fb
Damespraatjes Damespraatjes

Klaar met je oude deuren? Geef ze een make-over!

Het houtwerk en de deuren in je huis, zijn van groot effect op de gehele uitstraling van jouw leefruimte. Het is dan ook niet voor niets dat mensen die de wanden van een nieuwe kleur voorzien, ook graag de kozijnen en de binnendeuren meepakken. Na een frisse lik verf kunnen kozijnen in gebroken wit er ineens geel uitzien en vloekt die hippe lichtgrijze muur toch wel flink met de ouderwetse bruine deuren. Hier vooraf rekening mee houden is dus absoluut een goed idee!

Om je deuren en kozijnen in huis mee te laten groeien in de upgrade van jouw huis, hoef je deze heus niet te vervangen. Hoe ouderwets ze nu misschien ook lijken. Kies voor een kleur die past bij jouw interieurstijl en vervang de deurklink. Dit heeft een positief effect op de gehele ruimte en doet de muren, vloer en de meubels nog beter uitkomen.

Ga je voor veilig? Kies dan voor een frisse witte kleur. Kijk bij het kiezen van de lak altijd goed naar de kleurcode. De meeste mensen vinden een écht witte kleur te kil en kiezen dus liever voor een iets gebroken wit. Persoonlijk vind ik de mooiste ‘wit-kleur’ voor in huis, de 9010. Alle grote verf- en lakmerken verkopen deze kleur wit. Bij een witte deur staat eigenlijk elke deurklink mooi, dus volg vooral je gevoel en kijk naar de rest van het interieur. Is jullie stijl wat landelijker? Dan zou je bijvoorbeeld voor deurklinken van nikkel met vierkante rozetten en sleutel rozetten kunnen gaan. 

Ben jij helemaal dol op de laatste trends? Dan zou ik als ik jou was zeker eens een zwarte deur overwegen. Misschien heb je deze al eerder gespot, maar als je dat nog niet hebt gedaan zou je even op Pinterest inspiratie kunnen opdoen. Zo gaaf! Ga je voor een zwarte deur? Pak dan ook het kozijn van de deur en de kozijnen van de ramen mee. Zo wordt het mooi één geheel. Maak het geheel helemaal af met een zwarte deurklink, in glans of mat.

Je ziet: je hoeft heus niet je hele deur te vervangen om voor een nieuwe look te gaan. Deuren renoveren is een leuk klusje, waarbij je lekker je creatieve ei kwijt kunt. Ben je niet zo handig of creatief? Dan kan een schilder, klusjesman of aannemer je hier natuurlijk bij helpen. Die draaien hun hand hier niet voor om 😉 En ben je momenteel op zoek naar een nieuw huis, maar loop je er regelmatig tegenaan dat de huizen een gedateerde look hebben? Dan kan je hier dankzij deze tips een stuk beter doorheen kijken!

Hoe zou jij je oude binnendeur een nieuwe look geven? Kies je voor klassiek wit of modern zwart? Of vind je een vrolijke kleur juist heel erg gaaf? Kijk sowieso eens bij De Oude Deurklink om inspiratie op te doen. Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.           

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook