fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lies (44) ‘Ik ga kapot van liefdesverdriet achter mijn thuiswerkplek’

Lies weet niet waar ze het zoeken moet sinds het corona-virus in alle hevigheid is uitgebroken. “Toen ik zondag een week terug hoorde dat de scholen dichtgingen, was het alsof een hand mijn keel dichtkneep. Het werd nu menens, dat voelde ik aan alles.” Die avond nog belde de baas van Lies haar op en hij zei dat ze voorlopig vanaf huis moest werken. Ze kon wel huilen. “Ik zit nu thuis met mijn man en drie dochters maar het ergste van alles is dat ik Ruben misschien wel heel lang niet zie. En met dat idee kan ik niet leven.”

Haar meisjes sprongen een gat in de lucht toen bekend werd dat ze niet naar school hoefden. “Ze dachten dat ze vakantie kregen, maar ik haalde ze snel uit die droom. Ik zei ze dat ze echt wel op wat voor een manier dan ook les zouden krijgen.” Niet alleen haar meiden zijn thuis, ook haar man werkt vanuit huis. “Adri werkt op de ICT-afdeling van een groot bedrijf en kreeg ook te horen dat hij niet naar kantoor hoefde te komen.”

Straalverliefd

Het huis van Lies is groot genoeg en heeft iedereen een eigen plek. “Gelukkig wel, anders zou ik helemaal gek worden. Kan ik er niet bij hebben, ik ben echt op van de zenuwen. Want nu zie ik Ruben misschien wel weken niet en dat trek ik voor geen meter.” Vreselijk vindt ze dat ze er met niemand over kan praten; Ruben is haar grootste geheim. “Ruben is mijn collega, wij zitten vijf dagen per week tegen over elkaar en sinds een maand of drie hebben we allebei toegegeven dat we straalverliefd op elkaar zijn. Dus op het werk gaan we tijdens de lunchpauze samen wandelen. Soms als het kan, kussen we elkaar langdurig om vervolgens met een rode wangen weer de kantoortuin in te schuifelen.”

Jaloerse vrouw

Ruben is getrouwd en heeft een ziekelijk jaloerse vrouw waardoor hij buiten kantoortijd geen contact met Lies kan hebben. Dat vond Lies geen probleem, maar nu ze noodgedwongen thuis moet werken, kan ze aan niets anders denken dan aan Ruben. Lieve berichtjes sturen zit er niet in en mailen durft ze niet goed. “Ruben vertelde dat zijn vrouw al zijn mail leest, dus het is beter als ik dat niet doe. Maar alles in mijn lijf doet pijn, ik verlang zo naar hem. Ik werd er zo gek van, dat het me gisteren niet kon schelen en ik hem appte. Hij reageerde heel boos en waarschuwde me als ik dat nog een keer zou doen, hij me zou blokkeren. Ik schrok daar zo van, maar snap het ook wel. Ik had het niet moeten doen, voor hetzelfde geldt leg ik met mijn berichtje een bom onder zijn huwelijk.”

Ik maak me zorgen

Later, toen Lies nadacht over Rubens reactie schrok ze eigenlijk wel een beetje. Zijn reactie was wel heel erg fel. “En nu maak ik me grote zorgen. Misschien zorgt de isolatie er nu wel voor dat we uit elkaar groeien, dat hij afstand van me neemt. Oooh, ik moet daaraan echt niet denken, krijg er buikpijn van. Ik kan me nauwelijks concentreren op mijn werk, houd het nieuws over corona nauwlettend in de gaten in de hoop dat we het normale leven snel weer kunnen oppakken. Ik denk namelijk als Ruben me weer ziet, het als vanouds tussen ons is. Tot die tijd weet ik me geen raad. Geen contact met hem hebben is niet te doen. Lastig vind ik ook dat ik het met niemand kan delen, ik ben als de dood dat het uitkomt en dat ik Ruben in problemen breng. Laatst vroeg mijn man wat er met me aan de hand is. De tranen stonden in mijn ogen maar hij denkt dat ik me zorgen maak over corona. Ik laat hem maar in die waan want zo kan ik verdrietig zijn. Wat een bizarre situatie, ik weet echt niet wat ik moet.”

Herken jij je in het verhaal van Lies? Ben jij ook door het coronavirus gescheiden van een geliefde? Praat mee in de comments onder dit artikel.

 

 

Reageer ook