fb
Damespraatjes Damespraatjes

Keukengeheimen van wereldvrouwen, de dames gaan koken

Heerlijke recepten uit verschillende culturen, stuk voor stuk door wereldvrouwen bedacht. Gelukkig kwam dit boek binnen op de redactie van Damespraatjes en mocht ik weer de keuken in om eens wat lekkers te bereiden uit het kookboek Keukengeheimen van Wereldvrouwen. Niet bepaald eens straf zag ik al snel aan de prachtige foto’s die tussen de recepten staan.

Alleen al plaatjes kijken in dit boek is een feest! Wat het nog extra leuk maakte was het idee achter het project Wereldvrouwen. De stichting OntmoetPlanB wil met het project vrouwen klaarmaken voor de arbeidsmarkt. Zo verzorgd Wereldvrouwen onder andere catering, kookworkshops en kinderfeestjes. De vrouwen achter OntmoetPlan B zijn Deborah Heijne en Helen Arenz.

In het kookboek staan voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, hapjes en sauzen en dips. Binnen de gerechten is een grote variatie. De recepten zijn afkomstig uit een groot aantal verschillende landen, zoals Congo, Iran, Egypte, Afghanistan, Thailand, China en nog vele andere minstens zo interessante landen.

Er staan echte streekgerechten in die je zelf zonder dit boek niet zo snel zou tegenkomen of zelf maken. Denk hierbij aan Kosovaarse maïsmuffins met spinazie en feta, frisse linzensoep uit Congo, Marokkaanse kiptajine of Iraanse baklava. De gerechten zijn variërend qua moeilijkheidsgraad maar allemaal toch niet te moeilijk om zelf thuis uit te proberen.

Bij Damespraatjes kwam de frisse linzensoep uit Congo op tafel, gevolgd door de Afghaanse pasta met preivulling. Het kostte even wat tijd want zelfs de pasta moest zelf gemaakt worden, maar je krijgt er heerlijk eten voor terug. Het resultaat was goed gevulde magen, tevreden gezichten en veel complimentjes. Dit kookboek zal ik dus zeker vaker tevoorschijn halen als ik lekker en niet te standaard wil eten.

Debora Heijne en Helen Arenz

Debora Heijne en Helen Arenz hebben vanuit hun nieuwsgierigheid naar andere culturen en maatschappelijke betrokkenheid het project Wereldvrouwen opgezet, dat vrouwen helpt de arbeidsmarkt te betreden. Wereldvrouwen verzorgt onder andere catering, kookworkshops en kinderfeestjes.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.ontmoetplanb.nl

Aantal pagina’s: 156
NUR code: 440
ISBN: 9789044334258
Prijs € 19,95
Bestel dit boek bij Bol.com

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Hilversum. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

1 reactie

rien heijne -

Prachtig boek van fantastich initiatief, met dynamiek: wereldvrouwen zijn nu wereldkoks! dus ook mannen kunnen zich emanciperen en meedoen. Of: samen genieten van de wekelijkse noodlebar
Rien

Reageer ook