fb
Damespraatjes Damespraatjes

Leuke uitstapjes met een productief tintje

Ontspannen tussen de drukke werkzaamheden door. Soms moet je even de tijd voor jezelf nemen en daar ook echt tijd voor inplannen. De verleiding om toch je e-mail te lezen of dat ene klusje af te maken, is groot als je thuisblijft. Daarom kun je soms beter op pad gaan. En een paar leuke uitstapjes maken. Denk daarbij aan het huren van een sloep of het organiseren van een professionele fotoshoot.

Zoek het water op

Het moet natuurlijk wel een beetje mooi weer zijn. Maar eigenlijk is er geen betere omgeving om te ontspannen dan op het water. Je geniet van de natuur om je heen, luistert naar het rustgevende geluid van het kabbelende water en met een beetje geluk is er ook nog een stralend zonnetje. Het wateruitstapje kun je zo actief en zo rustig maken als je zelf wilt. Je huurt een fluistersloep waarmee je over de Loosdrechtse Plassen vaart of je peddelt in een kano door Giethoorn. Wil je iets meer activiteit dan is een SUP-board een leuke uitdaging.

Ga op weg in een 2CV

Maak het jezelf gemakkelijk en geniet van het landschap terwijl je rondrijdt in een lelijk eendje. Je kunt er een huren en daarbij verschillende toertochten maken. Bijvoorbeeld door de Beemster. Laat je verrassen en ontdek delen van Nederland waar je misschien anders nooit zou komen. Bezoek charmante plaatsen als De Rijp en Middenbeemster. Als je in het goede jaargetijde gaat, dan kun je zelfs alle tulpen op de uitgestrekte velden in bloei zien staan.

Ontdek de stad Utrecht

Utrecht staat natuurlijk bekend om de Dom maar heeft nog zoveel meer mooie plekjes die het ontdekken waard zijn. Huur een waterfiets en bekijk de oude panden aan de kade vanaf het water. Je kunt na afloop een lekker kopje koffie drinken op een van de gezellige terrasjes die je onderweg ongetwijfeld bent tegengekomen. Ben je op zoek naar iets cultureels bekijk dan de vele muurschilderingen die de binnenstad rijk is. Dit kun je lopend doen, maar ook op de fiets. Op de vijftien kilometer lange route kom je de mooiste dingen tegen.

Organiseer een fotoshoot

Als je iets anders origineels maar wel iets nuttigs wilt doen, kun je dingen ook combineren. Wat dacht je van een fotoshoot? Een goede portetfoto is als het juiste visitekaartje. Als je ontspannen bent, voel je je op je best. Daar kun je gebruik van maken door een fotoshoot te plannen met een professionele portretfotograaf. Nu heb je onderweg tijdens je uitstapje misschien al veel foto’s gemaakt waar je ook zelf opstaat. Maar dat is toch net iets anders dan een officiële fotoshoot.

Om jezelf zakelijk te presenteren heb je namelijk een goede portretfoto nodig. En daarvoor ben je bij een professionele fotograaf aan het juiste adres. Natuurlijk maak je van tevoren een afspraak voor deze fotoshoot. Ook als je je vrijetijdskleding aan hebt, is dat geen enkel probleem. Je neemt de kleding mee waarmee je op de foto wilt staan. Je kunt je bij de fotoshoot omkleden voor de foto en je kunt zelfs aangeven dat je gebruik wilt maken van een visagiste om je make-up bij te werken. Met de hulp van de fotograaf die je tijdens de fotoshoot alle aanwijzingen geeft die je nodig hebt, weet je zeker dat je een ontspannen en professioneel resultaat krijgt.

Foto door Matt Hardy via Pexels

Lees ook: Kapper testte blondsprays en geeft er zijn eerlijke mening over

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook