fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag Wasdag: Hoe krijg je een inktvlek uit je kleding?

Een paar jaar geleden was ik bij Mara op bezoek die toen aan een universiteit in de buurt van San Francisco studeerde. Ik had haar maanden moeten missen en was zo blij dat ik haar weer kon zien en knuffelen. De dag voordat we vertrokken was ik nog even met haar naar de winkel van de universiteit gelopen om een mooi vest te kopen als aandenken aan de fijne 2 weken die we daar met haar hadden gehad. Ik stopte het vest in mijn rugzak en de dag erna reisden we terug naar Nederland.

Inktvlek zo groot als een tennisbal

Hoe naar was het om er bij thuiskomst achter te komen dat er een hele grote inktvlek op het vest terecht was gekomen. Blijkbaar had er een pen gelekt in mijn tas en die had een inktvlek ter grootte van een tennisbal achtergelaten. Ik was zo teleurgesteld. Zeker omdat het vest ook een aandenken was aan die fijne twee weken met Mara.

Dé tip om de inktvlek te verwijderen

Mijn vriendin had ooit van haar oma de tip gekregen om inktvlekken te verwijderen met melk. Ze adviseerde me om dat deel van het vest met de vlek een nachtje in een bakje met melk te leggen. Zelf drink ik geen melk, hooguit in mijn cappuccino, dus kocht ik een pak melk (halfvolle melk, haha, toch bang dat mijn vest te vet zou worden?) en vlak voordat ik naar bed ging op zondagavond zette ik een bakje met melk op de keukentafel om daar mijn vest in onder te dompelen. Zo spannend of het zou werken.

Gaat mijn vest het redden?

De volgende ochtend liep ik natuurlijk meteen naar de keuken om te zien of de vlek weg was. Hij was iets vager geworden, maar nog niet helemaal weg. Ik had van mijn vriendin ook de tip gekregen om het vest na de behandeling met melk in de wasmachine te doen. Gewoon met de andere kledingstukken. Ik draaide een veertig graden programmaatje met vooral handdoeken, toch bang dat de inkt de andere kledingstukken misschien zou verkleuren.

Yeahhh! Mijn vest is weer mooi

Hoe groot was mijn blijdschap toen ik de was uit de machine haalde. Mijn vest was helemaal schoon en de inkt had geen vlekken in de handdoeken achtergelaten. Meteen belde ik mijn vriendin om haar te vertellen hoe blij ik was met de tip van haar oma. En hoe fijn was het om het vest daarna te dragen en aan de fijne periode in San Francisco met Mara terug te kunnen denken.

Heb jij nog wastips voor ons?

Wij zijn altijd heel blij met goede (was)tips. Heb jij (of je oma) een gouden tip laat het ons dan zeker weten. Dat kan via Facebook of via het formuliertje onder het artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook