fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag: Hoe kom je aan die kleine gaatjes onderaan je shirt?

Wat baal ik er van als ik weer een paar van die kleine gaatjes ontdek onderaan mijn shirt. Voor mijn gevoel heb ik er alles aan gedaan om het dit keer te voorkomen. Ik was niet met agressieve wasmiddelen, laat mijn was niet lang in de wasmand zitten, draag geen riem waar mijn shirt tegenaan zit, doe er soms een hemdje onder. Maar hoe komt het dan toch dat ik weer gaatjes heb?

Extra hemdje helpt niet

Gelukkig doet het probleem van die gaatjes zich niet voor bij mijn jurkjes of overhemden. Maar vooral bij shirts die ik bij een spijkerbroek draag. De gaatjes zitten meestal ter hoogte van de knoop, dus ik hoopte dat als ik de knoop met een extra laagje zou afdekken (ik trok dan een extra hemdje onder mijn shirt aan) ik van het probleem verlost zou zijn. Maar nee hoor: weer gewoon gaatjes in mijn shirt.

Ik deed een onderzoek op internet en kwam een paar mogelijke verklaringen tegen.

1. Kwaliteit van je shirt is laag. Nou, dat zou in mijn geval best kunnen, want ik heb een aantal zwarte shirtjes, die ik thuis draag als ik toch nergens naar toe moet en in huis of in de tuin werk. Daar komen inderdaad vrij snel gaatjes in. Maar waarom dan altijd onderin mijn shirt? Precies op dezelfde plek? Is de kwaliteit daar dan nog slechter dan die van de rest van het shirt? Daar geloof ik niet in.

2. Zilvervisjes veroorzaken de gaatjes. Heb je zilvervisjes in huis en af en toe gaatjes in je shirt? Dan zou het kunnen dat zij de gaatjes veroorzaken? Maar ook hier weer de vraag, waarom juist op die plek? Daar las ik ook een verklaring voor, maar die vind ik wel gruwelijk. Doordat je bij je navel vaak wat meer huidsmeer en pluisjes zou hebben (!?) en die pluisjes ter hoogte van je navel aan je shirt plakken, zou dit een lekkernij zijn voor zilvervisjes en ze nemen dan meteen een stuk van je shirtje mee. Eerlijk gezegd gaat deze verklaring er bij mij niet in. Ik sport soms 2 keer per dag en mijn navel is brandschoon. Ik word eerlijk gezegd ook bijna misselijk van deze verklaring.

3. Wrijving tussen je knoop en het aanrecht. Dit is voor mij de meest aannemelijke verklaring. De gaatjes in je shirt ontstaan niet alleen ter hoogte van je navel, maar ook ter hoogte van de knoop van je spijkerbroek. Als jij bijvoorbeeld in de keuken staat te werken komt je knoop regelmatig tegen het aanrecht aan. Je shirt zit er tussen en door de wrijving ontstaat de schade. Deze schade kun je voorkomen door te zorgen dat je shirt er niet meer tussen zit. Heel simpel: doe je shirtje in je broek als je iets gaat doen aan het aanrecht. Ik geloof deze uitleg.

Test je mee?

We zouden het leuk vinden als jullie dit ook voor ons zouden willen uitproberen. Zelf ga ik het in ieder geval testen. Ik ben namelijk helemaal klaar met die gaatjes. Laat je een reactie achter bij de comments onder dit artikel? Of onder onze Facebookpost? Vinden we leuk :-)!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

sandra -

Hey Brenda, wat grappig dat jij dat aanrecht verhaal ook zo hebt ervaren. Goeie tip trouwens om je shirt in het midden er in te stoppen. Staat inderdaad heel leuk! Liefs Sandra van Damespraatjes

Brenda -

Het is idd het aanrecht verhaal. Daar was ik al achter. Wat een raar verhaal van die zilvervisjes Idd!! Volgens mij is dat meer een soort van hoax.
Terug komend op het aanrecht verhaal. Ik draag tegenwoordig mijn shirtjes alleen in het midden (dus bij de knoop) bij mijn broek in. Het is een soort van mode, maar zorgt ook dat er geen gaatjes meer ontstaan onder in je shirt!! Win win ????.

Reageer ook