Elly: Mijn man spreekt steeds af met 25 jarige meid! Moet ik mij zorgen maken?

Leeftijd is slechts een getal, maar toch. “Mijn man Johan is 48 en hij spreekt regelmatig af met de 25-jarige Marit. Ze kennen elkaar van werk, het is puur platonisch zegt Johan, maar ik vind het raar.” Elly twijfelt en weet niet goed wat ze ervan moet vinden. “Marit spreekt wel heel erg graag af met mijn man.”

Het viel Elly op dat haar man de naam Marit steeds vaker liet vallen. Aanvankelijk sloeg ze er niet zoveel acht op, maar opeens viel het haar op. “Johan is twintig jaar leidinggevende geweest bij een adviesbureau. Vorig jaar heeft hij de knoop doorgehakt en is voor zichzelf begonnen. Hartstikke spannend inderdaad, maar ook enorm leuk. Ik zie dat hij er plezier in heeft.” Goed is Johan in het onderhouden van contacten. “Hij heeft een groot netwerk en daaraan werkt hij ook hard. Heel af en toe heeft hij nog contact met oud-collega’s. En dus ook met Marit die als stagiaire bij hem is begonnen. Dankzij Johan heeft ze een vaste baan bij dat adviesbureau.”

Ze had wel heel snel een vast contract

De laatste tijd spreekt Johan steeds vaker af met Marit. “Ik vind dat raar. Johan zegt dat ik er niets achter moet zoeken en dat de relatie puur platonisch is en dat zij hem om advies vraagt voor haar werk. Ik denk dan: zijn er geen naaste collega’s van Marit die haar kunnen helpen? Volgens Johan niet en bovendien kon hij het altijd goed met Marit vinden. Ze had altijd een streepje voor op dat adviesbureau. Zo bood Johan haar vrij snel een vast contract aan terwijl hij daarmee nooit zo heel scheutig was. Dat zorgde toen voor opschudding bij de andere collega’s die het toch wel een beetje vreemd vonden dat Johan Marit zo snel in dienst nam ondanks dat ze helemaal niet zo’n ster is.”

Hartjes en kusjes op de app

Maar op de een of andere manier ziet Johan potentie in de jonge Marit. “En Marit ziet vermoedelijk wel wat in mijn man die er goed uitziet en ook nog eens aardig is. Opeens zet ik allemaal vraagtekens bij dit contact en dat is apart want ik ben helemaal niet jaloers aangelegd. Ik heb laatst ook iets gedaan waarvoor ik me schaam: ik heb in Johans telefoon zitten neuzen. Hij appt veel met Marit en zij sluit haar appjes steevast met kusjes en hartjes af. Ik vind dat niet normaal en zeker niet platonisch. Ik kan natuurlijk helemaal niets met deze informatie want als ik er iets van zou zeggen, weet Johan dat ik in zijn telefoon gluur.”

Ze is zo lekker kneedbaar

Elly besluit erover te praten met Johan. “Ik heb mijn twijfels geuit die Johan grijnzend van tafel veegde. ‘Ellebel is jaloers, geef ’t maar toe’ plaagde hij. Toen hij uitlegde dat ‘Marit nog zo lekker kneedbaar is en dat hij overweegt haar te vragen om voor zijn adviesbureau te werken’ gingen de alarmbellen af. Ik moet er niet aan denken dat die twee gaan samenwerken, ik vertrouw het gewoon niet. Wat moet zo’n jong meisje met een man van bijna vijftig? Ik vind het een super lastige situatie want ik wil niet jaloers zijn of mijn man extra in de gaten houden.”

Duimpje op Facebook

Ik zag laatst dat ze Johan ook op Facebook volgt en alles liked wat hij erop zet en commentaar geeft. Ik vind dat gewoon echt wat ver gaan allemaal. Toen ik voorstelde om Marit uit te nodigen voor dinertje bij ons thuis, verschoot Johan van kleur en zei dat dat misschien niet zo’n goed idee is. En eigenlijk zegt mij dat genoeg.”

