fb
Damespraatjes Damespraatjes

Madelief heeft een kwartetrelatie: ‘We wonen allemaal in een huis’

Na een gezamenlijke vakantie met Bob en Astrid wisten Madelief en Peter het zeker. Ze houden enorm van elkaar. Niet gewoon als vrienden, maar er is veel liefde en aantrekkingskracht. “Ik ben in tijden niet zo gelukkig en vervuld geweest nu we een kwartetrelatie hebben.”

Al jaren wilde Madelief naar Ibiza. Ze had er zoveel over gehoord en gelezen dat deze vakantiebestemming hoog op haar lijstje stond. Toen ze veertig werd, verraste haar man Peter haar met een vakantie naar het Spaanse eiland. “Och, zo romantisch, ik was door het dolle heen.” Hun twee kinderen konden bij de ouders van Peter logeren. “Zelfs dat had Peet geregeld, echt heerlijk.” In het hotel op Ibiza ontmoeten ze Bob en Astrid met wie ze gelijk een klik voelen. Ze ontdekken dat ze bij elkaar in de buurt wonen en zelfs gemeenschappelijke vrienden hebben. “Ja dat was echt zo bizar. We zaten naast ze op het terras en we raakten al snel in gesprek. Bob vroeg of ze bij ons aan tafel mochten zitten. Die avond verlieten we als laatsten het terras.”

We misten Astrid en Bob

De volgende dag besluiten de stellen er samen op uit te gaan en het eiland te verkennen. “Het was zo magisch allemaal. We raakten niet uitgepraat en wat heel bijzonder was: we konden het zo goed met elkaar vinden. De mannen met elkaar, Astrid en ik, maar Astrid en Peter hadden een leuke klik samen en Bob en ik ook. Dat gebeurt niet zo vaak.” De twee weken vakantie vliegen voorbij en Bob en Astrid verlaten het eiland twee dagen voordat Madelief en Peter vertrekken. “Die twee dagen dat Peet en ik samen waren, voelden gek aan. Natuurlijk hebben we het prima naar ons zin met zijn tweeën maar beiden misten Astrid en Bob. We keken reikhalzend uit naar de volgende ontmoeting.”

We zoenen elkaar over en weer

Wat Madelief niet eerder meemaakte was de seksuele aantrekkingskracht. “Dat gevoel was zo fijn. We lagen uren op een groot strandbed en streelden en zoenden elkaar over en weer. Zo’n apart gevoel, ik wist niet dat dat ontstond.” Terug in Nederland houden de vier contact en het contact wordt steeds intenser. Zo intens dat samenwonen in beeld komt. “Peet en ik hebben een riante villa en begin juni zijn Bob en Astrid en hun twee kinderen bij ons ingetrokken. Het is een dolle boel met zijn achten en onze kinderen die in de leeftijd van 8 en 10 jaar zijn, hebben het ook prima naar hun zin.”

Het is niet goed voor de kinderen

Wie het wat minder naar haar zin heeft, is de schoonmoeder van Madelief. “Marjan ziet alleen maar problemen en steekt haar twijfels over het samenwonen niet onder stoelen of banken. Ze vindt het niet goed voor de kinderen en vindt dat de afspraken die we als ouders hebben gemaakt onduidelijk. Marjan is van mening dat de kinderen profiteren van de onduidelijkheid, ook omdat het zo nu en dan erg chaotisch is in huis. Het klopt: de kinderen pakken snoep wanneer ze willen en regelmatig liggen ze veel te laat op bed omdat veel te lang samen eten en het zo gezellig hebben. De kinderen wekken de indruk dat ze gelukkig zijn, maar haar schoonmoeder is bang de ze op school worden gepest. Hoe leg je klasgenootjes uit dat je ouders zijn gaan samenwonen met twee andere ouders? Ik vind het onzin dat ze zich zo druk maakt. Kinderen kijken tegenwoordig nergens meer van op.”

We vrijen met wie we willen

Kijken de kinderen ook niet op van de samenstelling van de slaapkamers die steeds anders is? “Ja,” geeft Madelief toe, “dat is misschien wel een dingetje. We hebben onderling afgesproken dat we seks mogen hebben met wie we willen en ook in bed kunnen kruipen bij wie we willen. Dat kan wat verwarrend zijn voor kinderen. We hebben ze uitgelegd dat we elkaar allemaal even lief vinden en dat begrepen ze.” Toen de oudste laatst onverwachts de slaapkamer van Madelief binnenliep en zijn moeder met Astrid in een innige omhelzing zag, moest Madelief wel iets meer uitleggen. “Dat was niet makkelijk, maar ik heb het gedaan en gezegd dat ik het met Astrid ook heel fijn heb. Ik voelde me ongemakkelijk en merkte dat ik me schaamde. Ik vind het lastig mijn kinderen mijn bi-kant te laten zien.”

De buurt is razend nieuwsgierig naar onze kwartetrelatie

De buurt kijkt er ook van op dat het opeens zo’n dolle boel in de villa is. De roddels zijn niet van de lucht en toen het kwartet een barbecue organiseerde en de buren uitnodigen was bijna iedereen er. “Ze waren zo nieuwsgierig en we hebben er niet geheimzinnig over gedaan. We hebben gewoon gezegd waar het op staat, dat we gelukkig met elkaar zijn en we een grote happy family zijn. Een aantal buren stapte op en wil niets meer met ons te maken hebben, maar de meeste zijn best ruimdenkend.”

Soms knaagt het aan me

Ondanks dat ze het liever niet toegeeft, zit de mening van haar schoonmoeder over hun kwartetrelatie Madelief best dwars. “Marjan zei dat dit op den duur niet goed blijft gaan en dat er jaloezie in het spel komt. Maar vooral blijft ze benadrukken dat het voor de kinderen niet goed is. En diep in mijn hart voel ik dat we als volwassenen vooral met onszelf bezig zijn en de kinderen inderdaad iets te vaak aan hun lot overlaten. Dat is geen opzet, dat gebeurt gewoon. Soms knaagt het aan me maar als ik dan weer in Astrids armen lig, dan ben ik vervuld en is alles goed.”

Wat vind jij van deze vorm van samenleven? Denk je dat een kwartetrelatie prima kan en dat de kinderen daar geen schade van ondervinden? Of vind je het geen goed plan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Monstera via Pexels

Robin: ‘Ik heb moeite met de veel oudere vriendin van mijn zoon’

veel oudere vriendin zoon
Ja, eigenlijk vindt ze het ook best kinderachtig en geneuzel, maar Robin (41) lucht haar hart toch. Haar oudste zoon Jamai is nu twintig en heeft een vriendin die vijftien jaar ouder is. “Vijftien jaar, ze is dus slechts zes jaar jonger dan ik. Dat voelt zo niet oke, maar Jamai is straalverliefd, terwijl ik alleen maar kan denken: kind waar begin je aan.”

Ze weet de dag nog goed dat haar zoon thuiskwam, haar omhelsde en zei: ‘mam, ik ben zo verliefd geworden. En je raadt het nooit: zij ook op mij’. “Ik was zo blij, keek naar zijn stralende gezicht en zag dat hij het flink te pakken had. Vriendinnetjes die hij eerder had, waren geen blijvertjes. Dat zag ik zo. Het waren leuke meisjes, stuk voor stuk, maar ze verdwenen ook vaak snel weer van het toneel.”

Verder lezen

3 reacties

Fiene -

Klinkt behoorlijk ingewikkeld allemaal maar als jullie ermee kunnen leven prima toch?
En als de kinderen de chaos niet fijn vinden kunnen jullie toch meer structuur geven?
Ik zou wel een eerlijk gesprek voeren naar de kinderen toe wat er allemaal speelt. Misschien is het dan wat duidelijker.
En tja iedereen vind er wat van maar goed het is jouw leven en niet van je schoonmoeder.
Maar ik zou wel wat meer duidelijkheid en structuur in huis geven. Misschien helpt het jullie allemaal wel

Sanderien van Mul -

Tja, ik ben iemand die ouderwetse monogamie aanhangt. Het klinkt allemaal zo leuk met ‘zoveel liefde te geven’, maar in de praktijk loopt het toch vaak op een teleurstelling uit. Jaloezie, onzekerheid, derde wiel aan een wagen… er gaat gewoon iemand een keer buiten de boot vallen door wat voor omstandigheid dan ook en dan heb je de poppen aan het dansen. Je halleluja paradijsje opdringen aan je kinderen omdat jullie zo nodig zo veel liefde moeten delen is ook zo iets. Laat die kinderen erbuiten. Als zij later met z’n vieren of zessen willen samenwonen, komen ze er zelf wel achter. Triest.

Reageer ook