fb
Damespraatjes Damespraatjes

#MeToo? Katy Perry dwingt 19-jarige jongen haar tijdens auditie te kussen

Ongemakkelijk. Dat is wel hoe we de onderstaande video het beste kunnen omschrijven. En al helemaal gezien de #MeToo discussie die momenteel bijna overal gevoerd wordt. In deze discussie wordt gesteld dat vrouwen niet op seksuele wijze door mannen mogen worden lastiggevallen. En al helemaal niet door mannen op de werkvloer en in situaties waarin er een ongelijke machtsverhouding is.

Heel goed, vinden wij. Vrouwen zijn te lang het slachtoffer geworden van mannen die ‘pakten wat ze pakken konden’. De vrouwen durfden er niet voor uit te komen, in de angst om ontslagen te worden, niet meer serieus genomen te worden of mindere kansen te krijgen. Om deze reden ‘accepteerden’ ze het. Maar diep van binnen deden ze dat absoluut niet.

Gedwongen kus

We hebben het nu steeds over vrouwen in een #MeToo situatie. Maar hoe zit het met de mannen? Kunnen ook zij het slachtoffer worden van seksuele intimidatie? Ja. Dat blijkt maar weer uit de vorige aflevering van American Idol. De 19-jarige Benjamin Glaze komt auditie doen en vertelt tegen de jury dat hij nog nooit heeft gezoend. Daarop zegt jurylid Katy Perry: ‘kom hier’. De jongen zegt: ‘nee, wacht eens even.’ Perry zegt nogmaals: ‘kom hier’. Haar collega juryleden steunen haar en vragen ook de jongen naar haar toe te komen. De jongen loopt naar Perry toe en moet haar een kus op de wang geven. Perry is niet tevreden en zegt dat hij het nogmaals moet doen. Dan draait ze haar hoofd een geeft hem een kus op de mond.

Wat als?

Stel: de situatie was net een beetje anders geweest. Dat de auditant een 19-jarig meisje was en het jurylid een 33-jarige man. Dan zou de wereld op zijn kop staan.

Benjamin vond het zelf trouwens helemaal niet leuk. Het vertelt tegen New York Times: “Ik kom uit een conservatieve familie en ik voelde me meteen ongemakkelijk. Ik wilde dat mijn eerste kus speciaal was.”

Wat vind jij? Is dit net zo erg als een man die dit bij een vrouw doet? Of is dit anders? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook