fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lekkere lunch tip: Boerenkoolsoep

Het is dat Beyoncé tegenwoordig fan is van boerenkool, anders had ik dit nooit van z’n lang zal ze leven meer gegeten. Ik ben dol op groenten, maar boerenkool? Zou eerlijk gezegd niet eens weten hoe je het klaar moet maken. Zoals ik al zei heeft Beyoncé me over de streep getrokken. Die is er zo’n fan van, dat ze zelfs met een trui waar ‘Kale’ (het Engelse woord voor boerenkool) opstaat door haar nieuwste videoclip banjert.

Boerenkoolsoep 1

Om Queen Bee een eer te bewijzen ben ik vandaag gewapend met boerenkool de keuken ingedoken. Ik moet toegeven dat het recept niet helemaal van mezelf is, maar van een soeppakket van Albert Heijn. Je bakt de groenten uit het pakket, doet hier het zakje smaakmakers bij en voegt tot slot een halve liter water toe. Tien minuutjes koken, pureren, broodje erbij en klaar is kees.

Broodje

Ik was echt heel blij verrast na het proeven van de soep! Niet bitter, niet muffig en niet saai. Oftewel; alles wat ik er niet van had verwacht. Ik heb de soep gemaakt zoals aangegeven op de verpakking, maar je kunt hem ook afmaken met worst, kaas of spekjes.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook