fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara moet van de lockdown-kilo’s af: “De eerste weken ging ik los met wijn en kaasjes”

Hoeveel dagen zitten we inmiddels aan huis gekluisterd? Ik houd het niet meer bij. Het gekke is: ik ben er inmiddels zo aan gewend geraakt, dat ik het eigenlijk wel heel fijn vind. Ik geniet intens van het feit dat de kindjes gezellig thuis zijn en ik ben gewoon heel erg dankbaar voor alle warmte en gezelligheid die wij als gezin hebben.

Werk aan de winkel

Al die gezelligheid bracht wel één nadeel met zich mee: ik kwam flink snel aan. En dat terwijl ik juist graag wilde afvallen  om in september in mijn trouwjurk te passen! Of ons huwelijk in september door kan gaan is nog maar de vraag, maar dat ik weer terugwil naar mijn gewicht van voor mijn zwangerschappen is een feit. Werk aan de winkel dus!

Niet makkelijk

Afvallen in een tijd waarin je allemaal thuiszit, het prachtig weer is en er samen het gezelligste van probeert te maken: dat is niet makkelijk! Voor mij niet althans. Ik ben dol op mooie wijnen, lekker brood en Franse kazen. Super lekker en ook helemaal niet erg als je daar af en toe van geniet, maar hier kwam het tijdens de eerste lockdownweken meerdere keren per week op tafel. Kilo’s aankomen gegarandeerd.

Gestopt met sporten

Voordat we met z’n allen zo veel mogelijk thuis moesten blijven, was ik flink aan het sporten geslagen. Zo’n drie keer per week stond ik te zwoegen in de gym en hiermee ging het afvallen makkelijk. Maar toen de sportscholen hun deuren moesten sluiten, schoot het sporten er direct ook een beetje bij in. En dat terwijl ik eigenlijk meer tijd had dan voorheen!

Nuttig 

Kaas + wijn + brood + niet sporten = als een vetgemest varkentje de quarantaine uitkomen. Is dat wat ik nou echt wil? Nee. Laat ik mijn extra uren gebruiken voor iets nuttigs, namelijk mijn gezondheid. “Kap met dat vreten, kap met dat zuipen en kap met dat luie bankhangen!” zei ik twee weken geleden tegen mezelf. And that’s what I did.

Kleine veranderingen

Ik bestelde een paar losse gewichten, trok mijn trainingsschema uit mijn sporttas, ging minder eten, stopte met alcohol en kaas op de doordeweekse dagen en violà: de kilo’s vliegen eraf.  Elke keer als ik nu op de weegschaal sta, zie ik dat ik iets ben afgevallen. Daar waar er tot twee weken geleden elke paar dagen een gram bijkwam! De veranderingen zijn klein, maar ze zorgen er wel voor dat ik afval en dat ik veel beter in mijn vel zit.

Gezelliger

De wijn en kaasjes waren inderdaad gezellig, maar ik merk dat ik door me goed te voelen eigenlijk nog veel gezelliger ben. Ik heb meer energie om met de kids te spelen, voel de endorfines rondpompen als ik weer aan het sporten ben en op tijd opstaan is veel makkelijker als je geen kater hebt. Mijn humeur is goed en ik voel me opgewekt. Daar kan geen glas wijn tegenop!

Merk jij dat je ook in een ongezonde sleur terecht bent gekomen door het vele binnenzitten tijdens het coronavirus? Of ben je juist meer aan het sporten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook