fb
Damespraatjes Damespraatjes

Levensgevaarlijk om doek over kinderwagen heen te leggen

Als het buiten heet is dan doe je er als ouder van alles aan om je pasgeboren kindje zo koel mogelijk te houden. Toch gebeurt dat lang niet altijd op de juiste manier. En dat kan gevaarlijke situaties voor je kindje opleveren.

Vergelijkbaar met bloedhete auto

Zo lazen we vandaag op Metronieuws dat het gevaarlijk kan zijn om een doek over de kinderwagen heen te leggen. Het kan zelfs levensgevaarlijk zijn. Babytjes worden op deze manier wel beschermd tegen de zon, maar niet tegen oververhitting. In de kinderwagen kan het door een dergelijke doek zo heet worden als in een bloedhete auto die in de zon staat.

Lees ook: Volwassen worden uitgedaagd om 10 minuten in een snikhete auto te gaan zitten

Kan zelfs hitteberoerte tot gevolg hebben

Een slechte ventilatie in de kinderwagen kan leiden tot uitdroging, hitte-uitputting of zelfs een hitteberoerte, waarbij de warmteregulatie in de hersenen in de problemen raakt. Met alle nare gevolgen die hier uit kunnen voortvloeien.

Hoe herken je oververhitting?

Oververhitting en uitdroging kun je als volgt herkennen: je kindje huilt, voelt zich niet lekker, spuugt of is suf. Vermoed je dat zoiets aan de hand is, ga dan altijd naar de dokter.

Wat kun je dan wel doen om je kindje koel te houden?

Ligt het in de kinderwagen zet dan de klep naar beneden zodat er goede ventilatie mogelijk is en gebruik eventueel een parasolletje. Zet de wagen in de schaduw en absoluut  niet in de zon. Kleed je kindje luchtig en ga niet op de heetste momenten van de dag naar buiten. Zeker niet op dagen dat het hitteplan in werking is getreden.

Lees ook: Waarom mogen baby’s geen honing?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook