Lasagne met spekjes van Nina

Regelmatig laat ik mijn vriend kiezen wat we gaan eten en bijna altijd kiest hij dan voor pasta. Zo ook afgelopen week en ik had nog spekjes in huis dus besloot een lasagne te maken met spekjes. Het was echt super lekker, de spekjes geven net een beetje extra smaak aan de lasagne, dit recept was voor herhaling vatbaar!

 

Voor 1 schaal van 15 bij 19 cm / genoeg voor 3 personen:

  • 1 bakje spekjes (100 gram)
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 grote winterpeen, heel fijngehakt (in de keukenmachine)
  • 1 pakje gezeefde tomaten (500 gram)
  • 2 verse trostomaatjes, in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • scheutje rode wijn
  • 2 theelepel oregano
  • 125 gram verse lasagnevellen (ik gebruikte 6 vellen)
  • 1 bol buffelmozzarella
  • beetje geraspte Parmezaanse kaas
  • paar blaadjes basilicum
  • peper (eventueel zout)

Bak de ui, knoflook, oregano en een snufje peper samen even 5 minuten en voeg dan de spekjes toe. Bak deze even mee totdat ze een beetje bruin zijn maar niet uitgebakken. Zout toevoegen is niet nodig, of een heel klein snufje want de spekjes zijn al erg zout. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit mee totdat het rul is. Voeg dan de fijne wortel toe en meng goed. Blus dit af met de scheut rode wijn en voeg de tomatenstukjes toe, laat dit even pruttelen. Voeg dan de gezeefde tomaten toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen zodat het echt een saus wordt. Dit proef je later echt goed, de spekjes hebben zich door alle smaken heen vermengd. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en snijd de buffelmozzarella in plakken.

Neem dan de ovenschaal en verdeel 1/3 van de gehaktsaus over de bodem, bedek dit met lasagnevellen en daarover weer 1/3 saus, dan weer lasagnevellen en dan het laatste deel saus. Ik eindig met weer een laag lasagnevellen en strooi hier de basilicum blaadjes over. Dit bedek ik helemaal met kaas, eerst de plakken buffelmozzarella en de gaatjes vul ik op met Parmezaanse kaas. Het geheel gaat 25 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is, eet smakelijk! Oja, ik heb deze keer de bechamelsaus achterwege gelaten (geen zin om te maken) maar deze kun je eventueel ook nog bij elke laag doen. Tip: voeg een stengel fijngesneden bleekselderij toe aan de saus als je de wortel toevoegt.

Nina Stroo is 24 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Nina houdt ons elke 2 weken op de hoogte van haar culinaire ervaringen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl

 


Reageer ook