fb
Damespraatjes Damespraatjes

Meer privacy in huis; zo pak je dat aan

privacy in huis

Nu de dagen weer wat korter worden en je sneller de lichten aandoet in huis, voelt het al snel alsof je in de schijnwerpers zit. Je wilt wat meer privacy in huis creëren, wat natuurlijk logisch is. Dit is jouw domein en daar mag je best een beetje over waken. Maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken, zonder je hele huis dicht te timmeren? We geven je graag een paar tips, zodat jouw huis echt je thuis blijft. 

De juiste raamdecoratie

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende optie, namelijk je raamdecoratie. Zeker in de winter zullen dikke gordijnen echt niet misstaan, maar dat betekent ook dat je gelijk het licht uit je huis haalt. In de avond is dat natuurlijk prima, maar overdag wil je waarschijnlijk iets meer daglicht in huis halen. In dat geval kun je plakfolie op het raam plakken. Dit doe je dan op de helft van het raam, zodat mensen niet goed meer naar binnen kunnen kijken. Het licht komt wel naar binnen, maar de nieuwsgierige ogen niet! Je kunt dit ook doen door een tweede gordijn op te hangen, welke transparant is. Zo blokkeer je het zicht ook voor een groot deel.

Je tuin afschermen

De volgende optie is om de privacy vanuit je tuin te verzorgen. Met meer privacy in de tuin heb je vrijwel ook meer privacy in huis. Zo kun je bijvoorbeeld een schutting neerzetten of extra bomen of struiken planten. Zet deze dan wel ter hoogte van je ramen, zodat je je binnen ook achter deze groene vrienden kunt verschuilen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alles voor de ramen plant en je niet meer naar buiten kunt kijken. Zorg dus dat je alles strategisch in de tuin plaatst.

Een stijlvol kamerscherm

Is jouw woning verrijkt met ontzettend veel ramen? Dan mag je van geluk spreken, want dit is ontzettend goed voor je humeur en productiviteit elke dag. Toch kan dit echt een vissenkomgevoel geven. Je kunt ook binnenshuis de boel wat meer afschermen, zodat je meer je eigen bubbel creëert. Wist je dat kamerschermen weer helemaal hip zijn tegenwoordig? Je kunt een kamerscherm naast de zithoek plaatsen, zodat je het zicht vanuit bijvoorbeeld het keukenraam blokkeert. Zo kun jij lekker televisiekijken en languit op de bank liggen, zonder dat wandelende voorbijgangers je direct in je joggingbroek zien liggen. Ideaal!

Afbeelding: Jason Yoder via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook