fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dertien uitspraken van stellen die samen aan swingen doen

Een vorm van vreemdgaan, maar dan niet stiekem. Zo kun je swingen misschien nog het beste omschrijven. In Nederland groeide het aantal swingers enorm na de TV serie Nieuwe Buren, maar het is een fenomeen dat al veel langer bestaat.

Lees ook: Ik wil graag naar een parenclub. Hoe vertel ik het mijn man?

Wat is swingen?

Swingers zijn hetero- of homoseksuele stellen die als stel samen seks hebben met anderen. Niet alleen stelletjes swingen, ook vrijgezellen doen het. Via internet kun je tegenwoordig makkelijk met elkaar in contact komen en je hebt natuurlijk de parenclubs waar je naar toe kunt gaan.

Wie doen het vooral?

Swingen is heel populair bij mensen van een jaar of veertig. Volgens seksuoloog Astrid Kremers houden ze van spanning, vinden het leuk om ook eens met een ander te vrijen en om elkaar te zien genieten. Veel swingers vinden de maatschappij conservatief, zeker als het om seks gaat. Ze praten daarom liever niet over hun swingleven met andere mensen. Soms worden er tijdens het swingen ook stimulerende middelen gebruikt zoals drugs, alcohol of erectiepillen.

Het gevoel van swingers op Buzzfeed

Buzzfeed kwam van de week met een filmpje van 13 uitspraken van mensen die swingen. Wellicht illustreert dit nog beter het gevoel dat swingers hebben. Hieronder het filmpje.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook