Marlieke: ‘Mijn man heeft voorgesteld om aan partnerruil te doen, maar ik trek dat niet’

Marlieke (48) zit beter in haar vel dan ooit. Ze is sinds vorig jaar vijftien kilo lichter en voelt zich zo goed. Hoewel ze al jaren tennist, heeft ze het gevoel dat ze nu pas echt goed in het spel zit. Doordat ze lichter is, is ze sneller. “Eindelijk voel ik me heerlijk in mijn tennisoutfit, het staat zoveel mooier.” Wekelijks is ze samen met Patrick, haar man, te vinden op de baan. Ze dubbelen dan met Maddy en Nol. “Hebben we al jaren veel lol mee. Maar sinds Nol partnerruil heeft voorgesteld, voel ik me zo ongemakkelijk.”

Ja, geeft Marlieke toe, haar seksleven zit een beetje in een dalletje. Na dertig jaar samenzijn zijn de vonken er wel vanaf en de sterren uit de hemel gevreeën. Maar ontevreden is ze niet. “We doen het één keer in de week, meestal op zondag. De waarheid gebiedt me te zeggen dat ik er niet altijd zin in heb, ook omdat ik minder opgewonden raak van Pat waardoor het soms zeer doet als hij me penetreert. Maar als het eenmaal gaat, genieten we ervan.” Ze dacht dat Patrick oke was met hun wekelijkse vrijpartij, maar heeft het mis.

“Een paar weken terug, toen we net hadden gevreeën, lag ik in Patricks armen. We lagen lepeltje lepeltje toen Patrick ineens over Maddy en Nol begon. Met Maddy en Nol tennissen we al jaren. We zijn twee keer in de week op de baan en na het tennissen gaan we lekker borrelen. Het zijn in de loop van de tijd vrienden geworden hoewel we niet bij elkaar op de verjaardag komen. Maar we delen wel veel en hebben een ontzettend leuke klik.” De reden dat Patrick over Maddy en Nol begon, was partnerruil. Marlieke krijgt het er nog benauwd van als ze het erover heeft.

Swingen

“Patrick zei dat Maddy hem had geappt of wij het leuk zouden vinden om te swingen. Ik verstijfde. Swingen? Dat was toch ruilen van partner?” Toen Marlieke vroeg hoe Patrick erover dacht, kreeg ze niet het antwoord waarop ze hoopte. Patrick zag het wel zitten. “Het leek hem heerlijk om na al die jaren eens met een andere vrouw te vrijen en gunde mij een andere man. Het deed niets af aan de liefde die hij voor mij voelt, benadrukte hij. Ik voelde een steek van jaloezie door mijn lijf gaan bij het idee dat Patrick met een andere vrouw de liefde zou bedrijven. Maar hij bleef volhouden dat hij bij Maddy niet voelt wat hij voor mij voelt.”

Spelbreker

Marlieke voelt zich verward. De eerste keer dat ze Maddy en Nol weer ziet, weet ze zich nauwelijks een houding te geven. “Met Patrick had ik afgesproken erover na te denken en er nog niet tegen Maddy en Nol over te beginnen. Maar ik ben er al lang uit: ik wil geen andere man dan Patrick en ik word groen van ellende bij het idee dat hij intiem is met Maddy. Ik vind Nol een leuke kerel, maar ik vind hem zeker niet aantrekkelijk. Integendeel. Ik weet niet zo goed hoe ik het Patrick moet vertellen omdat ik me nu heel erg de spelbreker voel; drie mensen zien het immers zitten, maar omdat ik het niet trek, gaat het feest niet door. Eigenlijk is het zelfs zo erg, dat ik niet meer met Maddy en Nol wil tennissen, ik wil niets meer met ze te maken hebben, maar weet niet hoe ik Patrick dat moet zeggen. Ik heb er slapeloze nachten van terwijl Patrick nog steeds in spanning op mijn antwoord wacht. Laatst dacht ik: ik doe het gewoon, dan ben ik ervan af. Maar ik vrees dat het die anderen zo goed bevalt dat ze vaker willen en dan ben ik mooi de Sjaak. Wat moet ik nou toch doen?”

Heb jij ervaring met swingen? Snap je de gevoelens van Marlieke? Wat raad jij haar aan? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Foto (ter illustratie): Pexels Andrea Piacquadio


Reageer ook