fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maud (35) wil niet dat haar ex hun kinderen nog ziet!

kinderen niet naar ex

Ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding, blijkt uit cijfers van het CBS. Uit elkaar gegroeid, vreemdgaan of heel veel ruzie: er zijn veel redenen waarom mensen besluiten niet meer samen door te gaan. Heel pijnlijk en al helemaal als er kinderen in het spel zijn. Waar dingen vroeger samen besproken en bepaald werden, doe je dit nu apart van elkaar. En dat gaat niet altijd goed.

Zo ook bij Maud en haar ex-man Willem. Een jaar geleden gingen ze uit elkaar en sinds een paar maanden is hun scheiding rond. Ze hebben twee kinderen, Ben (4 jaar) en  Tess (2 jaar), die ze om de beurt een week in huis hebben.

Hormonale schommelingen

“Toen Willem en ik elkaar het ja-woord gaven, waren we super verliefd. In mijn ogen deed hij alles perfect en ik keek enorm uit naar het samen oud worden met hem.” De eerste jaren van het huwelijk waren zoals het moet zijn: Willem en Maud zijn dol op elkaar en ze krijgen zelfs een kindje. “Na de geboorte van Ben veranderde dit. Ik had heel veel last van hormonale schommelingen en Willem kon hier helemaal niet mee omgaan.”

Waar Willem vroeger meteen na werk naar huis kwam, blijft hij nu zo lang mogelijk weg. Gaat zelfs nog sporten of wat drinken met collega’s als hij klaar met werken is. “Hij leek het liefste zo lang mogelijk weg van huis te blijven. En ik snapte wel een beetje waarom: ik was gewoon niet te genieten na de bevalling.”

Betere tijden

Een jaar na de bevalling van Ben gaat het beter met Maud. “Ik voelde me langzaam maar zeker weer de oude worden en dit had ook zijn uitwerking op onze relatie. Willem wilde weer vaker thuis zijn en we gingen zelfs elke maand een avondje samen eten.” Het ging zelfs zo goed, dat Maud en Willem besluiten nog een broertje of zusje voor Ben te willen.

Twee jaar na de geboorte van Ben, bevalt Maud van hun tweede kindje: Tess. “Ik nam me voor om het nu anders te doen. Meer tijd voor mezelf nemen, zodat ik vrolijker zou zijn. Helaas is dit er bij ingeschoten en raakte ik in een nog hevigere hormonale dip dan na de geboorte van Ben.”

Uit elkaar

Ook na de geboorte van Tess doet Willem weer hetzelfde: hij is zo veel mogelijk weg van huis. “Ik snapte dat het niet bepaald gezellig was, maar hij heeft mij echt laten zitten. Ik had hem nodig en hij was er niet voor me. Toen Tess bijna één werd heb ik het besluit genomen bij Willlem weg te gaan.”

In de eerste instantie ging het een stuk beter op het moment dat Willem en Maud uit elkaar waren. “We hadden dat eigenlijk eerder moeten doen. Het voelde voor ons allebei als een opluchting.” Direct maakten Willem en Maud goede afspraken over de kinderen. De ene week bij haar, de andere week bij hem.

Nieuwe vriendin

“De eerste maanden ging dit goed. Voor zover zoiets goed kan gaan natuurlijk. Maar, na een maand of acht kwamen Ben en Tess ineens thuis met een bijzonder nieuwtje: papa had een nieuwe vriendin en die was ook blijven slapen.” Maud wist niet wat ze hoorde en belde direct Willem met de vraag of dat klopte. “Hij reageerde koel en zei dat hij inderdaad een vriendin had. Bella heette ze en ze kenden elkaar van een klus waaraan Willem had gewerkt.”

Bleef al slapen

Maud vond het verschrikkelijk om te horen dat Willem al zo snel een nieuwe vriendin had, maar snapte ook dat het niet helemaal haar zaak was. “Ik gun het hem natuurlijk, maar het ging mij allemaal wat snel. Ook voor Ben en Tess is het gek dat papa al zo snel een nieuwe liefde had die zelfs al bleef slapen.”

Geen stabiliteit

De relatie tussen Willem en Bella blijkt van korte duur. “Twee maanden na het logeerpartijtje was Bella al weer exit. Mooi, dacht ik. Totdat ik hoorde dat hij een paar weken later al weer een nieuwe vriendin had en ook haar aan de kinderen heeft voorgesteld. Ben en Tess snapten er niks van.” Maud is nu echt woest en belt weer met Willem. Hij ziet het probleem er niet van in en vindt dat Maud zich niet met zijn leven moet bemoeien. “Ik voel dat helemaal niet zo. Ik bemoei me niet met zijn leven, maar met dat van mijn kinderen. Kinderen hebben stabiliteit nodig en niet elke week een nieuwe vrouw in hun leven.”

Hij snapt het gewoon niet

Maud en Willem besluiten een gesprek met elkaar aan te gaan. Helaas maakt dit gesprek het alleen maar erger en Maud en Willem gaan met ruzie uit elkaar. “Hij snapt niet dat dit gewoon echt niet kan. Ik heb het besluit genomen dat ik niet meer wil dat hij de kinderen nog ziet. Misschien ben ik hier wat snel mee, maar dat interesseert mij niet. Zo lang Willem ze geen stabiele plek kan bieden wil ik niet dat ze er nog komen.”

Advocate

Maud mag haar kinderen niet zomaar weghouden, gezien de afspraken die ze na de scheiding hebben gemaakt. “Ik heb al de eerste gesprekken met mijn advocate gevoerd. Zij wil me helpen, maar zegt ook dat het een moeilijke zaak zal worden en dat ik me moet afvragen of ik dit wil. Ik weet het zeker: mijn kinderen gaan daar niet meer slapen zo lang Willem geen vastigheid kan bieden.”

Hoe denk jij over de situatie waar Maud nu in zit? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!  

Foto: Andrea Piacquadio via Pexels

Britt’s vriend prakte stiekem een abortuspil door haar eten: “Ik wilde de baby houden en hij niet”

vriend gevangenis miskraam

Voor veel stellen is een zwangerschap een mooi en bijzonder moment. Maar wat als het ongepland en ongewenst is? Dan kan dat voor hele moeilijke situaties zorgen. Wanneer beide partners het eens zijn over de vervolgstappen, kunnen ze elkaar steunen in het verwerken van de beslissing. Maar wat als de ene partner een compleet andere wens dan de andere partner heeft? Het gebeurde bij Britt en haar vriend Stan. Britt raakte ongepland zwanger en Stan prakte stiekem een overtijdpil, ook wel een abortuspil genoemd, door haar eten …. Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Hester -

Egoïsme ten top. Wat heeft zijn liefdesleven te maken met of hij een goede vader is of niet. Jij kiest ervoor om kinderen met hem te maken. Je kinderen weghouden voor zo een debiele reden. Krab jezelf eens achter je oren.

Petra van Dorp -

Willem mag neuken wie hij wil. Of het slim is om zijn neukertje zo snel voor te stellen aan de kinderen is heel iets anders, maar blijkbaar is het voor heren zo ontzettend moeilijk om niet met hun pik te denken en het ‘maar niet begrijpen’ dat ze hiermee onrust en onveiligheid bij hun kinderen veroorzaken. Helaas, je kunt het niet verbieden en die advocate heeft gelijk. Geen enkele rechter zal verbieden de vader zijn eigen kinderen te zien op basis van hoeveel vrouwen hij in het leven van zijn kinderen voorstelt. Al die arme mannetjes die niet alleen kunnen blijven, ach ja… Richt je aandacht en energie op je kinderen en niet op ‘de rechtszaak’ want die ga je toch verliezen en dan ben jij een hoop geld kwijt. Wees er voor je kinderen, vang ze op, praat erover (voor zover mogelijk, op hun niveau) en ga met je ex zakelijk en afstandelijk om. Jij hebt niets te maken met zijn liefdesleven, hoe frustrerend ook. Je kinderen zullen je later dankbaar zijn voor de stabiele, veilige thuishaven die je ze geboden heeft, in plaats van pa met iedere week een andere dame.

Rieneke -

Jij vecht voor de welzijn voor je kinderen. Als een leeuw voor zijn welpjes….Je schakelt niet voor niets een advocaat in want dan ben je wel erg zeker van je zaak.Besef wel dat jij onnodig veel (advocaat) kosten gaat maken en je er eigenlijk van uit kunt gaan dat een heel moeilijke zaak gaat worden en de kans nihil is dat je wint…Je had beter met dat geld en energie in je kinderen kunnen steken. Besef wel dat hij de vader is en zij van hem houden. Dat jij psychisch gezien je kinderen te kort doet om ze bij hem weg te houden. Dat dit zowel zij als ze ouder zijn je dit kwalijk gaan nemen en je ex jou ookal verlies jij de zaak.
Je kan beter voor zorgen voor goed contact met je ex en zo in overleg verder mee komt dan zulke acties.
Bespreek je bezorgheid en vraag of hij bereid is tot een compromie in belang van de kids..Zolang de vriendin officieel niet bij hem woont er niet logeert als de kinderen er zijn. Gun je kinderen wel leuke uitjes met haar maar stel haar gewoon voor als een vriendin. Als ze na verloop van tijd echt aan haar gewend zijn logeren van haar dan natuurlijk wel kan maar niet gelijk de eerste 3 maanden.
Je moet je echt flexibeler opstellen hoor!

Reageer ook