fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maak van jouw achtertuin een wellness tuin

wellness tuin

Ben jij ook toe aan wat meer ontspanning in dit nieuwe jaar? Ga dan aan de slag met jouw achtertuin en tover het om tot een luxe wellness tuin. Hier kun je het hele jaar door van genieten! Volg de onderstaande tips op en gun jezelf regelmatig een rustgevend momentje.

Verdeel de wellness tuin in zones

Een wellness tuin bestaat uit verschillende zones. Zorg ervoor dat deze verdeling duidelijk te zien is in het tuinontwerp. Creëer een afgeschermd plekje waar je yoga kunt doen, maak een zithoek waar je tot rust kunt komen met een drankje en laat een kronkelpad je leiden naar de wellness faciliteiten.

Schaf een jacuzzi aan

Wat betreft wellness faciliteiten zijn er vele opties. De buitendouche, zwembaden en mooie jacuzzi’s zijn hierbij de populairste keuze. Als er slechts ruimte en budget is voor één wellness element, raden we aan om te kiezen voor de jacuzzi. Een buitendouche gebruik je vaak enkel in de warme periode, maar een bubbelbad is ook in de winter optimaal genieten! Bovendien zijn jacuzzi’s verkrijgbaar in diverse formaten, soorten en prijsklassen.

Maak gebruik van kleur en geur

Besteed in jouw rustgevende wellness tuin voldoende aandacht aan de kleuren en geuren. Combineer groene planten met fleurige bloemen, struiken en heerlijke kruiden. Denk aan lavendel, vlinderstruiken en tijm.

Werk met natuurlijke materialen

Maak zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen voor een rustgevend effect. Kies bijvoorbeeld liever voor een houten loungeset in plaats van kunststof tuinmeubelen. Wil je toch liever een onderhoudsvriendelijk alternatief? Kijk dan eens naar kunststof tuinsets met een houtlook. Deze hebben dezelfde warme en natuurlijke uitstraling. Laat naast hout ook materialen zoals steen, bamboe en riet terugkomen.

Lees ook: Hoeveel gemberthee mag je maximaal drinken op een dag?

Plaats een sauna in de tuin

Als je kiest voor een betaalbare jacuzzi, is het wellicht ook nog mogelijk om een sauna toe te voegen. Hiermee maak je de wellness tuin helemaal compleet! Een luxe buitensauna is natuurlijk een geweldige optie, maar je kunt ook een compacte infraroodsauna in het tuinhuisje plaatsen om geld en ruimte te besparen.

Creëer voldoende privacy

Zorg er tot slot voor dat de tuin goed beschut is voor voldoende privacy. Je kunt nou eenmaal beter ontspannen wanneer je niet het gevoel hebt dat de buren meegluren. Zet jouw jacuzzi daarom onder een overkapping om inkijk van bovenaf te voorkomen. Laat de houten of bamboe schutting deels begroeien met groen en maak daarnaast gebruik van hoge planten, struiken en bomen in de tuin.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook