fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag: Zo verwijder je het beste verfvlekken uit je kleding!

Heb je het afgelopen weekend lekker geklust in en rond je huis en kom je er nu achter dat er verfvlekken op je kleding zitten? Jammer dat je het nu pas ontdekt, want het beste is om de vlekken meteen te verwijderen. En het is vaak lastig om ze er later nog uit te krijgen, maar het is zeker de moeite van het proberen waard!

Voordat je een verfvlek gaat behandelen is het wel goed om te weten met wat voor verf je hebt gewerkt. Is het verf op oliebasis of op waterbasis!

Verf op waterbasis

De volgende verfsoorten zijn op waterbasis: Schoolverf, acrylverf, emulsieverf. Je kunt je kledingstuk afspoelen met water en onder de kraan afboenen met een oude handdoek of vaatdoek. Dit werkt als de verf nog nat is, dus ga er zo snel mogelijk mee aan de slag. Is de acrylverf helemaal opgedroogd en krijg je het met alleen spoelen niet meer weg? Leg je kledingstuk dan een nachtje te weken in onverdunde groene zeep!

Mocht de groene zeep niet werken, dan kun je overschakelen op producten die alcohol bevatten,  zoals ontsmettingsalcohol, nagellakremover of haarspray. Wrijf met een doekje over de vlek totdat de verf loslaat. Daarna onder de kraan afspoelen en je kledingstuk in de wasmachine stoppen.

Verf op oliebasis

Olieverf en terpentineverf zijn op oliebasis. Heb je daarmee op je kleding geknoeid? Stop je kledingstuk dan beslist niet zomaar in de wasmachine, maar behandel ‘m eerst even voor met terpentine door een doekje in de terpentine te drenken en probeer daarmee de vlek te verwijderen. Daarna kun je het kledingstuk in de wasmachine stoppen!

Ligt de terpentineverf dik op je kleding, dan kun je proberen dit er voorzichtig met een mesje af te schrapen. Ook kun je proberen er een stuk tape op te plakken en bij het weer verwijderen hopen dat je daarna de verf meetrekt.  De restjes kun je met terpentine verwijderen en daarna in de wasmachine stoppen!

We zijn heel benieuwd of je iets aan deze tips hebt gehad? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. En mocht je nog andere tips voor ons hebben, zou je die dan met ons willen delen? Vinden we leuk :-).

Meer maandag wasdag tips: kijk dan hier

Bron: AD.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook