fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag: Op deze manier hoef je je colbertje niet naar de stomerij te brengen

Als je het wasvoorschrift in je colbertje leest dan zul je zien dat je ‘m niet zelf kunt wassen, maar naar de stomerij moet brengen. Dan ben je iedere keer wel zo’n 10 euro kwijt en daar zit je vermoedelijk niet op te wachten. Zeker niet als je ‘m na een paar keer dragen eigenlijk wel zou willen wassen. Hoe kun je dat oplossen? We geven een aantal tips!

1. Toch in de wasmachine stoppen. Calculeer dan wel in dat hij minder lang mooi blijft, zijn pasvorm niet houdt en misschien wel gaat verkleuren. Zelf heb ik met één van mijn lievelingscolbertjes het risico genomen en tot mijn grote verbazing valt de schade reuze mee. Nu was mijn colbertje niet zo duur, dus durfde ik het risico wel aan. Koop je een duur jasje, dan zou ik het zeker laten stomen.

2. Doe ‘m alleen aan als het echt nodig is. Ga je op de fiets naar je werk? Doe onderweg dan iets anders aan en neem je colbertje mee in een tasje. Zo voorkom je dat er transpiratie in komt. Ga je koken? Doe dan zeker je jasje uit. Feestje waar wordt gedanst? Trek een geweldig topje aan en doe je jasje uit!

3. Voorkom transpireren. Gebruik een goede deodorant. Je kunt kiezen uit een anti-transpirant of een anti-perspirant. Het verschil? Bij de eerste doe je iets tegen de vieze luchtjes en bij de tweede voorkom je dat je gaat zweten doordat er aluminiumzouten in zitten die de zweetklieren vernauwen en voorkomen dat je gaat zweten. Het nadeel van de anti-perspirant is dat je er soms witte strepen van krijgt op je kledingstukken.

4. Gebruik okselpads of inlegkruisjes. Ja je leest het goed. Er zijn vrouwen die de wat duurdere pads niet willen aanschaffen en daarom inlegkruisjes in de oksels van het jasje plakken. In de loop van de dag kun je het inlegkruisje even verwisselen. Zorg wel dat ‘ie goed blijft vastzitten, want hoe genant is het als hij tijdens een sollicitatiegesprek of vergadering via je mouw naar buiten komt!

5. Verfrissende sprays. Kom je thuis, hang je jasje dan snel uit. Is er toch een vervelende geur in geslopen spray er dan een verfrisser op en zorg dat het jasje goed kan ventileren.

6. Zelf stomen. Dit kan door je jasje in de badkamer te hangen als er wordt gedoucht. Of je kunt een stoomstrijkijzer gebruiken. Maar daar moet je wel goed mee oppassen, want door de overmatige hitte van de strijkbout zou je je jasje ook kunnen ruïneren. Door zelfstomen ziet je colbert er misschien weer even wat frisser uit, maar de vraag is of hij echt schoon wordt.

7. Toch naar de stomerij. Wil je er echt zeker van zijn dat je jasje goed schoon wordt en ook netjes blijft? Neem dan geen risico en breng ‘m naar de stomerij.

We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen. Gooi jij je colbertje gewoon in de wasmachine? Of breng je ‘m naar de stomerij? Deel het met ons in de comments onder dit artikel. Ook als je andere tips hebt om je colbertje netjes te houden vinden we het erg tof om dat te horen!

Lees hier onze andere wastips: Maandag Wasdag!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook