fb
Damespraatjes Damespraatjes

Elly: Mijn man spreekt steeds af met 25 jarige meid! Moet ik mij zorgen maken?

Leeftijd is slechts een getal, maar toch. “Mijn man Johan is 48 en hij spreekt regelmatig af met de 25-jarige Marit. Ze kennen elkaar van werk, het is puur platonisch zegt Johan, maar ik vind het raar.” Elly twijfelt en weet niet goed wat ze ervan moet vinden. “Marit spreekt wel heel erg graag af met mijn man.”

Het viel Elly op dat haar man de naam Marit steeds vaker liet vallen. Aanvankelijk sloeg ze er niet zoveel acht op, maar opeens viel het haar op. “Johan is twintig jaar leidinggevende geweest bij een adviesbureau. Vorig jaar heeft hij de knoop doorgehakt en is voor zichzelf begonnen. Hartstikke spannend inderdaad, maar ook enorm leuk. Ik zie dat hij er plezier in heeft.” Goed is Johan in het onderhouden van contacten. “Hij heeft een groot netwerk en daaraan werkt hij ook hard. Heel af en toe heeft hij nog contact met oud-collega’s. En dus ook met Marit die als stagiaire bij hem is begonnen. Dankzij Johan heeft ze een vaste baan bij dat adviesbureau.”

Ze had wel heel snel een vast contract

De laatste tijd spreekt Johan steeds vaker af met Marit. “Ik vind dat raar. Johan zegt dat ik er niets achter moet zoeken en dat de relatie puur platonisch is en dat zij hem om advies vraagt voor haar werk. Ik denk dan: zijn er geen naaste collega’s van Marit die haar kunnen helpen? Volgens Johan niet en bovendien kon hij het altijd goed met Marit vinden. Ze had altijd een streepje voor op dat adviesbureau. Zo bood Johan haar vrij snel een vast contract aan terwijl hij daarmee nooit zo heel scheutig was. Dat zorgde toen voor opschudding bij de andere collega’s die het toch wel een beetje vreemd vonden dat Johan Marit zo snel in dienst nam ondanks dat ze helemaal niet zo’n ster is.”

Hartjes en kusjes op de app

Maar op de een of andere manier ziet Johan potentie in de jonge Marit. “En Marit ziet vermoedelijk wel wat in mijn man die er goed uitziet en ook nog eens aardig is. Opeens zet ik allemaal vraagtekens bij dit contact en dat is apart want ik ben helemaal niet jaloers aangelegd. Ik heb laatst ook iets gedaan waarvoor ik me schaam: ik heb in Johans telefoon zitten neuzen. Hij appt veel met Marit en zij sluit haar appjes steevast met kusjes en hartjes af. Ik vind dat niet normaal en zeker niet platonisch. Ik kan natuurlijk helemaal niets met deze informatie want als ik er iets van zou zeggen, weet Johan dat ik in zijn telefoon gluur.”

Ze is zo lekker kneedbaar

Elly besluit erover te praten met Johan. “Ik heb mijn twijfels geuit die Johan grijnzend van tafel veegde. ‘Ellebel is jaloers, geef ’t maar toe’ plaagde hij. Toen hij uitlegde dat ‘Marit nog zo lekker kneedbaar is en dat hij overweegt haar te vragen om voor zijn adviesbureau te werken’ gingen de alarmbellen af. Ik moet er niet aan denken dat die twee gaan samenwerken, ik vertrouw het gewoon niet. Wat moet zo’n jong meisje met een man van bijna vijftig? Ik vind het een super lastige situatie want ik wil niet jaloers zijn of mijn man extra in de gaten houden.”

Duimpje op Facebook

Ik zag laatst dat ze Johan ook op Facebook volgt en alles liked wat hij erop zet en commentaar geeft. Ik vind dat gewoon echt wat ver gaan allemaal. Toen ik voorstelde om Marit uit te nodigen voor dinertje bij ons thuis, verschoot Johan van kleur en zei dat dat misschien niet zo’n goed idee is. En eigenlijk zegt mij dat genoeg.”

Wat denk jij? Moet Elly zich inderdaad zorgen maken over de relatie die Johan met Marit heeft? Of moet ze zich helemaal niet druk maken en haar man lekker zijn gang laten gaan. Begrijp jij dat Elly het niet helemaal vertrouwt? Praat mee in de comments onder dit artikel.

 

3 reacties

Rieneke -

Wat ben jij naief zèg! Je weet genoeg, dus handel er dan ook naar. Nu snoept hij lekker van 2 walletjes. Haal haar nummer uit zijn telefoon en bel haar op. Zeg ” ik ben de vrouw van …en ik heb je nummer van hem gekregen want het blijkt dat hij dus vreemd gaat met jou en ik wil graag nu van jou ook uitleg” Als ze ontkent dan zeg je “waarom verzwijg je terwijl …. het heeft toegegeven en je nummer hebt gegeven?”
Of duidelijk zijn en zeggen je kapt met de relatie met haar of ik ben vanavond nog weg.

Sanderien van Mul -

Wat je zelf al zegt in je laatste alinea: het zegt je eigenlijk al genoeg. Je man verschiet dusdanig van kleur nav je opmerkingen om deze jonge vrouw eens uit te nodigen. Je weet genoeg, dus handel er dan ook naar. Je vent vindt het wel lekker vleiend en geil dat zo’n jong grietje met hem omgaat en voordat je het weet hangt hij hem erin. Wil je daarmee verder, met zo’n gore ransbak die ook nog eens even stevig aan gaslighten doet (“haha, jij bent jaloers”) met een grijns op zijn achterbakse bek! Bah, wat kan ik daar kwaad om worden. Ipv om de tafel te gaan zitten en de pijnpunten van de relatie/het huwelijk te spreken, wordt er achterbaks gedaan en de partner te kakken gezet en onzeker gemaakt. Ik zou zeggen, ga eens goed over je positie nadenken en of je wel verder wil. Is dit nav zijn leeftijd, de beruchte penopauze of midlife-crisis, of iets anders? Zorg ervoor dat je financieel onafhankelijk bent, dat je een dak boven je hoofd hebt en op eigen benen kunt staan, want vroeger of later ga je deze geilneef eruit trappen voor zijn respectloze, idiote gedrag.

Fiene -

Als het mij zou gebeuren zou ik gewoon de waarheid willen weten dus verhouding met haar ja of nee? Zo ja kan hij ervoor kiezen om met haar verder te gaan of toch proberen de relatie te redden..dat hij zegt dat ze lekker kneedbaar is vind ik een walgelijke opmerking. Dat zegt mij al genoeg eigenlijk..confronteer hem meid en laat niet over je heen lopen!

Reageer ook