We kennen allemaal de filmscènes van oude mannen die na een lang huwelijk hun ‘oude’ vrouw verlaten en vervolgens opnieuw beginnen met een jongere versie. In films wordt dit natuurlijk behoorlijk uitvergroot, maar ook in het echt komt dit voor. Maar wat als jij die jonge nieuwe vrouw bent en je constant met allerlei vooroordelen te maken krijgt? Dat gebeurde de 22-jarige Mariëtte. Zij trouwde met een rijke man, de 75-jarige Hank.
Aruba
“Vroeger had ik ook vooroordelen over jonge vrouwen die met rijke mannen trouwen, maar toen ik Hank ontmoette vielen deze allemaal weg”, vertelt Mariëtte. “Na de middelbare school heb ik een paar maanden als serveerster op Aruba gewerkt. Ik was net achttien en zag het nog helemaal niet zitten om al te gaan studeren. In de avonden zwoegde ik achter de bar en overdag lag ik te zonnen op het strand. Het goede leven!”
Leukste gesprekken
Tijdens het werken ontmoet Mariëtte de charismatische Hank. “Hij had een grote villa op het eiland en van collega’s hoorde ik dat hij hier vaak te vinden was. In de eerste instantie zag ik hem gewoon als een oudere man die hier regelmatig wat kwam drinken, maar al snel werden onze gesprekken langer en persoonlijker. Hij kon urenlang bij mij aan de bar zitten en tussen mijn werk door hadden we de grootste lol.”
Vooroordelen over rijke man
Op een avond zijn Mariëtte en Hank de laatste twee personen in het restaurant. “We dronken wat en hebben urenlang zitten kletsen. Ik denk dat dit het moment is waarop voor ons allebei de vonk oversloeg. Door de cocktails vielen voor mij ineens heel veel vooroordelen over Hank weg en zag ik hem zoals hij écht was: een grappige, lieve en geïnteresseerde man.”
Ouder dan ik
Hank trekt de stoute schoenen aan en vraagt Mariëtte of ze zin heeft om die week bij hem in zijn villa te komen dineren. “Daar heb ik goed over na moeten denken. Ik vond het een geweldige man en ik had zeker vlinders in mijn buik, maar ergens voelde het gek. Zijn kinderen waren nota bene ouder dan ik! Dit heb ik toen open met hem besproken en ook hij gaf aan dat het vreemd voelde. We hebben toen afgesproken om gewoon als vrienden verder te gaan.”
Terug naar Nederland
Ondanks het voornemen om als vrienden verder te gaan, worden Hank en Mariëtte toch hoteldebotel verliefd op elkaar. “Als er zo veel liefde is, dan kan je dat niet tegenhouden. Ik heb mijn tussenjaar op Aruba niet afgemaakt en ben met Hank mee terug naar Nederland gevlogen. Hier is het allemaal heel snel gegaan. Ik ben direct bij hem ingetrokken en we hebben diezelfde week elkaars families ontmoet.”
Ten huwelijk vragen
Het ontmoeten van de families is een gek moment. “Mijn ouders vonden hem veel te oud en moesten erg wennen in het begin. Ook zijn kinderen en ex-vrouw moesten in het begin niks van mij weten. Uiteindelijk heeft Hank ze allemaal één op één gesproken en ze vertelt hoe veel wij van elkaar houden. Mijn ouders, zijn ex en zijn kinderen waren na dat gesprek allemaal om. Dat gesprek voerde Hank niet voor niets; hij was voornemens mij ten huwelijk te vragen en wilde graag dat iedereen zich hier goed bij voelde.”
Trouwring
Slechts acht maanden na de eerste ontmoeting, gaat Hank op één knie. “Hij zei dat hij wist dat dit snel was, maar dat hij zeker was dat hij de rest van zijn leven met mij wilde doorbrengen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best schrok hoor! Toen ik van de eerste schrik bekomen was heb ik volmondig ‘ja’ gezegd”, vertelt Mariëtte. “Nog geen drie maanden later had ik een prachtige trouwring om mijn vinger.”
Geld voor boodschappen
Het leven met Hank is heerlijk voor Mariëtte. “Hank is zeer vermogend en heeft huizen in Amsterdam, op Ibiza en Aruba en in Thailand. Elke week gaan we uiteten en hij betaalt mijn studie. Wel word ik gek van het vooroordeel dat ik heel veel geld van Hank zou krijgen omdat hij een rijke man is. Ik krijg -op de etentjes en reisjes na- helemaal niks van Hank. Natuurlijk zou ik het super vinden om met zijn creditcard te gaan shoppen, maar dat zit er niet in. Elke maand stort hij geld op een huishoudrekening voor de boodschappen en dat is het dan ook. Naast mijn studie heb ik dus gewoon een bijbaan.”
Financieel op eigen benen
Hank heeft in de huwelijkse voorwaarden laten opnemen dat Mariëtte het appartement in Amsterdam krijgt als hij komt te overlijden. “Verder gaat alles naar de kinderen. Enerzijds vind ik dat jammer, anderzijds begrijp ik het volkomen. Ik ben er als laatste bijgekomen en het is dan ook niet meer dan logisch dat zijn kinderen meer toekomen dan mij. Ik hoop daarnaast gewoon dat Hank nog heel oud mag worden; we hebben het echt heel erg fijn samen en ik ben niet met hem omdat hij een rijke man is. En ik weet zeker dat als hij honderd is, ik financieel op eigen benen kan staan.”
Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel.
Foto door Kampus Production via Pexels
Rieneke -
Wat een verstandige man.Zo weet hij dat het echt om.liefde draait en leer jij ook financieel onhafhankelijk te zijn. Dat is later ook wel nodig aangezien zijn kinderen alles erven wat volkomen juist en terecht is. Daar zit zijn eigen bloed in.Kans is natuurlijk vele malen groter als hij overlijd jij je zelfstandig moet redden. Volgens mij is je man een slimme verstandige man die veel voor je over heeft. Misschien wel iets te veel want elke week gaan we uiteten en hij betaalt je studie is toch wek een vent uit duizenden. Het is duidelijk dat hij het beste met je voort heeft ook gezien de toekomst. Wat ik ook mooi vindt is dat je geen golddigger bent en zo zie je maar echte loefde draait niet om geld of om een getal.