fb
Damespraatjes Damespraatjes

Laura: ‘Mijn vriend viert Sinterklaas bij zijn vorige vrouw’

Zo’n twee jaar geleden trok Rinus bij Laura en haar dochtertje Lisa in. Lisa was toen was twee en merkte nog niet veel van Sinterklaas. Maar nu ze 4 jaar is en Laura het ook echt wil vieren met het gezin loopt ze tegen een enorme teleurstelling aan. Want haar vriend Rinus wil het op 5 december niet met hen vieren…

Stoere vent, klein hartje

Dolgelukkig is Laura met haar nieuwe liefde Rinus. “Drie jaar geleden ontmoette ik hem op mijn werk en eigenlijk was hij helemaal mijn type niet. Hij heeft best veel tattoos en is heel gespierd. Daar viel ik niet per se op, nee, ik viel op zijn hart. Je kent het wel: stoere kerel, klein hartje.” Rinus was ook gescheiden en zijn twee kinderen, nu 4 en 6 jaar, wonen bij zijn vorige vrouw Liesbeth. Om het weekend en op elke woensdagmiddag zijn de kinderen bij ons en dat gaat heel goed. Lisa en de kinderen van Rinus kunnen het goed met elkaar vinden.”

Dromen van ideaal gezin

Soms droomde Laura van zo’n fantastisch leuk samengesteld gezin waar iedereen goed en leuk met elkaar kan gaan en er nauwelijks problemen bestaan. “Helaas is dat niet zo. Is ook beetje suf van me om te denken, maar ik zag het echt wel voor me. Rinus is ook echt een heel goede vader, doet alles voor zijn kinderen en houdt zich aan zijn afspraken die hij met Liesbeth heeft gemaakt. Ik heb haar een paar keer ontmoet en vind haar aardig. Fijn als je zo met elkaar om kunt blijven gaan na een scheiding, in mijn geval is dat anders gelopen. De vader van Lisa bemoeit zich nauwelijks met ons en ziet zijn dochter één hooguit twee keer per jaar. Ik vind dat jammer maar kan er helaas niets aan doen.”

Schat, ik vier Sinterklaas niet hier

Nu Sinterklaas weer in het land is, maakt Rinus al leuke plannetjes voor het feest op 5 december. Hartstikke leuk natuurlijk, maar minder prettig voor Laura. “Rinus heeft medegedeeld dat hij pakjesavond niet met ons viert, maar dat hij naar Liesbeth gaat om het daar met zijn gezin te vieren. Hij vindt het belangrijk om dit soort feesten met z’n vieren, als gezin te vieren. Ik had mijn ouders en zus en haar gezin al uitgenodigd voordat ik dit wist en nu moet ik gaan zeggen dat Rinus bij zijn vorige vrouw de pakjes uitpakt. Lastig vind ik dat en ik ben ook eigenlijk best wel teleurgesteld dat hij het niet met ons viert. Ik zie ons ook een beetje als gezin, zeker omdat Lisa haar eigen vader nauwelijks ziet. Maar hij blijft erbij: 5 december is hij bij zijn eigen kinderen.”

Ik ken die vrouw niet, Lau

Even overwoog Laura om Liesbeth en de kinderen bij haar thuis uit te nodigen zodat ze met z’n alle pakjesavond doorbrengen. “Misschien niet zo’n goed idee. Toen ik het mijn zus in vertrouwen vertelde, zag ze dat niet zitten. ‘Ik ken die vrouw niet, Lau, daar heb ik geen zin in. Het is ook een bizar idee’ vond zij. Mijn zus vindt het ook vreemd dat hij nog zo goed is met Liesbeth. Waarom zijn ze dan gescheiden? vraagt mijn zus zich af. Tja, soms twijfel ik wel een beetje aan alles, maar Rinus is zo’n fijne man, die wil ik niet laten gaan.”

Joh, doe het op een andere dag

Een vriendin van Laura stelde voor om Sinterklaas op een andere dag te vieren. Merken die kinderen toch niks van. “Klopt, maar ik heb de afspraak om pakjesavond bij ons te vieren lang geleden al vastgezet. Dat kan ik nu net opeens allemaal omgooien, iedereen heeft er rekening mee gehouden en dat geldt voor Rinus en zijn familie ook zo. Dus dat is geen optie. En weet je, ik snap Rinus heel goed dat hij graag bij zijn kinderen is op dit soort avonden, dat pleit voor hem. Het geeft aan dat het een hele goede vader is. Maar ik voel me wel een beetje aan de kant gezet door hem en ik vind het zo jammer voor Lisa, die hem echt een beetje als een vader is gaan zien. Voor mijn gevoel verkiest hij zijn vorige gezin boven wat we nu hebben en dat steekt een beetje. Lijkt me zo raar dat hij op 5 december ons huis verlaat om Sinterklaas elders te vieren. Ik lig er wakker van.”

Hoe zou jij dit aanpakken? Begrijp je dat Rinus Sinterklaas met zijn eigen kinderen bij zijn vorige vrouw wil vieren? Of vind je dat heel opmerkelijk. Hij is toch niet voor niets gescheiden? Waarom dit soort fijne avondjes dan bij zijn vorige vrouw doorbrengen? Wat vind jij? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door RDNE Stock project via Pexels

De oudste zoon van Lola mag zijn schoen niet zetten: ‘Zijn broertje krijgt wel wat’

geen schoen zetten

Stef (7 jaar) is de oudste zoon van Lola. Het is een echte wildebras, luistert vaak slecht en presteert niet goed op school. Lola is het gedrag van haar oudste zoon zat en heeft een tamelijk ingrijpende beslissing genomen: Stef mag dit jaar zijn schoen niet zetten en zijn broertje wel. “Ik hoop dat hij daardoor beter luistert en beter zijn best gaat doen……VERDER LEZEN

3 reacties

Jacqueline -

Het is goed om dit tijdig te bespreken, dat heb je dit jaar niet gedaan. Je bent er, achteraf onterecht, vanuit gegaan dat hij 5 dec met jullie zou vieren. Volgend jaar tijdig bespreken wanneer zijn ex het met de kinderen viert zodat je het zelf op een andere dag kunt vieren. Dan kan hij zowel bij zijn eigen kinderen als bij zijn nieuwe gezin zijn. Het is m.i. ook een fase, als zn eigen kunderen groter zijn zal dit ook veranderen. Ik ben wel benieuwd wat hij met de kerstdagen gaat doen…….

Barbara -

Beste.
Vind het heel goed dat hij zijn papa taken serieus neemt maar vier het niet bij zijn oude gezinsleven
Vier het met zijn kinderen op een andere dag samen met zijn huidige gezin.

Margreet -

Vind het vrij normaal dat Rinus zijn papataken serieus neemt op deze manier. Waarom dacht je dat hij dat niet zou doen?Snap ook dat jij teleurgesteld bent. In feite heb je gekozen tussen je zus en de Sint samen met Rinus, vind dat zij zich niet flexibel opstelt.

Reageer ook