fb
Damespraatjes Damespraatjes

Make-up tips voor brildragers

Ben je een brildrager? Misschien heb je er nooit zo bij stilgestaan, maar (oog)make-up ziet er door die twee glazen toch net even anders uit. Het kan dan ook goed zijn dat de make-up die je zonder bril laat stralen, niet per se de beste keuze is wanneer je je bril op hebt. Met de volgende tips creëer je een bril-proof beautyritueel.

Bijziend of verziend?

Welke make-up look geschikt voor je is, hangt onder meer af van de oogafwijking die je hebt. Een bril voor bijziendheid laat je ogen kleiner lijken, waardoor het vaak mooi is om make-up te gebruiken die ze optisch wat groter maakt. Gebruik bijvoorbeeld een wit oogpotlood op de waterlijn en kies voor een lichte kleur oogschaduw. Glazen voor verziendheid zorgen er juist voor dat je ogen groter lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Dit effect kun je compenseren door voor donkere kleuren te kiezen; zet je ogen bijvoorbeeld aan met zwart oogpotlood. Wanneer je verziend bent, is het ook goed om te beseffen dat elk detail van je make-up uitvergroot wordt. Het gevolg: ook ieder “foutje” valt meer op. Zorg ervoor dat je make-up draagt die goed blijft zitten en maak eventueel gebruik van een oogschaduw-primer.

Je brilmontuur

Hoewel brillen met een dik, opvallend montuur nog steeds helemaal hip zijn, zie je in de collecties van brillenwinkels als edel-optics.nl ook de gaafste exemplaren met flinterdunne monturen. Voor een goede balans kun je bij een dik montuur gerust kiezen voor wat zwaardere lijnen rond de ogen, terwijl subtiele lijnen vaak mooier staan wanneer je een dun montuur draagt. En het is misschien een open deur, maar let er ook op dat de make-up die je kiest qua kleur goed past bij de kleuren van je brilmontuur.

Foundation

Wanneer je foundation draagt, bestaat de kans dat je bril hier als het ware afdrukken in achterlaat; de foundation hoopt zich bijvoorbeeld op rondom de neusbrug. Daarnaast kunnen er foundationvlekjes op je bril komen. Wees daarom spaarzaam met foundation op de plekken waar het montuur je gezicht raakt. Een handig trucje: rol, nadat je je foundation aan hebt gebracht, met een make-up sponsje over je neus en wangen om overtollige foundation te verwijderen. Breng daarna een laagje fixerend poeder aan.

Donkere kringen

Helaas vallen donkere kringen onder de ogen vaak extra op als je een bril draagt. Een lichtgekleurde concealer zorgt ervoor dat je er toch fris en wakker uitziet. Breng de concealer voorzichtig onder je ogen aan en gebruik daarna het liefst nog wat fixerend poeder. Het poeder voorkomt dat de concealer zich in de loop van de dag gaat ophopen in de plooien van je ogen.

Wimpers

Heb je lange, vrij rechte wimpers, dan kan het zijn dat ze je brillenglazen raken. In dat geval is het handig om je wimpers te krullen met een wimperkruller. Wil je graag mascara dragen, dan is een variant die de wimpers niet (te veel) verlengt het meest praktisch. Vooral wanneer je verziend bent, is het belangrijk om een mascara te kiezen die je wimpers goed van elkaar scheidt; als ze samenklonteren, valt dat door je vergrotende glazen extra op.

PS. Wist je dat er speciale make-upbrillen bestaan? Een make-upbril heeft één glas, dat je voor je ene oog plaatst terwijl je het andere aan het opmaken bent.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook