fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mag je seks hebben als je een vaginale schimmelinfectie hebt?

Veel vrouwen hebben er soms last van: een vaginale schimmelinfectie. Zo ook één van mijn vriendinnen vorige week. Ze had last van jeuk, een branderig gevoel en iets meer afscheiding dan normaal. Vervelend, maar heel makkelijk te verhelpen als je even langs je huisarts gaat. Maar, wat zij zich wel afvroeg: mogen mijn vriend en ik nog wel seks hebben zolang ik de infectie heb?

Eigenlijk vond ik dat best een goede vraag en ging op zoek naar het antwoord. Het antwoord is: wacht even met het hebben van seks totdat de schimmelinfectie over is! Een schimmelinfectie kan je namelijk overdragen aan je partner en dat wil je natuurlijk niet. Hierdoor denken sommige mensen dat een schimmelinfectie een SOA is, maar dat is het niet.

Heeft je vriend een schimmelinfectie? Wacht dan al helemaal even met het hebben van seks! Een vrouw neemt een schimmelinfectie namelijk makkelijker over van een man, dan een man van een vrouw. Als hij een schimmelinfectie heeft (en jij wil er zelf niet ook een oplopen) raden we je ook echt aan om te wachten!

Heeft hij een schimmelinfectie, maar jij nog niet? Houd het dan goed in de gaten en ga preventief even bij je huisarts langs. Soms weet je nog niet dat je een schimmelinfectie hebt en komt hij pas later tot uiting. Door dit allebei goed in de gaten te houden voorkom je dat je elkaar blijft besmetten.

De schimmelinfectie is niet meteen voorbij zodra je begint met de behandeling ervan. Raadpleeg dan ook je huisarts wanneer hij/zij het je aanraadt om weer seks met elkaar te hebben.

Hebben jullie ooit een vaginale schimmelinfectie gehad? En hebben jij en je partner toen gewoon seks gehad? Hebben jullie elkaar destijds besmet? We horen het graag van je!

Lees ook: Kan je seks hebben als je ongesteld bent? 

stel-in-bed-stock1-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook