fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s Hotspot Top 5 – Leeuwarden

Het is inmiddels al weer anderhalve week geleden dat ik naar het noorden afreisde om kennis te maken met Smaakstad Leeuwarden. Hoewel het al even geleden is kijk ik er nog bijna dagelijks met veel plezier op terug. In mijn vorige artikel schreef ik over ons vriendinnenweekend in de Friese stad. Nu geef ik jullie 5 hotspot tips die je niet mag missen als je ook een bezoekje aan Leeuwarden gaat brengen.

1. Restaurant Eindeloos

Een sfeervol restaurant met geweldig eten voor een vriendelijke prijs. De van origine Friese chef kookt met verse producten, van Friese bodem. Een aanrader als je een avondje écht lekker uit eten wilt. Let op: regel een Bob of een taxi, want ook de wijnen zijn onvergetelijk lekker.

www.restauranteindeloos.nl

Eindeloos

2. Blokhuispoort

Het grootst bewaarde geheim van Leeuwarden. De Blokhuispoort was oorspronkelijk een gevangenis, maar dit is al jaren niet meer het geval. Momenteel huisvest dit imposante gebouw creatieve bedrijven en ateliers waar je zeker even een kijkje moet nemen. Ook kan je een rondleiding door de gevangenis krijgen. Uitgekeken? Ga dan lekker wat drinken bij Café de Bak! Vooral de vrijdagmiddagborrel is een dikke aanrader.

www.blokhuispoort.frl

Cafe de bak

3. De Kleine Kerkstraat

Deze straat heeft zich al diverse keren de Leukste Winkelstraat van Nederland mogen noemen. En daar zijn wij het als foodies helemaal mee eens. De straat staat bol van de leuke delicatessenwinkels, boetiekjes en unieke zaakjes. Wij hebben ons hier lang weten te vermaken!

www.nlstreets.nl

Kleine kerkstraat

4. De Prinsentuin

Even ontsnappen aan de stad? Dat kan IN de stad! De Prinsentuin is een prachtig stadspark in het centrum van Leeuwarden. Neem een picknickmand mee en strijk neer op een van de mooie grasvelden of ga voor een lekkere lunch of high tea naar Restaurant De Koperen Tuin. Voor ieder wat wils.

www.dekoperentuin.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. We Are Grutsk

Het meeting point van Food en Fun! Hier kan je heerlijk koffie drinken of lunchen, om er vervolgens op uit te gaan. Zo kan je er fietsen huren of starten met een Friese Food Tour. Wij waren hier erg enthousiast over en weten bijna zeker dat jullie dat ook zullen zijn!

www.wearegrutsk.frl

We are grutsk

Reageer ook