fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mega druk op werk? Met deze tips draai je niet door!

Wanneer je een drukke periode op werk hebt, kan het gevoel hebben dat je helemaal doordraait. Je werk neemt je hele leven over,  gaat steeds slechter slapen en kan minder hebben dan normaal. Huilbuien om niks, ruzie met je partner en steken laten vallen in het huishouden… Niet leuk! Het is gelukkig te vermijden. Hier een aantal handige tips om je koppie er ook in die periodes bij te houden.

1. Relativeer

Werk is maar gewoon werk. Besef je dat je baas echt niet met een geweer voor je huis staat als jij een keer iets niet af hebt. Echt niet! Het kan gebeuren dat iets misgaat en dat het niet op tijd af is. Maak er niet een al te big deal van, dat is nergens voor nodig. Het probleem is zo groot als je het voor jezelf maakt.

2. Wees niet bang om knopen door te hakken

Een beslissing weloverwogen nemen is goed, maar draai hier niet in door. Weeg de voors en tegens tegen elkaar af en neem gewoon een beslissing. Niet beslissen heeft vaak ergere gevolgen dan het verkeerde beslissen. Heb je de verkeerde beslissing genomen? Herpak jezelf en maak opnieuw een beslissing.

3. Durf te delegeren

Alles zelf doen omdat je denkt dat het dan toch sneller klaar is, is dom. In het begin zal het je wat tijd kosten om anderen goed uit te leggen hoe iets werkt, maar na een paar maanden gaat zich dit écht terugbetalen. Maken zij een fout? Houd je hoofd cool, leg het nog een keer uit en zie het als een investering in jezelf. In jezelf? Ja, want op termijn ontziet het jou!

4. Neem afstand

Voel je dat je aan het doordraaien bent? Neem even -letterlijk- wat afstand van je werk. Gooi alles opzij en neem even een adempauze buiten. Tien minuutjes even iets totaal anders doen kan je een uur aan positiviteit en nieuwe ideeën opleveren. Met een fris hoofd kijk je overal anders tegenaan. En daarna weer lekker aan de slag!

5. Ontspanning is écht ontspanning

Lig je ’s avonds lekker op de bank? Laat je laptop en telefoon dan links liggen. Kunnen er zich écht dringende dingen voordoen, laat mensen je dan eerst een berichtje sturen met het probleem. Beoordeel of je meteen achter je computer moet kruipen of dat het op je lijstje voor morgenochtend kan. Meestal kan het best even wachten.

Lees ok

7 tips om een burnout te voorkomen
3 meditatie-oefeningen voor beginners
Altijd hoofdpijn in het weekend

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook