fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bianca (48): ‘Op datingsites lieg ik over mijn leeftijd omdat ik bang ben anders geen man te vinden’

liegen over leeftijd

Twintig jaar geleden werd je met open mond aangekeken als je vertelde dat je je partner had gevonden via een datingsite. Dan was er iets goed mis met je. Tegenwoordig kijkt niemand er meer van op. Niet alleen langdurige relaties worden er gevonden, ook wie zin in seks zonder verplichtingen heeft kan zijn hart ophalen. Bianca (48) weet daar alles van en date er lustig op los. Om mannen over de streep te trekken, liegt ze over haar leeftijd. “Barry denkt dat ik 38 ben en ik durf mijn echte leeftijd niet te onthullen. Liegen over leeftijd: ik had nooit gedacht het te doen. Toch doe ik het!” 

Ze heeft geen lichaam meer van een twintigjarig meisje. “Ik was vroeger slank en had een sportief lijf. Twee kinderen hebben voor een lelijke buik gezorgd, een depressie voor te veel kilo’s. Ik vecht tegen het verval, vind het vreselijk om oud te worden en nu ik de vijftig nader, en de overgang er aan zit te komen, word ik helemaal nerveus.” Haar angst zet ze om in daden; Bianca sport dagelijks en let op wat ze eet. Veel groenten, fruit en weinig suiker en vet. “Maar dat houd ik niet altijd vol. Sinds mijn man en ik in scheiding liggen, grijp ik steeds vaker naar slecht eten en drank. Daarvan heb ik daarna natuurlijk weer heel veel spijt.”

Soloseks is toch anders

Omdat het een langdurige kwestie is die scheiding van Bianca en haar man Alex, hebben ze hun relatie opengegooid en heeft Bianca zo nu en dan afspraakjes met mannen. Puur voor de seks. “Alex en ik leven al jaren als broer en zus en raken elkaar niet meer aan. Terwijl ik dat zo nodig heb. Ik ben dol op seks en word ongelukkig als ik dat niet heb. Soloseks is niet hetzelfde als een stevige vrijpartij met een man.” Omdat ze niet op zoek is naar een vaste relatie heeft Bianca zich ingeschreven op sites die gericht zijn op seksdates. Vindt ze wel zo makkelijk omdat het gelijk duidelijk is wat er wordt gezocht. Wel merkte ze dat ze als vrouw van tegen de vijftig minder wordt benaderd. “Ik vond het aanvankelijk doodeng me in te schrijven op een site, stel je voor dat bekenden me er zouden treffen. Maar dan dacht ik: naja, zij zitten er ook op, dus wat is het probleem? Ik kreeg soms wel wat reacties maar werd niet bedolven terwijl ik op veel mannen reageerde.”

Liegen over leeftijd

Dat veranderde toen Bianca tien jaar van haar leeftijd afhaalde. “Ineens kreeg ik berichtjes van mannen die met me wilden chatten en niet konden wachten me te ontmoeten. Het streelde mijn ego maar vond het doodeng om af te spreken.” Mike is de eerste met wie Bianca afspreekt; een getrouwde 38-jarige man met twee kinderen. Bianca zorgt ervoor dat ze er fantastisch uitziet en heeft een heerlijke date. Er volgen er meer en geen man die zich afvraagt of haar leeftijd klopt. “Ik kwam er achter dat het mannen geen bal uitmaakt, ze zijn gewoon geil en hebben zin in seks. Prima.”

Heerlijke date

Het bleef allemaal prima totdat Bianca Barry ontmoette; een knappe maar vooral leuke single van 39 die ze wekelijks ziet. “Ik heb een onwijze klik met Barry en we hebben fantastische seks maar gaan daarnaast ook regelmatig naar een museum en hebben diepgaande gesprekken. Barry denkt dat ik 38 ben en ik ben nu zover dat ik niet goed meer durf te zeggen dat ik lieg over mijn leeftijd. Ik ben zo bang dat als hij dat weet, hij denkt dat ik over andere dingen ook heb gelogen en dat is niet zo. Laatst stelde hij voor om een weekje samen op vakantie te gaan. Ik wil niets liever, maar de kans dat mijn geboortedatum ergens op een ticket ofzo  staat is groot en als hij dat leest dan val ik door de mand. Dus ik houd dat af terwijl ik zo toe ben aan een vakantie.”

Bianca kan voor haar gevoel niet meer terug. “Langzaamaan word ik verliefd op Barry en hij krijgt meer gevoelens voor mij ondanks dat hij niet op zoek was naar een vaste relatie. Als ik nu zeg dat ik 48 ben dan knapt hij af. Dat weet ik zeker dus ik zwijg. Maar ik weet dat er een dag komt dat ik door de mand val en naar die dag kijk ik niet uit….”

Wat vind jij hiervan? Snap je Bianca met dat liegen over leeftijd? Of vind je dat ze niet zo moeilijk moet doen over haar leeftijd? Wij zijn benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Foto door SHVETS production via Pexels

Linda: “Mijn man wil niet dat ik mee ga vissen”

mag niet mee vissen man

Dat haar kinderen van 15 en 18 steeds meer hun eigen gang gaan en het huis gebruiken als een hotel, vindt Linda geen probleem. Alleen de stilte in huis vindt ze niet altijd even leuk. “Hans, mijn man, is bijna elke zaterdag met vrienden vissen. Ik heb al een paar keer gevraagd of ik niet mee mag, maar dat wil Hans niet. Op zich snap ik dat, maar is het niet gek dat de vrouwen van zijn vrienden er wel zijn?”

Vissen is Hans zijn lust en zijn leven. “Elke zaterdag staat hij al vroeg op, pakt zijn spullen en vertrekt naar een visstek hier vlakbij. Hij is dan bijna de hele dag weg. En dat vind ik geen probleem, ik vind het juist fantastisch dat hij het dan zo naar zijn zin heeft.” Toen de kinderen jonger waren was Linda toch druk met het halen en brengen naar sportclubjes en boodschappen doen. Dat is nu wel anders; haar zoon en dochter gaan nu hun eigen gang en hebben hun moeder niet meer nodig.

LEES VERDER

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

11 reacties

Louisa Maria van Beers -

Speel open kaart. Je geeft hem geen eerlijke kans. Bovendien loop je jezelf nu gek te maken. Passende straf voor de ‘zonde’ denk ik.
Ik heb pas op latere leeftijd na een huwelijk van 20 jaar een nieuwe grote liefde gevonden.
En ja, er zit veel kaf tussen het koren. Lekker laten gaan. Een goed iemand en iets goeds zijn de moeite van het wachten waard. En dat het nu gemakkelijjker is mensen te vinden, virtueel of in het echt, is alleen maar fijn.

Succes.

Rieneke -

De basis van een goede relatie is eerlijkheid. Ze moeten je nemen zoals je bent. Je moet je niet anders voordoen. Leeftijd is maar een getal. Gaat de gene niet met je een relatie aan om.bijvoorbeeld een getal dan is hij jou dan niet waard. Als een man een relatie met je aan gaat en later ontdekt dat je hebt gelogen dan voelt hij zich bedrogen. Hij kan je dan niet meer vertrouwen. Wees blij met jezelf en wees gewoon wie je bent.
Je krijgt dan vanzelf ook wel de man die om je geeft als persoon.

H.l.jager -

Ik ben 21 jaar gescheiden, heb veel gedate en heb maar 4 keer een vrouw ontmoet die eerlijk was betreffende haar leeftijd. Ik woon nu in Spanje en daar is het precies hetzelfde. Voor mij is liegen geen basis om een relatie te beginnen

Een vrouw -

Ik herken het ! Lieg ook over mijn leeftijd, is niet fraai maar het scheelt echt in het aantal verzoeken . Heb er geen 10 maar 5 jaar af gehaald. Zie er in het echt ook jonger uit. Krijg nu verzoeken van ” jonkies ” ,doe er niets mee maar is heel goed voor mijn ego. Ga wel bekennen als er iets serieus op mijn pad komt.

Dan -

Alles in een paspoort kan tegenwoordig veranderd worden, ik pleit voor het kunnen verbergen of veranderen van je leeftijd nadat je officieel volwassenen bent geworden +18.

Mensen hangen zoveel waarde aan het leeftijd getal, dat er een miljarden industrie is ontstaan waar mensen zichzelf heel veel leed aandoen om jonger te blijven.

Ik heb zelf goede genen ( half indisch) en word meestal +10 jaar jonger geschat, dit geeft weer een getekend beeld aan de werkelijkheid.

Er zijn stammen waar de leeftijd niet geregistreerd word, mensen schijnen daar opvallend oude leeftijden te halen puur omdat ze niet met hun leeftijd bezig zijn en daardoor veel vrijer in het leven staan…

Geert -

Wees eerlijk over je leeftijd. Mijn vriendin is ook 12 jaar ouder. Boeiend!

Lalla sultana -

Eerlijk ik zou als vrouw trots zijn dat ik mij jonger voel.EN ook er jonger uitzie dan mijn leeftijd.
Zeg de waarheid zo snel mogelijk.
Het is maar een getal.

Ann -

Maar als er gevoelens bijkomen is het wel tijd om eerlijk op te biechten wat je echte leeftijd is want je wil geen relatie opbouwen op leugens. Vroeg of laat loopt dat verkeerd. Eerlijkheid is altijd het best. Veel succes

Ann -

Leeftijd is maar een getal en niemand weet wanneer zijn tijd uit is.
Maar al

Een man -

Je moet hier open over zijn en snel ook. Je bent nu andere mensen aan het manipuleren door je eigen onzekerheid. Prima dat jij je zo voelt maar je ontneemt je “oh zo leuke scharrel” de mogelijkheid tot het maken van een oprechte keuze. Ik zou me echt zwaar bedrogen voelen en je per direct op straat zetten. Als ze hier al over liegt, waar liegt ze dan nog meer over zou mijn gedachtengang zijn.

Joris -

Heftig.

Reageer ook