Wat denk jij? Moet Elly zich inderdaad zorgen maken over de relatie die Johan met Marit heeft? Of moet ze zich helemaal niet druk maken en haar man lekker zijn gang laten gaan. Begrijp jij dat Elly het niet helemaal vertrouwt? Praat mee in de comments onder dit artikel.

 

8 reacties

Joris -

En nu, jaar later, is Marit te eten geweest en/of in dienst bij de man in kwestie?

Rieneke -

Waarom luisteren mensen te weinig roch naar hun intuitie want die heeft het bijna altijd met dit soort dingen gelijk. Tevens hoe meer bevestigingen moet je nog hebben dat het gewoon niet pluis is. 1 ding is zeker hij gaat sowieso 100% emotioneel vreemd en daar mag je hem ook op aanspreken. Hij gaat 100% voor jou of dan maar helemaal niet. Je moetdit niet pikken en dingen eisen en niet suf half half. Hij kapt volledig met haar of met jou. Bescherm jezelf en hou je eigen waarde en eer hoog dus laat niet met je sollen.

Jeanette -

Neem zelf een (al of niet bestaande) jongere vriend, spreek lovend over hem, over zijn jeugd en over de fijne band die jullie samen hebben. Eens kijken hoe leuk je man dat vindt…

Carla -

Veel afspreken, snel vast contract, nu zelf haar weer in dienst willen nemen, rood hoofd, veel appen,. Als dat nog niet duidelijk genoeg is
waar je man mee bezig is ??!!!

Amy -

Tja….het is maar hoe je erin staat denk ik dan. Hij is nog steeds bij je, geen ruzie of wat dan ook dat zegt ook wat. Wat trekt hem naar haar en wat mist hij bij jou? Veel afspreken zegt natuurlijk wel wat en dat je alarmbellen gaan rinkelen is ook logisch. De vraag wat wil je ermee? En wat doe je er mee. Alleen maar controleren? Dan maak je jezelf gek….maak het bespreekbaar en dat etentje gewoon doorzetten!!

Arlette -

Ow…. ik begrijp je dillema volkomen. Ik heb zoiets ook gevoel bij mijn partner lang geleden.
Ik heb destijds beaamd dat ik jaloers was. En aangegeven dat dat niets voor mij was en dat het mede voortkwam uit het heimelijke. Dat leidde er in ieder geval toe dat het gesprek op gang beleef en dat er toch wel iets meer bleek te zijn. Niet makkelijk, wel helder. Het ging ook weer over uiteindelijk omdat de aandacht ook wel een tol speelde.

Echt verbieden, gaat niet helpen. Dat deel ik met anderen. Dat etentje gewoon doorzetten is misschien helemaal niet zo’n gek idee…. Zeker als uw man een eigen bedrijf is begonnen en overweegt haar aan te nemen. Zakelijke etentjes met partners zijn helemaal niet raar. Wie weet zet het beiden aan tot nadenken.

En los daarvan: wat zou u graag meer zien in uw relatie? Wellicht een kleine subtiele tegenaanval inzetten en bekijken of u samen meer leuke dingen kunt gaan doen?

Hinde -

Ik zou het niet pikken. Johan gaat uw grens over. Hij moet stoppen met die vrouw, niet meer afspreken, niet meer op Facebook en ook niet in dienst van zijn bedrijf. Die dingen zou ik eisen. Wil hij dat niet dan is dat een teken aan de wand. De signalen dat collega’s verbouwereerd waren van haar vaste contract ondanks geen natuurtalent te zijn en zeggen op uw voorstel van diner: dat lijkt mij geen goed plan zegt m.i. genoeg. U man is bezig met vreemdgaan.

Jeanette -

En, helpt het dat je je zorgen maakt? Als hij wil gaan, gaat hij toch! Leef je leven en zorg dat je iets te vertellen hebt

Reageer ook