fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag! Hoe was je een kersenpitkussen?

Hoofdpijn had ik! Al bijna de hele ochtend. Eigenlijk wilde ik de lunchafspraak die ik met mijn moeder en haar vriend Jan had afzeggen. Maar ik zou ze daarna een tijdje niet zien vanwege hun naderende vakantie, dus besloot om toch te gaan. Bij binnenkomst zag mijn moeder meteen dat er wat met me aan de hand was. “Hoofdpijn?” vroeg ze. “Jan heeft daar wel wat voor. Jan pak jij het kersenpitkussen voor Sandra en kun je ‘m meteen opwarmen?” 

Het kussen werd even later in mijn nek gelegd en ik voelde mijn nek en schouders ontspannen. “Weldadig” was het woord dat direct in mij opkwam. Mijn moeder legde me op de bank “doe je ogen 5 minuutjes dicht en laat die weldaad maar even naar je hoofd toegaan haha”. En het hielp. De hoofdpijn die ik had was dit keer een spanningshoofdpijn. En door de warmte van het kersenpitkussen trok die pijn weg. Daarna hebben we heerlijk zitten lunchen met z’n allen en dat had ik eerder die dag niet gedacht.

Lees ook: Zo krijg je die gele vlekken uit je hoofdkussen

Natuurlijk heb ik daarna ook een kersenpitkussen gekocht. Maar dat is alweer jaren geleden en ook kersenpitkussens moeten af en toe gewassen worden. Maar ja, hoe doe je dat? Ga je de kersenpitten in de wasmachine gooien? Kan dat wel? Op de website Kersenpitkussens.com kwam ik een beschrijving tegen die ik graag met jullie wil delen.

Zo was je een kersenpitkussen

1. Doe een sloop om je kersenpitkussen. Het scheelt heel veel tijd als je alleen een sloop hoeft te wassen. Het wassen van het kussen met de pitten is best een klus, dus beter om dit niet al te vaak te doen. Maar bij langdurig gebruik ontkom je er niet aan. Dus dan verder naar stap 2.

2. Leg het kussen in een teiltje water, net ondergedompeld. Je laat het kussen een half uurtje in het teiltje liggen. De bedoeling is dat de kersenpitten het water uit het teiltje absorberen.

3. Doe het inmiddels zeer zware kussen in de wasmachine. Gebruik geen wasmiddel of wasverzachter en kies voor een wasprogramma op 30 graden. Handig om de kersenpitzak in een waszak te doen. Het is best een gedoe als het kussen openspringt en al die kersen los door je wasmachine heengaan.

4. Leg het natte kersenzitkussen op een handdoek als het wasprogramma klaar is. De handdoek absorbeert het eerste vocht uit de kersen. Daarna laat je het kussen aan de lucht drogen. Je zou ‘m bijvoorbeeld op de verwarming kunnen leggen.

5. Is de zak helemaal droog? Schud ‘m dan nog even goed door elkaar! En hij is weer klaar voor gebruik!

We hopen dat je iets aan deze tips hebt. Kijk hier voor meer Maandag Wasdag tips!

Reageer ook