fb
Damespraatjes Damespraatjes

Last van muggen in huis? Met deze tip nooit meer!

De zomer is al heerlijk begonnen en dan gaan we natuurlijk weer met z’n allen weer heerlijk veel naar buiten. Eten, borrelen; heerlijke lange zomeravonden. En als het tijd is om naar bed te gaan wil je natuurlijk het liefst slapen in een goed doorgeluchte slaapkamer. Oogjes dicht en snaveltje toe. En dan? Het zzzzoemende geluid van een mug. Nee! Help. Weer je bed uit, licht aan en op zoek naar de boosdoener. Net als je toe bent aan de hoognodige nachtrust. Gelukkig is daar nu wat tegen te doen. Niet je ramen potdicht houden, maar ze voorzien van een insectenwerende hor.

Horren, het antwoord tegen insecten

Zoemende muggen, kriebelende vliegen, prikkende wespen, laagvliegende langpootmuggen en andere insecten. Halve maatregelen werken niet tegen deze boosdoeners. Als je echt een huis wilt hebben dat vrij is van binnendringende insecten, moet je kiezen voor een afdoende en duurzaam oplossing. En dan ook nog diervriendelijk. Dan zijn horren het meest effectief. Een hor gaat bovendien vele zomer- en lenteseizoenen mee.

En als de insectenmaanden voorbij zijn en je de horren eigenlijk niet meer nodig hebt, haal je ze heel makkelijk uit je kozijnen en berg je ze veilig op, tot de volgende lenteperiode.

Zo veel verschillende horren

Zo veel ramen, zo veel verschillende horren. Gelukkig is er voor elk raam wat wils. Er zijn horren, hordeuren, klemhorren, inzethorren en rolhorren. Belangrijk is natuurlijk wel dat je weet welk type kozijn je in huis hebt. Als je ooit gekozen hebt voor aluminium kozijnen dan zij klemhorren voor jou de beste optie. Je klemt de hor met roestvrijstalen klemmen eenvoudig in het kozijn, en dat zonder boren.

Als je kunststof kozijnen in je huis hebt, zijn inzethorren en klemhorren geschikt om te gebruiken. Inzethorren klem je heel simpel in het kozijn. Rolhorren plaats je ook heel eenvoudig in houten kozijnen. En als je ze niet meer nodig hebt? Dan klik je ze er weer heel eenvoudig uit. En heb je ook nog openslaande deuren? Ook daar is nu een chique oplossing voor in plaats van zo’n, toch wat onsmakelijk, insectengordijn. De plissé hordeur. Het gaas zit in banen opgevouwen in plaats van gerold. Het is bovendien windvast en van een bijzonder sterk materiaal vervaardigd.

Horren, snel binnen handbereik

De horren kun je snel in huis hebben door ze online te bestellen. Wel eerst even alle kozijnen goed meten en vervolgens de passende hor uitkiezen.

Welke type je ook kiest, op de website zie je meteen wat het je gaat kosten. De horren zijn gemaakt van hoogwaardig en duurzaam aluminium en ook van het gaas zal je jaren plezier hebben. We willen toch allemaal een fris, doorgewaaid huis zonder hinderlijke zoemers?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook