fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lichte of weinig wenkbrauwen? Denk eens aan permanente make-up!

Lichte of weinig wenkbrauwen? Denk eens aan permanente make-up!

Als je geen of weinig wenkbrauwen hebt, dan kan dit een weerslag hebben op jouw zelfvertrouwen. Daarnaast kost het bijtekenen ervan vaak veel tijd (hebben we niet) en kan het frustreren als het even een keer niet zo goed lukt. Zonder te veel gedoe je dag beginnen is natuurlijk een stuk wenselijker. Mede hierom is het interessant om eens te kijken naar permanente make-up voor wenkbrauwen. Mooie en volle wenkbrauwen zien er niet alleen mooi uit, ze hebben ook een liftend en verjongend effect op het gezicht. Lichte of weinig wenkbrauwen? Denk eens aan permanente make-up!

Iedere dag stralend voor de dag komen

Of je nu te maken hebt met dunne wenkbrauwen of ongelijke wenkbrauwen maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je er elke dag stralend uit wilt zien. Hier komt permanente make-up om de hoek kijken. Je wenkbrauwen blijven gedurende de dag mooi, waardoor je je uitstraling behoudt, zelfs als je op het strand ligt te zonnen of in het zwembad bent. Permanente make-up is namelijk waterbestendig. Natuurlijk blijft het altijd belangrijk om jezelf goed in te smeren tegen de zon, zodat je permanente make-up langer meegaat.

 

Precisieapparatuur voor het beste resultaat

Natuurlijk is het altijd aan te raden om permanente make-up te laten zetten door iemand met verstand van zaken. Bij Permanent Mooi wordt gewerkt met precisieapparatuur om ervoor te zorgen dat je permanente make-up wenkbrauwen symmetrisch en gedetailleerd worden aangebracht. Er zijn verschillende methoden die kunnen worden ingezet, zoals wenkbrauwen tatoeëren met hairstrokes, ombre wenkbrauwen of powder brows. Er worden speciale technieken toegepast, afhankelijk van de sterkte van je huid. Dit wordt van tevoren goed onderzocht, zodat er kan worden bepaald of de permanente make-up wenkbrauwen met de hand worden getekend of dat er apparatuur moet worden gebruikt. De microblading techniek is zelfs geschikt voor een zeer dunne huid. Cliënten met blond haar zijn verzekerd van een natuurlijk resultaat. Deze verfijnde techniek is ook zeer geschikt voor het aanbrengen van permanente make-up op de oudere huid. De irritatie van de huid is bij microblading zeer beperkt, waardoor de onderhuidse tekening niet uitloopt.

Zelf wenkbrauwen tekenen

Het lijkt misschien ingewikkeld om zelf jouw wenkbrauwen te tekenen, maar met de gratis download handleiding DIY wenkbrauwen is dit juist helemaal niet het geval. Janny leert je namelijk hoe je jouw wenkbrauwen symmetrisch krijgt en dan ook in de kleur die perfect bij jou past. Ook krijg je tips over welke vorm het beste bij jouw gezicht past. Op deze manier kun je alles gemakkelijk zelf bijwerken en zelfverzekerder de deur uit!

Bijtekenen overbodig maken

Bij permanente make-up voor wenkbrauwen is het doel om het bijtekenen overbodig te maken. Je wordt elke dag wakker met prachtig gevormde en natuurlijk ogende wenkbrauwen. Het is belangrijk om de vorm, kleur en techniek zorgvuldig te bepalen. Er moet rekening worden gehouden met de vorm, structuur en huidskleur om een zo natuurlijk mogelijke wenkbrauw te creëren. Voordat de permanente make-up wordt aangebracht, wordt eerst de gewenste vorm en kleur van de wenkbrauwen getekend. Pas wanneer jij helemaal tevreden bent met het ontwerp, wordt de permanente make-up geplaatst.

Hoe lang blijven permanente make-up wenkbrauwen mooi?

Over het algemeen kun je ongeveer 2 jaar van je permanente make-up wenkbrauwen genieten, maar dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals je huidtype, leeftijd, levensstijl en de kleur van het gebruikte pigment. Om de frisheid van je wenkbrauwen te behouden, is het advies om je permanente make-up eens in de 1 tot 2 jaar bij te laten werken. Direct na de behandeling kunnen je wenkbrauwen tijdelijk wat donkerder en strakker zijn. Dit trekt gelukkig na enkele dagen volledig bij en dan zie je het natuurlijke en zachte resultaat. Soms kan permanente make-up verouderen en van kleur veranderen, bijvoorbeeld als de wenkbrauwen grijs worden. In dat geval kan de verouderde permanente make-up worden verwijderd door middel van een laserbehandeling.

 

Alopecia (haaruitval)

Bij sommige vormen van alopecia (haaruitval) worden de wenkbrauwen dunner of ongelijk en kan kaalheid toenemen. Hoewel de haartjes weer kunnen terug groeien, kan dit best wel lang duren. Met permanente make-up, ook wel dermatopigmentatie, scalp pigmentatie of micro haar pigmentatie genoemd, krijg je je uitstraling terug. Permanente make-up neemt de ziekte niet weg, maar het kan je wel net weer dat beetje meer zelfvertrouwen geven. Als je eerst zelf wilt leren hoe je wenkbrauwen tekent, kun je hier terecht voor de gratis handleiding.

Heb jij wel eens permanente make-up overwogen? We lezen het graag in de comments!

Uitgelichte afbeelding: Roberto Colatosti – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook