fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met dit trucje zijn je bananen binnen no-time rijp

Laatst stond ik in de supermarkt en had mega veel zin in bananen. Helaas pindakaas waren alle bananen nog super groen en kon ik ze de komende dagen nog niet eten. Ik besloot ze alsnog te kopen en het maar uit te zitten… Drie dagen later kon ik eindelijk een banaan eten. Maar dat had ik natuurlijk veel eerder al willen doen! Ik hoorde van een vriendin dat je met een simpel trucje ervoor kunt zorgen dat je groene bananen binnen één dag rijp zijn. En het is super simpel! Hoe werkt het?

Wat heb je nodig?

Bananen
1 papieren zak
1 appel

Hoe doe je het?

1. Stop de bananen en de appel in de papieren zak. Fruit maakt tijdens het rijp worden ethyleengas aan. Door het fruit in een zak te bewaren met ander fruit, komt er meer ethyleengas vrij en kan het fruit dus nog sneller rijpen.

2. Rol de zak dicht zodat er geen lucht meer uit kan ontsnappen. Zorg ervoor dat het ethyleengas in de zak blijft en niet kan ontsnappen. Anders duurt het alsnog een paar dagen voor de bananen om rijp te worden.

3. Leg de zak op een warme plek. Warmte bevordert de aanmaak van ethyleengas. Leg de zak dus niet in de ijskast, maar liever op een warm plekje hierbuiten.

4. Binnen 24 uur zijn je groene bananen rijp en klaar om te eten! Controleer tussendoor soms of de bananen al rijp zijn. Bij helemaal groene bananen duurt het 24 uur om te rijpen, maar bij bananen die al iets rijper zijn gaat het natuurlijk wat sneller.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook