fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom mogen baby’s geen honing?

Keelpijn? Dan kan een lepeltje honing wonderen doen! Ook in een kop thee of een bak yoghurt is honing altijd een welkome toevoeging. Jummie! Maar, wist je dat je baby’s beter geen honing kunt geven? Ik wist het eerlijk gezegd niet, maar het is wel goed om dit even aan jullie voor te leggen. En natuurlijk leggen we ook uit waarom! 

Honing kan kleine hoeveelheden van de clostridium botulinum bacterie bevatten. Deze bacterie leeft in een omgeving zonder zuurstof en komt overal in de natuur voor. Wanneer de mens dit in te grote hoeveelheden binnenkrijgt kan er een zeer ernstige voedselvergiftiging optreden: Botulisme. De bacterie komt vooral voor in onjuist geconserveerde en onjuist ingemaakte levensmiddelen (zoals jam, honing, enzovoorts) en luchtdichtverpakte producten.

In honing zitten zulke kleine hoeveelheden van de clostridium botulinum, dat als het er überhaupt al inzit, volwassenen er niet ziek van kunnen worden. Baby’s echter wel. Ze zijn kleiner en hebben een minder goed afweersysteem, hierdoor kan een kleine hoeveelheid clostridium botulinum dodelijk zijn voor baby’s. Geef je kindje gedurende het eerste levensjaar dus nog even geen honing.

Wil je een uitgebreidere uitleg en meer informatie omtrent dit onderwerp? Bekijk dan deze video!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook