fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara test de Philips Airfryer

Donderdagochtend, 11:00. Waar de meeste mensen op dit moment strak naar hun computerscherm staren en zo snel mogelijk hun vierde bak koffie leegdrinken, ben ik met iets leukers bezig. Veel leuker. Geen koffie of computerschermen voor mij. Nee, nee… Ik ben een lekker potje aan het frituren! Je zal wel denken: die is gek. Nou klopt dat wel een beetje, maar ik kan je vertellen dat het frituren op dit tijdstip van de dag hier niet aan gelinkt kan worden. Wat mij normaal gesproken tegenhoudt om om 11:00 uur ’s ochtends te snacken als een ouwe kroegtijger, zijn de geur van de frituurpan, de calorieën in de snacks en al het opruim gedoe eromheen. Bij jullie vast wel bekend. Waarom doe ik het vandaag dan toch?

We kregen vorige week een Philips Airfryer binnen om te testen. Ik had dit soort apparaten al wel vaker in de winkels zien liggen, maar op de een of andere manier geloofde ik er nooit zo in. Te mooi om waar te zijn zullen we maar zeggen. Maar goed, nu ik hem volledig risicovrij mag testen durf ik het wel aan. Here –we-gooooo!

Airfryer 2

De Airfryer

Nou mag ik niet liegen, stiekem vind ik de de Airfryer er best prima uitzien. De vormgeving en kleur zijn wat mij betreft top en een stuk minder lomp dan een frituurpan bij de balkondeur.

Zodra ik hem aanzet ben ik wel verrast. Waar een frituurpan vooral het geluid van rondvliegende calorieën produceert, maakt de Airfryer het geluid van een soort hete-luchtoven. Dat klinkt in ieder geval al een stuk gezonder.

Airfryer 1

De Airfryer warmt razendsnel op, dus je kan je snacks er bijna meteen ingooien. Vergeleken met een traditionele frituurpan doet de Airfryer er wel iets langer over om je snacks te bereiden. Patat heeft ongeveer 10-12 minuten nodig en de kipfingers die je op de foto ziet zaten er 6 minuten in. Een heel groot verschil is het niet, maar altijd goed om even in je achterhoofd te houden. Tel je de korte opstarttijd erbij op, dan ben je misschien nog wel sneller klaar dan gewoon frituren.

Na afloop is de Airfryer snel afgekoeld en – makkelijk!! – kan de frituurbak gewoon in de vaatwasser. Vet vervangen of vetspetters opruimen is dus verleden tijd. Net als die vieze frituurlucht in je huis.

De hapjes

Misschien nog wel belangrijker dan de Airfryer zelf, zijn de creaties die eruit komen. Persoonlijk was ik een beetje bang voor het ‘ovenfriet effect’. No offense tegen ovenfriet hoor, maar als je het mij vraagt is dit geen échte friet. Go hard or go home is mijn motto als het op friet aankomt. En nou moet ik zeggen, friet uit de Airfryer is the real deal! Krokant en heerlijk van smaak! Let wel op dat je hem niet te lang erin laat zitten, anders wordt het dus wel uitgedroogde ovenfriet!

Airfryer 3

Zoals het een echte studente betaamt moet ik natuurlijk ook even de borrelhapjes testen. Ik kan je vertellen: ze zijn god-de-lijk! Ook om 11:00 uur ’s ochtends. Daarnaast merk je ook meteen dat ze een stuk minder vet zijn, maar echt niet minder lekker en ook hier weer goed krokant aan de buitenkant.

Ook leuk: in de Airfryer kan je meer maken dan alleen maar snacks. Zo kan je er ook mini pizza’s, groentegerechten, vlees en nog veel meer in bereiden. Wij posten binnenkort een lekker recept in de Foodies!

Conclusie

Je kan het misschien al raden, maar ik vind de Airfyer absoluut een blijvertje. Hij is makkelijk, snel en geeft weinig troep en stank. Niemand heeft straks doorgehad dat ik om 11 uur al aan het frituren was! Daarnaast zijn de hapjes die je erin bereidt echt heel lekker en veel gezonder omdat er geen vet of olie aan te pas komt.

Hebben jullie al een keer wat gemaakt met een Airfryer? Wat vonden jullie van het resultaat? Hebben jullie nog lekkere recepttips? Laat het ons weten.

Als je nu een Airfryer koopt krijg je er 4 Disney DVD’s t.w.v. € 60 gratis bij. Meer info: kijk hier.

Lekker recept!

Deze Hasselback Aardappelen zijn te maken met de AirFryer. Klik hier voor het recept.

Hasselback aardappel

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

12 reacties

Kim -

Duurt erg lang om een portie patat lekker te krijgen. Ben ruim een uur bezig geweest om iedereen te voorzien. (5 pers.) De kroketten waren niet te eten

Evert -

Fantastisch apparaat die Philips Airfryer XL. de friet is net zo lekker als uit de frietpan maar dan met veel minder vet.
geen aandelen maar wel heel erg tevreden.
opmerking: er is wel veel verschil in de ovenfriet die op de markt te verkrijgen is.
op internet zijn verschillende testresultaten te vinden. doe er je voordeel mee!

Debora -

Veel gezonder is niet helemaal waar, aardappelen die boven de 120 graden verhit worden hebben net zoveel , in de airfryer zijn er veel aangetoond kankerverwekkende stoffen.

kees -

wel apart dat mensen spontaan doen alsof dit zo vernieuwend en goed voor de lijn is. het is gewoon een ordinaire oven maar dan kleiner. Tevens die ene ik heb nog nooit zo’n lekker friet gegeten ik heb air fryer friet gegeten en bleken kroketten maar die winnen niet van de olie. En sinds wanneer is olie nu ook ongezond geworden dan moet je maar geen friet eten en geen kroket want blijft ongezond ook in de air fryer. maar goed als je een oven hebt kan je een hoop geld besparen om dit ding niet te kopen. tevens vind ik dat ding stinken naar kunstof lucht als die aan staat. en vers gemaakte friet kan die niet zo maar aan moet je speciale handeling uit halen en dan is die nog niet te eten.

als je gezonder wil leven zou ik zeggen stop met friet en snacks eten en chips en ga zo maar door. want dat gaat dit product niet voor je oplossen

Lies -

Wij hebben er ook al een tijdje 1, en vinden hem ook echt ideaal! Alleen het schoonmaken is minder 😉

sandra -

Hoi Lies, dank voor je reactie. Wij vinden het schoonmaken juist heel prettig omdat je de 2 uitneembare delen zo in de vaatwasser kunt plaatsen. Heb je dat al eens geprobeerd? Liefs van Sandra

Alex -

Ik heb de airfryer van russel en hobs en ik ben aangenaam verrast nog nooit zo’n lekkere friet gegeten en al het vlees kan erin is ook zo klaar ik raad het mensen echt aan

Ubelien -

Ik heb ook een airfryer en ben er zeer tevreden over. Ik gebruik hem ook vaak om broodjes in af te bakken. Perfect resultaat en in 6 a 7 minuten klaar. (Voorverwarmen niet nodig).

Wim -

Op http://www.airfryerweb.nl/airfryer-bereidingstijden/ staat een handig overzicht met baktijden voor verschillende producten in de Airfryer 🙂

ger dom wief -

Ger, wij hebben hem thuis ook, en hij werkt perfect, vele mensen die ik ken hebben t ook en werkt perfect dus mond houden aub

Ger -

Heb je soms aandelen in Philips? Dit apparaat werkt niet net als alle andere fryers.

Naan -

Hallo Petra,

Op Facebook staan ook allerlei recepten en tips voor de Airfryer!! Moet je zelf wel op Facebook zitten natuurlijk…..

Groetjes en veel plezier met de Airfryer!

Naan

Reageer ook