fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara's Breakfast Blues

Een warm zonnestraaltje streelt mijn gezicht als ik me omdraai en nog wat dichter tegen mijn vriend aankruip… Wanneer ik me lig te bedenken hoe gek ik ben op dit soort zaterdagochtenden, voel ik ineens een duw tegen mijn arm. “Mara! Word wakker, je hebt je verslapen!” schreeuwt mijn vriend als hij voelt dat ik ook nog in bed lig. “Shit! Mijn wekker is niet afgegaan!!! Hoe laat is het?” schreeuw ik terug. Hij antwoordt dat het al bijna 10:00 uur is en ik realiseer me ineens dat het helaas geen zaterdag is en dat ik ruim drie uur te laat ben opgestaan. Lekker weer.

Schermafbeelding 2014-04-16 om 13.50.33

Snel verzamel ik wat kleren en reken uit of ik nog tijd heb om te douchen. Rennend en vliegend storm ik door het huis op zoek naar mijn iPhone oplader, laptophoes, sleutels en nog meer items die ik echt niet kan missen. Ik kan letterlijk NIKS vinden en realiseer me dat ik dus geen tijd heb om te douchen, laat staan om te ontbijten. Hoe vies ik het ook vind om ongedoucht de deur uit te gaan, des te erger vind ik het dat ik geen tijd heb om een ontbijtje te eten. Op ‘normale’ dagen neem ik hier graag de tijd voor; kopje groene thee, bak muesli en NU.nl zijn op werkdagen vaste prik. Wanneer ik dit kleine ritueeltje (waar ik steevast 15 – 20 minuten voor uittrek) oversla, loopt de rest van de dag nooit echt lekker. Een gebrek aan vezels I guess.

Die vezels zijn voor mij niet alleen belangrijk om lekker te kunnen functioneren, ook jij hebt ze hard nodig! Waar onze voorouders gemiddeld 120-140 gram vezels per dag wegtikten, komen wij aan slechts 20-40 gram vezels. Niet alleen op ‘vezelgebied’ doen we het slecht, op het gehele ontbijt scoren Nederlanders weinig punten… De Gouden Standaard voor een goed ontbijt bestaat uit granen, een portie zuivel (200ml magere (soja) yoghurt, kwark of melk) en één stuk fruit. Dus niet alleen een bruine boterham met pindakaas of een vet croissantje van het tankstation. Combineren is the key! Komen we meteen weer bij mijn probleem van vanmorgen: tijd. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld. Steeds meer fabrikanten en winkels komen met slimme oplossingen voor het ontbijt; fruitverkoop op stations, yoghurt in handige meeneem verpakkingen en vezelrijke broodvervangers.

Trein

Toen ik vanmorgen (nou… bijna vanmiddag) met ongekamd haar, zonder make-up en een lege maag in de trein zat, kon ik door de bovengenoemde slimme oplossingen toch nog ontbijten. Gewapend met een appel, bakje yoghurt en een Liga belVita*) koek bestormde ik de coupé en zakte in de stoel. Ein-de-lijk ontspanning. Maar dan wel met een super snel én erg lekker ontbijt!

Wat eten jullie als jullie ’s ochtens weinig tijd hebben? Sla je vaak je ontbijt over of kom je nog liever te laat?

Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

*) belVita ontbijtbiscuits zijn rijk aan langzaam verteerbaar zetmeel wat langzaam wordt vrijgegeven na vertering. Consumptie van producten met een hoog gehalte langzaam verteerbaar zetmeel doet het bloedglucosegehalte minder stijgen na de maaltijd dan producten met een laag gehalte langzaam verteerbaar zetmeel. Kijk hier voor meer info over belVita

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Giselle Ecury -

Oeps, Mara – inderdaad, ik ben het eens met Ello van hierboven: in die belvita’s zit héél veel suiker… Je kunt beter je vezels ergens anders vandaan halen…
Succes en liefs. Enne… wat is het toch héérlijk je te verslapen! Het overkomt mij soms en dan ben ik de rest van de dag zó lekker productief.
Liefs van Giselle

ello -

Grappig (of eigenlijk om te huolen), vandaag ook in mijn mailbox, van FOODWATCH:

Genoineerd voorhet Gouden Windei 2014

KANDIDAAT NUMMER 3: BelVita Breakfast Meergranen van Liga – Liga stort zich met belVita Breakfast op de markt van gehaaste ontbijters. Maar het is gewoon een zoetigheid, met 22 procent suiker. Toch mag Liga zelfs een gezondheidsclaim op de verpakking zetten!

Ik heb erop gestemd,het meest misleidende product!
Een bruine boterham is gezonder!

Reageer ook