fb
Damespraatjes Damespraatjes

Altijd hoofdpijn in het weekend?

Dat kan natuurlijk heel goed als je de VRIJMIBO weer eens stevig uit de hand hebt laten lopen? De volgende ochtend lekker uitslapen vanwege je “migraine”, een gebakken eitje eten en wat paracetamol erin. Natuurlijk wel heel naar, maar een typisch geval van eigen schuld… Maar het wordt pas echt vervelend als je je op vrijdagavond als een braaf meisje hebt gedragen, om 11 uur op bed lag en je dan alsnog de volgende ochtend hoofdpijn hebt.

Waarom krijg je hoofdpijn in het weekend? En wat kun je er aan doen?

1. De overgang van je werkweek naar het weekend is blijkbaar te groot. Ga het iets rustiger aandoen, af en toe mediteren en wat vaker naar buiten. Je zult merken dat dat echt helpt.

2. Je kunt de overgang ook wat minder groot maken door op zaterdag wat eerder op te staan, lekker te ontbijten en dan lekker even lezen.

3. Alcohol is in het weekend toch vaak een boosdoener. Doordat je op vrijdag vaak super moe bent van het weekend komt de alcohol extra hard aan en onttrekt het ook nog eens vocht uit je lichaam. Dit komt je hoofdpijn ook niet ten goede.

4. Heb je wel genoeg koffie gedronken? Doordeweeks is de koffie consumptie bij de meeste mensen vele hoger dan in het weekend. Hoofdpijn kan ontstaan als een soort cafeïne-onthoudingsverschijnsel. Oplossing: doordeweeks minder koffie gaan drinken of in het weekend meer koffie!

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook