fb
Damespraatjes Damespraatjes

Inpakken voor een lange reis: zo doe je dat snel en efficiënt

In de zomervakantie gaan wij eigenlijk altijd minimaal twee weken op vakantie met het gezin. Iedereen die jonge kinderen heeft en lang op pad gaat, weet dat er flink wat moet gebeuren om alles en iedereen goed en wel op plaats van bestemming te krijgen. Van luiers en melkpoeder tot extra kleding en slaapzakjes: het is gewoon al snel heel erg veel. Ook als je zonder kinderen reist, is het prettig om het zo licht mogelijk te houden. Zeker nu je bij de vliegtuigmaatschappijen moet bijbetalen voor het inchecken van een koffer. Efficiënt inpakken is voor iedereen dus relevant. Wij geven handige tips. Inpakken voor een lange reis: zo doe je dat snel en efficiënt Lees je lekker met ons mee?

Niet te veel meenemen

Als puber kon ik rustig acht paar schoenen meenemen op vakantie. Verder propte ik er vijftien jurkjes, tien shorts en tien t-shirts bij. In de lege stukjes die over waren, kwamen mijn bikini’s en losse flesjes make-up en shampoo. Eén grote chaos en alles kwam gekreukt uit mijn koffer. Destijds vond ik het vooral heel belangrijk om elke dag minimaal twee outfits uit de kast te kunnen trekken. En tijdens één vakantie, twee keer hetzelfde jurkje dragen? Dat kon echt niet. Tegenwoordig kijk ik daar heel anders naar. Ik neem een kwartiertje extra de tijd om vóór het inpakken vast outfits klaar te leggen, neem maximaal 3 paar schoenen (slippers, nette sandalen en sneakers) mee en kies kleding die makkelijk met elkaar te combineren is. Scheelt veel ruimte in mijn koffer, uitpak tijd op vakantie en was wanneer we thuis komen. Veel fijner!

Slimme indeling koffer

Alles zonder nadenken in je koffer mikken lijkt een snelle oplossing. Toch levert het je vaak veel extra vouw en strijkwerk op. Precies hetgeen waar je op vakantie geen zin in hebt. Voorkom een rommelige koffer door hem slim in te delen, bijvoorbeeld met behulp van packing cubes. Packing cubes zijn losse compartimenten die je in je koffer kunt plaatsen. Hierdoor houd je alles goed op z’n plek en komen je kleding en cosmetica schoon en netjes aan op plaats van bestemming. Snel packing cubes kopen voor je volgende reis dus!

Volume verkleinen

Als jullie heel lang weggaan en/of niet te veel koffers willen meenemen, kun je overwegen speciale compressie packing cubes te gebruiken. Dankzij de compressie wordt overtollige lucht uit de kleding gedrukt en neemt de inhoud tot wel 60 procent af in volume. Perfect als je moet inpakken voor een lange reis! Hierdoor kun je meer spullen kwijt in één koffer. Let op: doordat je veel efficiënter pakt, wordt je koffer ook een stuk zwaarder. Check bij de luchtvaartmaatschappij hoeveel kilo je maximaal per koffer mag meenemen. Zonde als je op de luchthaven spullen uit je koffer moet halen.

Praat je met ons mee?

Hoe doe jij inpakken voor een lange reis? Houd je ervan om hem zo licht en klein mogelijk te reizen of ga je voor een stampvolle hutkoffer? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we gezellig!

Afbeelding: Arnel Hasanovic via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook