fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lauren is “260 weken” zwanger en wil de baby niet laten komen

Lauren is medewerker op een klein advocatenkantoor in Denver. Ze is 260 weken zwanger, moet blijven werken, maar heeft inmiddels een buik die nauwelijks nog in de lift kan en achter haar bureau zitten is ook niet meer mogelijk. Natuurlijk is het niet echt mogelijk om 260 weken zwanger te zijn. Maar waarom wordt er dan een video verspreid over de 260 weken zwangere Lauren?

Giga buik

De video is gemaakt en verspreid door de National Partnership For Women and Familie. De stichting wil aandacht vragen voor de problematiek rondom het ouderschapsverlof in de VS. In Nederland en in heel veel andere landen ter wereld hebben we betaald zwangerschapsverlof, maar in de meeste Amerikaanse staten nog niet.

Vakantiedagen sparen

Lauren uit de video kan het zich niet veroorloven om verlof op te nemen en daarom heeft ze besloten zwanger te blijven. Lauren en haar partner hebben allebei geen betaald ouderschapsverlof. Dus dan zit er niets anders op dan het sparen van vakantiedagen, zodat ze verlof op kan nemen wanneer haar baby zes jaar is.

Pure luxe om verlof te nemen

Je kunt in de Verenigde Staten wel 12 weken verlof opnemen na je zwangerschap, maar je krijgt niet doorbetaald. Veel mensen kunnen het zich daardoor niet permitteren om een of meer kinderen te nemen. Het opnemen van zwangerschapsverlof wordt gezien als pure luxe. We lazen op Metronieuws dat het heel normaal is dat je zo vanuit je werk het ziekenhuis in rolt en daarna weer terug naar je werk gaat.

Wij vinden het super origineel hoe het onbetaald zwangerschapverlof in de VS onder de aandacht wordt gebracht via deze video en willen ‘m graag aan jullie laten zien.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook