fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lief: Dierenasiel gaat samenwerking aan met verzorgingstehuis

Hoe vreselijk is het wanneer je hoort of ziet dat het niet goed gaat met een huisdier? En hoeveel erger is het als je dan ook nog eens hoort dat dit komt door verwaarlozing? Een instelling die dit soort verwaarloosde dieren opvangt is Pima Animal Care uit Arizona (Verenigde Staten). Ze zorgen hier voor verwaarloosde en gedumpte dieren en zorgen ervoor dat ze weer een fijn huisje krijgen.

Knuffelen en spelen

Maar voordat ze een nieuw huisje krijgen, moeten de dieren het zonder baasje doen. Dat ze alleen maar in het opvangcentrum zaten, vonden de verzorgers wat zielig. Ze besloten een samenwerking met een plaatselijk verzorgingstehuis aan te gaan. Hierbij nemen ze kittens mee naar de senioren, zodat ze lekker met elkaar kunnen knuffelen en spelen.

2

Win-win situatie

Dit initiatief is een typische win-win situatie: de kittens krijgen wat liefde en persoonlijke aandacht en ook de (vaak eenzame) ouderen hebben wat leuks te doen. We kunnen jullie heel veel over dit project vertellen, maar het is nog leuker om gewoon te laten zien hoe gezellig het is! De foto’s zijn afkomstig van de Facebookpagina van Pima Animal Care. Hier kan je ook het project volgenen en meer te weten komen over de dieren.

1

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook