fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag: Kan het kwaad als wasgoed lang in de wasmand blijft liggen?

hoe lang wasmand

Mijn was sorteer ik meestal op zwart/donker, wit en rood. Toen de kinderen nog thuis woonden had ik iedere keer genoeg was om de machine met die kleuren wasgoed te laten draaien. Maar nu komt het regelmatig voor dat een aantal rode shirts of theedoeken lang in de wasmand op hun beurt ligt te wachten, gewoonweg omdat ik de machine niet laat draaien voor 3 dingen. Herkenbaar?

De vraag is natuurlijk wel kun je die kledingstukken onbeperkt in de wasmand laten liggen voordat ze beschimmeld raken of eeuwig blijven stinken? Het antwoord: dat hangt er van af! Twee dingen zijn hierbij van belang.

1. Waar staat de wasmand? Staat die in de badkamer dan zal het vocht dat daar hangt ook je wasmand intrekken. De temperatuur in de badkamer is vaak wat hoger dan in de rest van het huis, zeker als je lang staat te douchen. Het wordt dan een broeierig gebeuren in je wasmand.

2. Wat gooi je in de wasmand? Doe je er natte handdoeken in? Of bezwete sportkleren? Dat is vragen om ellende. Het vocht zal door je hele wasmand heentrekken. Zeker op hete dagen zal er snel schimmel op je kledingstukken ontstaan.

Tips om te voorkomen dat je wasgoed gaat schimmelen of stinken in de wasmand

  • Zet je wasmand op een droge plek
  • Gooi er geen natte spullen in
  • Was regelmatig
  • Was dat kledingstuk dat te lang blijft liggen op de hand

Heb jij nog goede tips voor ons? Laat het ons weten via de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

John -

Als je alle kleren voordat je ze de eerste keer was een paar uur laten weken in warm water met een scheut azijn hoef je alleen maar te sorteren op wit en bont en temperatuur.

Reageer ook