fb
Damespraatjes Damespraatjes

Marlieke: ‘Mijn man heeft voorgesteld om aan partnerruil te doen, maar ik trek dat niet’

partnerruil-swingen

Marlieke (48) zit beter in haar vel dan ooit. Ze is sinds vorig jaar vijftien kilo lichter en voelt zich zo goed. Hoewel ze al jaren tennist, heeft ze het gevoel dat ze nu pas echt goed in het spel zit. Doordat ze lichter is, is ze sneller. “Eindelijk voel ik me heerlijk in mijn tennisoutfit, het staat zoveel mooier.” Wekelijks is ze samen met Patrick, haar man, te vinden op de baan. Ze dubbelen dan met Maddy en Nol. “Hebben we al jaren veel lol mee. Maar sinds Nol partnerruil heeft voorgesteld, voel ik me zo ongemakkelijk.”

Ja, geeft Marlieke toe, haar seksleven zit een beetje in een dalletje. Na dertig jaar samenzijn zijn de vonken er wel vanaf en de sterren uit de hemel gevreeën. Maar ontevreden is ze niet. “We doen het één keer in de week, meestal op zondag. De waarheid gebiedt me te zeggen dat ik er niet altijd zin in heb, ook omdat ik minder opgewonden raak van Pat waardoor het soms zeer doet als hij me penetreert. Maar als het eenmaal gaat, genieten we ervan.” Ze dacht dat Patrick oke was met hun wekelijkse vrijpartij, maar heeft het mis.

Lepeltje lepeltje

“Een paar weken terug, toen we net hadden gevreeën, lag ik in Patricks armen. We lagen lepeltje lepeltje toen Patrick ineens over Maddy en Nol begon. Met Maddy en Nol tennissen we al jaren. We zijn twee keer in de week op de baan en na het tennissen gaan we lekker borrelen. Het zijn in de loop van de tijd vrienden geworden hoewel we niet bij elkaar op de verjaardag komen. Maar we delen wel veel en hebben een ontzettend leuke klik.” De reden dat Patrick over Maddy en Nol begon, was partnerruil. Marlieke krijgt het er nog benauwd van als ze het erover heeft.

Swingen

“Patrick zei dat Maddy hem had geappt of wij het leuk zouden vinden om te swingen. Ik verstijfde. Swingen? Dat was toch ruilen van partner?” Toen Marlieke vroeg hoe Patrick erover dacht, kreeg ze niet het antwoord waarop ze hoopte. Patrick zag het wel zitten. “Het leek hem heerlijk om na al die jaren eens met een andere vrouw te vrijen en gunde mij een andere man. Het deed niets af aan de liefde die hij voor mij voelt, benadrukte hij. Ik voelde een steek van jaloezie door mijn lijf gaan bij het idee dat Patrick met een andere vrouw de liefde zou bedrijven. Maar hij bleef volhouden dat hij bij Maddy niet voelt wat hij voor mij voelt.”

Lees ook: “Dertien uitspraken van stellen die aan swingen doen”

Spelbreker

Marlieke voelt zich verward. De eerste keer dat ze Maddy en Nol weer ziet, weet ze zich nauwelijks een houding te geven. “Met Patrick had ik afgesproken erover na te denken en er nog niet tegen Maddy en Nol over te beginnen. Maar ik ben er al lang uit: ik wil geen andere man dan Patrick en ik word groen van ellende bij het idee dat hij intiem is met Maddy. Ik vind Nol een leuke kerel, maar ik vind hem zeker niet aantrekkelijk. Integendeel. Ik weet niet zo goed hoe ik het Patrick moet vertellen omdat ik me nu heel erg de spelbreker voel; drie mensen zien het immers zitten, maar omdat ik het niet trek, gaat het feest niet door. Eigenlijk is het zelfs zo erg, dat ik niet meer met Maddy en Nol wil tennissen, ik wil niets meer met ze te maken hebben, maar weet niet hoe ik Patrick dat moet zeggen. Ik heb er slapeloze nachten van terwijl Patrick nog steeds in spanning op mijn antwoord wacht. Laatst dacht ik: ik doe het gewoon, dan ben ik ervan af. Maar ik vrees dat het die anderen zo goed bevalt dat ze vaker willen en dan ben ik mooi de Sjaak. Wat moet ik nou toch doen?”

Heb jij ervaring met swingen? Snap je de gevoelens van Marlieke? Wat raad jij haar aan? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Foto (ter illustratie): Pexels Andrea Piacquadio

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

11 reacties

ABJan -

Hoe is het hele verhaal afgelopen? Heb je je hakken in het zand gezet of je laten overhalen?

Marlieke -

Lieve naamgenoot, hier zou ik absoluut niet in meegaan. Je wilt dit niet, en je moet je zeker niet laten gebruiken voor iets waar je niet achterstaat. Laat hem dit maar weten. Hij heeft je gevoel en je mening te respecteren, en als hij dat niet kan is hij niet [meer] de juiste man voor jou. Ik wens je sterkte, en kracht om voor jezelf te kiezen. Jij bent het belangrijkste.

Kees -

In dit geval niet doen. Een staat er niet achter en bij zoiets is moet je het alle vier gewoon graag willen en dat is nu niet het geval. Scheiding lijkt mij het beste.

Ronald -

In dit geval niet doen!! Jij staat er niet achter, dus dan zal het een ramp worden.

Ron -

Samen met mijn vrouw op vakantie, op strand een leuk stel tegen gekomen een drankje met hapje het was gezellig de gehele vakantie met elkaar opgetrokken, het begon met een onschuldig kusje als begroeting , het werd inderdaad intiemer maar op een spontane manier,eigenlijk zonder overleg het gebeurde eenmaal , er was zeker geen spanning maar fijne intieme momenten beleefd zo kan het dus gebeuren na de vakantie een paar keer bij ons thuis weer leuke en mooie momenten hebben meegemaakt ons huwelijk is nog steeds fantastisch !! Het was een mooie ervaring……..Het koppel is helaas gescheiden dus hebben we geen contact meer

Kim -

Een heel goede vriendin doet dit ook al jaren. Ik hou van die spannende verhalen van haar. Zelf ben ik niet zo en ik weet nu uit ervaring dat je dat dan ook niet gaat krijgen. Ik dacht door haar verhalen om het ook eens te doen, met mijn ex toen we 14 jaar samen waren. Ik kreeg zulke emoties erna, ging allemaal door elkaar. Ik denk dat dat het begin is geworden van zijn Vreemdgaan. Had ik ook gekund maar ik ben monogaam, dat is voor mij belangrijk in een relatie. Gelukkig nu een man die dat ook zo wilt. Toch ben ik achteraf wel oké met dat proberen van toen. Maar niet iedereen kan erna daar mee omgaan, als je zo niet bent. Luister naar je hart- zegt genoeg al!

Brent -

Johan heeft gelijk

M -

Ik heb ervaring met swingen en ik vond het heel spannend, fijn en leuk om te doen. Maar ik raad het Marlieke af. Swingen moet je alleen doen als je er beide 100% achterstaat. Anders is het zeker schadelijk voor jullie relatie.
Ik zie een opmerking over afstand nemen van jouw partner omdat hij dit heeft besproken. Daar ben ik het niet mee eens. Volgens mij mag je de eerlijkheid en transparantie waarderen. Daarnaast moet het ook heel oké zijn dat jij nee zegt tegen dit voorstel.
Misschien zijn er andere leuke dingen om te proberen op seksueel vlak waardoor jullie het spannender maken met z’n tweeën? Praat erover..

Esther -

Swingen is super! Mijn man en ik dien het al 10 jaar. Wij hebben een bevriend stel waarmee me met regelmaat sex hebben. Ik heb ook vaker sex met die vriend dan mijn man met zijn vrouw. Ik en die vriend willen veel sex hebben met elkaar. Mijn en zijn partner vinden dat goed. Het is ook heerlijk om af en toe naar een parenclub te gaan om met anderen sex te hebben. Door het swingen is het huwelijk met mijn man en mij ook beter geworden.

Ingrid -

Ik zou er niet aan beginnen. Als je er zelf niet achter staat ga je het niet doen om drie anderen te plezieren 😉

Johan -

Niet doen, dit slaat nergens op. We zijn geen dieren. Neem ook afstand van je vent, hij heeft geen schaamte.

Reageer ook