte me prima als single. Bovendien had ik twee fwb’s en dat vond ik prima zo. Maar toen ik Luther voor de eerste keer ontmoette bij een vriendin, ging er een schok door me heen. Een gentleman, op en top. Helemaal mijn type en toen ik ’s avonds thuiskwam, was ik in de war. Ik vroeg mijn vriendin om zijn nummer en stuurde hem een appje. Ik moest uitzoeken wat dit was.”

Hij hakkelt maar wat

Na het versturen van haar eerste appje, blijven de twee berichtjes sturen en ontmoeten elkaar de dag erna weer. “Ja, het was echt liefde op het eerste gezicht. We hebben een heel fijne latrelatie en zien elkaar regelmatig. Alles klopt gewoon.” Nou ja, bijna alles dan. Er is iets waarmee Debby behoorlijk zit. “Toen ik Luther vertelde dat ik zo dol was op Londen, stelde hij voor om samen te gaan. Ja helemaal leuk natuurlijk en ik boekte gelijk.” Omdat ze zelf vloeiend Engels spreekt, ging ze er eigenlijk vanuit dat Luther dat ook deed. “Maar dat was dus niet zo. Ik hoorde het al in het vliegtuig toen hij in het Engels werd aangesproken. Hij stotterde en hakkelde wat onverstaanbaars. Zullen de zenuwen wel zijn, dacht ik.”

Ik ben zijn tolk niet

Het waren geen zenuwen, Luther spreekt gewoon geen Engels. Het valt Debby steeds zwaarder om samen met hem naar Londen te gaan. “In de pub heb ik het hoogste woord en Luther hangt er maar een beetje bij. We hebben daar steeds vaker ruzie over. Luther voelt zich buitengesloten en dat snap ik. Ik heb alleen geen zin als een soort tolk aan de slag te gaan. Ik ben in de pub, ik wil lekker slap ouwehoeren en bier drinken.” Debby merkt ook dat Luther een beetje jaloers is. Ze zegt hem dat ze ook weer alleen, zonder hem, naar Londen wil. “Dat trekt hij dus niet. Hij is bang dat ik aan de rol ga en in het bed belandt van een of andere Londenaar. Ik vind het zo waardeloos dat Luther zo denkt, want dat is helemaal niet wat ik wil.”

Ik wil weer lekker alleen dolen

Debby stelt voor dat Luther een taalcursus gaat volgen. “Dat wil hij dus niet. Hij heeft geen zin om tussen de Engels lerende huismoeders te gaan zitten. Wat maakt dat nou uit? Hoe fijn zou het zijn als hij ook lekker in het Engels kan kletsen? Ik begrijp het gewoon niet en eerlijk gezegd is mijn begrip ook een beetje op. Ik wil weer lekker in eentje in de stad dolen en me niet geremd voelen door mijn vriend die er niks van snapt. Ik vrees dat als ik dat zeg, mijn relatie met Luther over is. En dat wil ik ook weer niet. Ik heb twee grote liefdes: Luther en Londen en dat kan wat mij betreft prima naast elkaar bestaan, maar daar denkt Luther heel anders over.”

Wat zou jij doen? Snap je dat Debby het gênant vindt als haar vriend in stenenkolen Engels iets probeert duidelijk te maken en dat hij de gesprekken niet kan volgen? Of vind je dat Debby wat minder egoïstisch moet denken? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Fiene -

Tja ik denk dat het een beetje aan beide kanten ligt. Hij wilt geen moeite doen om Engelse taal te leren en hij voelt zich buitengesloten. En jij wilt geen moeite doen om hem erbij te betrekken en voor hem te tolken. En je wilt ook niet met hem naar Londen. Ik denk dat je bij jezelf moet gaan nadenken of je wel een toekomst met hem ziet en meteen de knoop doorhakken. Je bent vooral met jezelf bezig en niet met Luther.

Petra van Dorp -

Als jij je partner een praktisch en goed voorstel doet vwb een taalcursus en meneer reageert kinderachtig met ‘ik wil niet’, dan houdt het gewoon op. Met kinderachtige kerels moet je gewoon meteen klaar zijn en je niet laten tegenhouden. Veel plezier in Londen!

Reageer ook