fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke maat is een lits-jumeaux dekbedovertrek?

its-jumeaux dekbedovertrek

Mijn man Ward en ik zijn een typisch Hollands stel. We houden van kaas, verplaatsen ons graag op de fiets en zijn allebei vrij lang. Ward is bijna twee meter en ik ben ongeveer 1.75 meter. Om deze reden hebben wij dan ook een flink bed van 1.80 x 2.10 meter. Op vakantie liggen we soms in bedden die kleiner zijn en vaak steken Ward zijn voeten dan een stuk uit. Niet fijn natuurlijk! Ook ons dekbed is om deze reden groot, wij hebben namelijk een lits-jumeaux dekbed en dekbedovertrek. Maar wat is dat eigenlijk?

Wat betekent lits-jumeaux ?

Klinkt wel chique he, een ‘lits-jumeaux dekbedovertrek’. Lits-jumeaux betekent letterlijk ’tweepersoonsbed’ en er wordt een dekbed en dekbedovertrek van 240×200 of 240×220 centimeter mee bedoeld. Het grote verschil met een ‘gewoon’ dekbed, is dat een lits-jumeaux dekbed breder dan lang is. Bij een regulier dekbed is dit precies andersom, deze is langer dan dat hij breed is.

Lits-jumeaux dekbedovertrek

Bij een lits-jumeaux dekbed gebruik je ook een lits-jumeaux dekbedovertrek. Deze zijn op verschillende plekken verkrijgbaar. Het is belangrijk om altijd goed te kijken welke maat je precies nodig hebt. Een lits-jumeaux is immers niet altijd dezelfde lengtemaat! Als je eenmaal weet welke maat je precies nodig hebt, wordt er een bestellen appeltje-eitje.

Lits-jumeaux XL

Vind jij een dekbed van 240×200 of 240×220 centimeter eigenlijk nog wat te klein? Dan kan je ook voor een dekbed gaan dat breder is dan 240 centimeter. Dit heet een lits-jumeaux XL en hierbij heb je een lits-jumeaux XL dekbedovertrek nodig. Het gaat dan vaak om een dekbad van 260 centimeter breed. Hoe lekker is dat?

Wanneer een lits-jumeaux dekbedovertrek?

Een lits-jumeaux dekbedovertrek en dekbed kunnen lekker zijn als jullie allebei veel deken gebruiken. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om heel goed ingestopt te zijn. Bij een te smal dekbed houdt Ward op die manier geen deken meer over. Ook als je allebei wat voller bent, kan het fijn zijn om een groter dekbed te hebben, zelfs als je bed wellicht iets kleiner is. Het kan echt helpen om lekkerder te slapen en dus beter uit te rusten!

Dekbed mee op vakantie

Zelf ben ik helemaal fan van grote dekbedden en dekbedovertrekken! Net als een te kort bed, is een te klein dekbed op vakantie een absolute slaap-irritatie. Als we op vakantie gaan, komt het geregeld voor dat wij ons eigen dekbed meenemen. Vooral als we in een huisje zitten waar je sowieso al je eigen beddengoed moet meebrengen. Heel erg, maar het slaapt gewoon het aller lekkerst.

Neem jij naast je eigen beddengoed, ook weleens je eigen dekbed en kussens mee op vakantie? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Natuurlijk neem ik op vakantie niet m’n eigen dekbed mee. Ze zien me aankomen.

Reageer ook