fb

Mara bouwt het ultieme speelparadijs voor haar kinderen in de achtertuin

Deze zomer blijven wij gewoon lekker in Nederland. Wij zijn in juni een week naar Zeeland geweest, maar verder zijn wij niet van plan om nog weg te gaan. Helemaal niet erg, want we hebben een heerlijk huis en zijn momenteel ook hard bezig met de achtertuin. Hier komt kunstgras te liggen, gaan we een trampoline ingraven en komt er een gaaf speeltoestel voor de kinderen. Klinkt goed toch? Lees hier ons uitgebreide plan!

Gezond en leuk

Wij hebben een hele ruime achtertuin en toch hebben we nog steeds geen ruimte gemaakt voor meer speelplek voor de kinderen. En hoewel de kids zich meestal prima vermaken in de tuin, weet ik zeker dat het nog veel leuker wordt wanneer er nog meer voor ze te beleven valt. Buitenspelen is gezond en leuk en dus willen wij er alles aan doen om de meisjes zo veel mogelijk te stimuleren om lekker naar buiten te gaan.

Houten speeltoestel

Onze buren hebben een trampoline en een speeltoestel in de tuin. Het liefste zouden ze elke middag in de tuin van de buren spelen. En hoewel wij hele lieve buren hebben die het waarschijnlijk nog goed zouden vinden ook, vind ik het ook wel prettig als ze ook gewoon hier kunnen spelen. Zo kunnen zij toch lekker springen en klimmen, zonder dat we afhankelijk zijn van anderen. Op zoek naar mooie houten speeltoestellen en trampolines dus!

Kunstgras

We beginnen met het afvoeren van de bakstenen en het verplaatsen van een haag. Zo creëren we een mooie grote plek waar het kunstgras komt te liggen. Kunstgras is ideaal met kinderen. Ze vallen een stuk zachter en het is vele malen minder kwetsbaar dan echt gras. Hier graven we ook een trampoline in. Urenlang springplezier gegarandeerd!

Kleur naar keuze

Maar misschien wel het aller leukste, is het speeltoestel dat er komt te staan. Laatst waren wij bij vrienden die er een van Wickey hadden en die vonden we heel erg mooi. Zij vertelden dat er veel opties waren en dat je onder andere de kleur van de glijbaan en eventuele zeiltjes zelf kunt kiezen. Omdat hij bij ons naast het tuinhuis staat, dat grachtengroen houtwerk heeft, hebben wij gekozen voor een speeltoestel met een groene glijbaan. Het oog wil immers ook wat 😉

Volgende week

Als alles goed gaat, is het nieuwe gedeelte van de tuin volgende week af. Dit weekend moeten de kids nog even naar de buren, maar vanaf volgende week kunnen zij bij ons komen spelen en springen. Wij kunnen hier in ieder geval niet wachten! Dit gaat een heerlijke zomer worden.

Reageer ook